USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через «синдром 51-ої бригади» волиняни не хочуть іти до війська

21 Березня 2016 16:24
Волиняни бояться йти на службу до Збройних Сил України за контрактом через «синдром 51-ої бригади».

Саме такої думки припустився голова Волинської ОДА Володимир Гунчик сьогодні, 21 березня, під час оперативної наради.

З його слів, минулого тижня відбулась відеоселекторна нарада за участі радника президента Віталія Ковальчука.

«Під час цієї наради я спробував донести до представників вищої влади, що потрібно перестати принижувати бойовий дух і досягнення воїнів через так званий «синдром 51-ї бригади». Однією рукою ми заганяємо воїнів в Івано-Франківську, Тернопільську та Львівську області для дачі показів, а іншою - агітуємо до контрактної служби в ЗСУ», - зауважив губернатор Волині.

Він зауважив, мовляв, є люди, які покинули бойові позиції, зброю, й цих військових варто притягувати до відповідальності, але таких випадків мінімум.

«Не можна перетворювати в систему приниження воїнів з 51-ї бригади. Перш, ніж засуджувати звичайних солдат, давайте запитаємо у їхнього керівництва, чому так сталося і хто за це повинен нести відповідальність», - резюмував очільник області.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що суд ухвалив рішення не долучати військового прокурора Луцького гарнізону Олега Балакунця до розгляду справи бійців 51-ої бригади. Також на сайті йшлося про те, що бійців звинувачують у відмові від несення обов’язків військової служби в бойовій обстановці за попередньою змовою групи осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Березня 2016 16:29
Сьогодні тебе агітують захищати країну, а завтра посадять за вбивство якогось ГРУшника.Бо в нас АТО,а не війна.А дистрофікі типу сина Порошенка стають героями.Так що с....і воюйте самі
Дядько до Анонім Показати IP 21 Березня 2016 16:44
Золоті слова. Крім того, простим людям немає за що воювати, бо цими воєнними діями ми захищаємо їхні, награбовані у нас же, мільйони від природнього перерозподілу під гаслами фальшпатріотизму.
Юра Показати IP 21 Березня 2016 18:13
Одним війна, а одним мать родна !
Томас Показати IP 21 Березня 2016 23:25
Краще зразу сісти і відседіти хоч живий будеш чим потім посадять як виживеш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus