USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині перекрили трасу

7 Серпня 2014 12:53
Не визнавати бійців 51-ї окремої механізованої бригади дезертирами вимагають у влади родичі військових, які сьогодні перекрили трасу поблизу села Маньків Локачинського району.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини мешканець села Мовчанів Локачинського району Валерій Качан, дорогу поблизу села Маньків сьогодні, 7 серпня, перекрили родичі військовослужбовців-волинян, яких завтра судитимуть.

Протестувальники написали звернення від громади до головнокомандуючого ЗСУ та прокуратури Південного регіону, де відбуватиметься суд над військовими. Серед підсудних є двоє мешканців Холопичівської сільської ради.

З родичами військовослужбовців спілкувалися голова районної ради Василь Демидюк та керівництво районної міліції. Правоохоронці зайняли позицію охорони порядку та не вступали у сутички із протестувальниками. Голови райради та райдержадміністрації просили людей не перегороджувати дорогу, ті, своєю чергою, вимагали відкритого процесу над волинянами, не погоджуючись із тим, що вояки були дезертирами та зрадниками. У перекритті траси взяли участь понад сто мешканців району – переважно родичі військових, сусіди та близькі.

«Люди випускали пар, хто як міг, згадували і мільярдерів, і Ахметова, і Гітлера. Вони на якийсь час перекрили трасу, щоб привернути увагу. Якщо не буде відкритого процесу над хлопцями, вони перекриють дорогу на тиждень. Люди вимагали, щоб в армію призивали дітей олігархів, посадовців», - розповів Валерій Качан.

Мешканці Локачинського району вимагають не визнавати військових злочинцями. Так, представники влади пропонували взяти підсудних волинян на поруки, але громада на це не погоджувалася, адже на поруки беруть тих, хто скоїв злочин.

Завтра представники територіальних громад району збираються вирушити у Луцьк щодо цього питання.

Одна із родичок військових сьогодні поїхала у Запоріжжя, для того, щоб передати звернення під час судового процесу над вояками 51-ї ОМБ, який відбудеться завтра о 10.00.

У разі невиконання вимог, наступного разу люди обіцяють більш організований протест, планують перекрити усі дороги поблизу Манькова, включно із об’їзними шляхами.

Нагадаємо, нещодавно трасу Брест-Ковель у Ратнівському районі перекривали родичі військових-волинян, які вимагали, щоб їхніх дітей та чоловіків не забирали на війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Вінстон Показати IP 7 Серпня 2014 12:59
Судити потрібно командира який перший сматався з поля бою! А що було робити рядовим без боеприпасів??????????????????
Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 13:00
Влада, скажіть нарешті ПРАВДУ про яку саме зраду йдеться, щоб всі знали і заспокоїлися. Найгірше - НЕВІДОМІСТЬ.
ананім до Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 13:16
не було зради.
Вікторія Показати IP 7 Серпня 2014 13:35
Яка зрада???? Іти голим босим, там де стріляють і смерть, чи бігти там де не стріляють, рятуючи своє життя, і думаючи про дітей, яким потрібен тато. Якби ви вчинили в такій ситуації????????
актуально Показати IP 7 Серпня 2014 13:43
У всякого своя доля І свій шлях широкий: Той мурує, той руйнує, Той неситим оком За край світа зазирає,— Чи нема країни, Щоб загарбать і з собою Взять у домовину. Той тузами обирає Свата в його хаті, А той нишком у куточку Гострить ніж на брата. А той, тихий та тверезий, Богобоязливий, Як кішечка, підкрадеться, Вижде нещасливий
Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 13:43
У тебе час та й запустить Пазурі в печінки,— І не благай: не вимолять Ні діти, ні жінка. А той, щедрий та розкошний, Все храми мурує; Та отечество так любить, Так за ним бідкує, Так із його, сердешного, Кров, як воду, точить!..
Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 13:44
А братія мовчить собі, Витріщивши очі! Як ягнята; «Нехай,— каже,— Може, так і треба». Так і треба! бо немає Господа на небі! А ви в ярмі падаєте Та якогось раю На тім світі благаєте? Немає! немає! Шкода й праці. Схаменіться: Усі на сім світі — І царята і старчата — Адамові діти. І той... і той... а що ж то я?! Ось що, добрі люди: Я гуляю, бенкетую В неділю і в будень. А вам нудно! жалкуєте! Єй-богу, не чую, І не кричіть! Я свою п'ю, А не кров людськую!
титушко до Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 22:13
да шевченко как в воду глядел
Іван Петрович Показати IP 7 Серпня 2014 13:57
Знову взплило, як г.. з лунки, цей Качан!! Де воно взялося?!
Світлана Показати IP 7 Серпня 2014 14:11
А чому районна та обласна влада ворушиться тільки тоді, коли люди перекривають дороги.Невже доля солдат цікавить лише простих людей?Чому ніяких звернень від високопосадовців до прокуратури,президента до цього часу ще не було.Це так наша влада дбає про своїх людей!!!
Анка Показати IP 7 Серпня 2014 14:57
Шкода хлопців!!! Хай краще карають переселенців, які свою ж хату захищати не хочуть, аніж справжніх чоловіків
чувак до Анка Показати IP 8 Серпня 2014 00:54
коментар було видалено
сірий вовк Показати IP 7 Серпня 2014 16:06
Про яку зраду йдеться? Хлопці пішли на службу в чужу армію, одягнули чужу форму, воювали проти власної країни, здали важливі відомості і тим самим нанесли шкоду державі? Чи їх вина тільки в тому, що вони залишилися живими і повернулися у свою країну, щоб далі виконувати свої обовязки? Невже це можна назвати зрадою? Чи, можливо, сценарій замовлени для того, щоб спеціально нагнітати обстановку?
Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 17:31
прокурорів,що підтримують таке звинувачення, - на передову . Чому нема добровольців серед прокурорів і суддів, бо вони й тут добре прилаштувалися, а дурних судять. Чиї інтереси представляє нинішня влада, напевно - не більшості громадян.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus