USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через тиждень в Україні стартує ЗНО-2017

16 Травня 2017 08:42
З 23 травня в Україні стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. У випускників буде місяць аби скласти всі тести, повідомляють Факти.

Які предмети обов’язкові?

На відміну від ЗНО-2016, цьогорічне тестування розпочнеться після закінчення учбового року.

Обов’язковий предмет, українська мова та література, випускники будуть здавати вже 23 травня. Результати по ньому зарахуються як оцінка за державну підсумкову атестацію.

Як і минулого року до ДПА прирівняють і результати тесту з математики або історії України, на вибір випускника. Сесії з цих предметів пройдуть 31 травня та 2 червня відповідно.

Новацією цьогорічного тестування є те, що випускник має право вибрати додатковий предмет із 12 запропонованих, який також прирівняють до результатів державної підсумкової атестації.

Таким чином, три вище зазначені предмети будуть прирівняні до державної підсумкової атестації і оцінюватимуться за шкалою від 1-12 балів.

В майбутньому Міністерство освіти України планує повністю об’єднати тестування та державну підсумкову атестацію.

Попри очікування, тестування з іноземної мови в цьому році не є обов’язковим. В Міносвіти вважають, що необхідно ще апробувати завдання, забезпечити пункти тестування необхідною технікою для аудіювання та людьми, які вміють цією технікою користуватись.

Коли відбудеться тестування?

Всього випускники можуть проходити оцінювання з таких предметів: українська мова та література (23.05), іспанська, німецька або французька мова (25.05), англійська мова (29.05), математика (31.05), історія України (02.06), російська мова (06.06), біологія (08.06), географія (12.06), фізика (14.06), хімія (16.06).

Учасник ЗНО може здати максимум чотири предмети.

Триватиме тестування до 16 червня.

Де і коли можна буде дізнатись результати?

Інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання про результати тестування відбудеться з 15 по 23 червня.

Дані будуть опубліковані на особистих сторінках учасників ЗНО-2017 на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Коли відбудеться додаткова сесія ЗНО?

Додаткова сесія ЗНО-2017 відбудеться з 3 по 12 липня. В ній зможуть взяти участь ті випускники, які пропустили основну сесію тестування з поважних причин.

Що при собі треба мати на ЗНО?

До пункту тестування учасник може потрапити лише за наявності таких документів як: Сертифікат ЗНО, документ, що посвідчує особу (серія та номер якого зазначені у Сертифікаті) та запрошення-перепустка.

Також при собі треба мати ручку з пастою насиченого чорного кольору (можна дві-три – про запас). За бажанням чи в разі потреби можна взяти з собою прозору пляшку з питною водою.

Що забороняється в пунктах тестування?

Під час проходження тестування заборонено використовувати в пункті ЗНО та мати при собі телефони, планшети, флешки та інші засоби зв’язку, зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації.

Цьогоріч інструктори в аудиторії звертатимуть особливу увагу і на наявність в учасників смарт-годинників.

Всього для проходження ЗНО-2017 в Україні зареєструвалися 240881 випускників. Це на 26 тисяч менше, ніж минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus