USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через вимкнення світла на Волині школярі - без обідів

15 Грудня 2014 14:15
Без гарячих обідів залишилися учні шкіл Володимир-Волинського району. Оскільки графіка відключення електроенергії як такого у районах Волинської області немає, освітяни змушені тримати школярів на голодному пайку.

Про це сьогодні, 15 грудня, під час оперативної наради у Володимирській РДА начальник районного відділу освіти Алла Мельник, - повідомляє «Буг».

Усі навчальні заклади району оснащені електроплитами. Тому, коли у школі зникає електроенергія, зникає і можливість подати учням гарячі сніданки та обіди. До слова, медики дослідили, що протягом навчального дня тривалістю 5-6 годин учень витрачає близько 600 ккал, тобто більше чверті енерговитрат на добу. Надання школярам гарячого харчування протягом дня впливає на поліпшення навчально-виховного процесу та успішність. Як зазначають в райдержадміністрації, обласне керівництво не дає жодних порад щодо вирішення цієї проблеми.

Зі слів начальника відділу ЖКГ та інфраструктури РДА Юрій Хорощук, відключення електроенергії по районах області залежать від ВАТ “Волиньобленерго”.

До минулого тижня районні інфраструктури взагалі працювали без системи відключень. Управлінці випадково в інтернеті знайшли графіки вимкнення електроенергії у своєму районі, а офіційного листа чи розпорядження з області щодо вимкнення світла так досі і не отримали.

На офіційному сайті «Волиньобленерго» зазначено, що «всі аварійні вимкнення мотивовані перевищенням ліміту». Коли напруга в мережі сягає відповідної поділки, система автоматично вимикає електроенргію в тому чи іншому населеному пункті. Тому проконтролювати цей процес фактично не можливо, стверджують комунальники.

Як же бути із годуванням школярів - наразі не відомо. Порятунком із цієї ситуації стануть довготривалі зимові канікули.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час вимкнення світла на Волині трапляються не тільки неприємні, але й трагічні випадки. Зокрема, трагедія сталася на Любомльщині: одинока бабуся увечері запалила свічку і задрімала, будинок загорівся, господиню врятувати не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 15 Грудня 2014 20:13
Моя дитина сказала, що в неї канікули. Чи я щось незнаю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus