USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Кому пощастило під час відключень електроенергії на Волині

22 Грудня 2014 12:34
Щоденні тимчасові вимкнення електроенергії в області дозволяють економити до 1,3 мільйона кіловат годин, але об’єкти життєзабезпечення в жодному разі не відключатимуть від подачі електроенергії.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації сьогодні, 22 грудня.

Почесний президент ПАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін зауважив, що робота усіх теплових електростанцій України була розрахована на використання вугілля Донбасу (антрацитної групи), тому обладнання станцій не дозволяє використовувати польське чи волинське вугілля (протягом однієї зміни паливна система котлів буде зашлакована та вони зупиняться).

ЧИТАТИ ЩЕ: УРЯД ВІДДАВ ПЕРЕВАГУ ВУГІЛЛЮ З ПАР, А НЕ ЛЬВІВСЬКО-ВОЛИНСЬКИМ ШАХТАМ

Наразі є спроби закупівлі вугілля у Південноафриканській республіці, а питання транспортування вугілля з Донбасу не вирішене. Вугілля, яке мало б надійти з Росії, затримується і, як наслідок, у суботу та неділю застосували графіки вимкнення електроенергії на території Волині для обмеження навантаження. Графіки аварійних відключень а обмеження постачання розроблялися щороку, передбачалося, що надходження вугілля на теплоелектростанції налагодиться восени. Втім, проблеми поглибилися.

Графіки вимкнень розробляли спільно з антикризовим штабом ОДА, наразі вони розписані за всіма районами та населеними пунктами, у Луцьку інформують про те, які вулиці які години будуть відключені від енергопостачання. Вимкнення відбуваються з 8.00 до 23.00. Протягом доби Волинь економить від 1,2 мільйона до 1,3 мільйона кіловат годин.

ДИВИТИСЬ ГРАФІК АВАРІЙНИХ ВИМКНЕНЬ СВІТЛА У ЛУЦЬКУ

Попереднє керівництво Міненерго застосовувало доктрину вкладання в ліміти використання енергії шляхом вимкнення промислових об’єктів, а не відключення електроенергії населенню. Обмеження роботи будь-якого виробництва веде не лише до незручностей, а й до падіння виробництва, проблем з зарплатою тощо.

Враховуючи структуру споживання, за 9 місяців цього року 257 мільйонів кіловат годин використала промисловість області, а населення – 530. Тому обійтися без відключення електроенергії населенню стало неможливо. кожен споживач має перерву в енергоспоживанні тривалістю у 2 години (через день у Луцьку та Нововолинську та щоденно в інших містах та районах області).

Наразі завдяки погодним умовам немає аварійних вимкнень (не пов’язаних з введенням графіків споживання), які можуть виникнути у випадку посилення вітру та ожеледиці. Об’єкти життєзабезпечення вилучені з графіків. Анатолій Бурін наголосив, що споживачі, які мешкають на одних мережах з лікарнями, котельнями тощо «не знають про такі графіки», тож їм пощастило.

«Ментальність наших споживачів така: у сусіда не вимикають ніколи, а у мене вимикають. Але це правильно, тому що об’єкти життєзабезпечення ніколи не застосовувалися під графіки аварійних вимкнень», - зазначив Анатолій Бурін.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що громада та бізнес із розумінням ставляться до дій «Волиньобленерго», адже системний підхід щодо відключень кращий, ніж безсистемні відключення, що не дають можливості спланувати свою роботу. Водночас, він наголосив, що оголошених графіків варто якомога точніше дотримуватися.

«Якщо вже є графіки і вони озвучені, то давайте будемо дотримуватися їх, щоб не було, що завтра знову звертатиметься населення та бізнес – ми знаємо, що відключення з 15 до 17 години, а пройшло воно з 15 до 20 години», - наголосив Володимир Гунчик.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІДПРИЄМСТВА АХМЕТОВА НЕ УВІЙШЛИ В СПИСОК НА ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Люстратор Показати IP 22 Грудня 2014 13:32
Вугілля, яке мало б надійти з Росії - а де ті скакуни - не купуй російське? Чому на рейки не лягають?
У-ух! до Люстратор Показати IP 22 Грудня 2014 17:22
бо не заплатили та не нацькували...
Анонім Показати IP 22 Грудня 2014 13:45
Країна абсурд. Поставляєм електрику в Крим і на дообас, а в себе відключаєм.
Анонім до Анонім Показати IP 22 Грудня 2014 14:21
но, а дійсно чому в Криму та на Донбанчі електрику не вирубають, це що привілегії. Виходить з логіки сєні, якщо хочеш мати електрику то здай свою область терористам. Твою...ма..., стимулювання по українські від жидодиктатурської влади.
Лучанка до Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 11:09
Влада одних масонів....Бардак повний....Наші живуть на 1000-1500грн, а з Даунбаса ще потребують дотацій їм,бо там мали до 6тис на рило....Поживіть так,як ми.І депутати "від народу" відразу позакривали роти про зняття недоторканості....вже все -всім добре.Такого ще борделя в Україні не було
віктор Показати IP 22 Грудня 2014 14:00
україна домовилась з казахстаном про поствки вугілля...все хорошо прекрасная маркиза..
Хлоп до віктор Показати IP 22 Грудня 2014 17:39
Лiтаками та баржами))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus