USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Через «Ягодин» в Україну везли 42 тонни небезпечного сміття з Європи

25 Липня 2019 12:44
Українське підприємство під виглядом пластику намагалось ввезти на митну територію України 2 фури (42 тонни) європейських побутових відходів, вміст яких становить загрозу довкіллю.

Про це інформує пресслужба Волинської митниці ДФС.

Вантаж, що відноситься до «жовтого переліку відходів» і потребує окремого письмового дозволу Міністерства екології України на його транскордонне переміщення, був зупинений волинськими митниками на посту Ягодин. У подальшому викрити зловмисників вдалося у ході оперативної співпраці з посадовими особами Служби безпеки України.

Фальсифікації з кодами товарів, вчинені для несанкціонованого ввезення цього сміття, підтвердили результати лабораторних досліджень вмісту відходів.

На часі фури затримані у пункті пропуску, вирішується питання про повернення цього товару відправнику та притягнення порушників міжнародного права до відповідальності.

Довідково: дозвільні документи під час транспортування відходів із «жовтого списку» - вимога «Базельської конвенції про контроль за транскордонним переміщенням небезпечних відходів та їх видаленням» від 1989 року та Постанови Кабінету Міністрів України №1120 від 13 липня 2000 року. Зокрема, законодавство вимагає від перевізника подати дозвіл на транскордонне перевезення відходів, відомості про походження і склад відходів, протоколи їх аналізу, відомості про страхування небезпечного вантажу.

Контроль за вмістом вантажів здійснюють у форматі «Єдиного вікна на митниці», введеного у жовтні 2018 року для оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України. Для митного посту Ягодин - це перший випадок, свідчення високого рівня координації роботи державних контролюючих служб та приклад успішної протидії загрозам екологічного характеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 25 Липня 2019 12:54
перевізник не прошуршав. інакше проїхав би
999 Показати IP 25 Липня 2019 13:00
Дякуємо Європі, що при Порошенко П.О. все що їм не потрібне, якось треба переробити та вкласти туди гроші, можна просто вивести в Україну, і ніхто не зупинить на кордоні не побачить та не поцікавиться, що там везуть за вантаж. Молодець ПЕТЯ вирішував проблеми Європи за рахунок своїх людей громадян України. Звісна річ такі питання вирішувались не безкоштовно, як кажуть: все до родини все у кишеню.
Пєтруха Показати IP 25 Липня 2019 13:18
А гроші вже в Києві!
Анонім Показати IP 25 Липня 2019 13:25
Що ти мелеш це такі фірми є в Європі які спеціально сортують і продають на Китай і т д там бьються хто купить просто наші підприємці які потім роблять гранули з яких потім роблять все з пластику не під тими митними кодами завозять щоб не брали дозволу в міністерстві бо це коштує куча бабла, і цим самим дурять державу
скептик до Анонім Показати IP 25 Липня 2019 18:21
на чому роблять ? хто переробляє хоча б ПЕТФ в УРКАїні ?
Анонім Показати IP 25 Липня 2019 13:27
Як би ти сортував нормально сміття то не прийшлося б його з Польщі Литви і тд завозити а те що ця фірма хотіла обдурити державу це факт
777 Показати IP 25 Липня 2019 15:58
Это помощь европы папуасам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus