USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Через 15 років європейці цікавитимуться, яку каву пили волинські владці?

23 Березня 2009 14:22
Заступник голови ОДА Василь Байцим провів нараду з начальниками окремих структурних підрозділів облдержадміністрації за результатами засідання Спільного Моніторингового Комітету Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» 2007-2013 в рамках Європейського Інструменту сусідства та партнерства. Про це 23 березня інформує репортер «Волинських Новин».
Василь Байцим розповів присутнім начальникам структурних підрозділів ОДА «про правила гри», які були прийняті під час засідання установчих зборів у Польщі. Також він інформував чиновників про пріоритети співпраці з ЄС.
Фінансування програми прикордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» у 2007-2013 роках становить понад 186 мільйонів євро. Пріоритетами є підвищення конкурентоздатності територій, поліпшення умов для розвитку туризму, забезпечення ефективного функціонування кордону та інші.
Основні умови фінансування проектів – відповідність вимогам ЄС, наявність співфінансування  від місцевих партнерів (10%), перевага надається неприбутковим організаціям, органам місцевого самоврядування, - сказав пан Байцим.
Власне, програма фінансуватиметься до 2017 року, а документація повинна зберігатися по всіх проектах до 2023 року, - зауважив він.
«Значить у 2023 році може прийти перевіряючий з ЄС і він має знати, дослівно кажу, яку каву ми пили, чому пили саме таку каву, саме такого виробника, а не іншого. Щоб ви розуміли, яким має бути рівень прозорості проектів», - наголосив заступник губернатора.
Окрім того Василь Байцим порадив керівникам структурних підрозділів серйозно підходити до партнерських угод, аби уникнути конфліктів. Наразі ж він сказав присутнім подумати над ідеями до проектів та подати їх на розгляд у найкоротший термін, оскільки через кілька місяців відбуватиметься 1-й конкурс заявок. Основна версія написання проекту - англійська. Також він має бути оформлений на російській та польській мовах.
«Ваші ідеї – європейські гроші», - сказав Василь Байцим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus