USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через «джентльменські» домовленості між обласною та луцькою владою виник конфлікт

9 Вересня 2009 17:35
Питання про перерозподіл коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, а саме її збільшення бюджетам Луцького та Ківерцівського районів за рахунок її зменшення бюджету міста Луцька спровокувало конфлікт між представниками обласної та міської влади. Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту та зв’язку, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Хоча вищезгадане питання було виписане у порядку денному четвертим пунктом, його розглянули найпершим. Сперечалися приблизно півтори години. Йшлося за перевезення пільговиків до дачних масивів, які розташовані на території Луцького та Ківерцівського районів. Оскільки туди курсували маршрутки, то й перевізники раніше отримували компенсації із бюджетів відповідних районів.
 
Проте, зі слів начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Миколи Кучеренка, стало відомо про так звану «джентльменську» угоду із представниками луцької влади, які попрохали дати їм возити дачників і виділити субвенцію з державного бюджету не Ківерцівському та Луцькому районам, а місту. Компенсація буцімто була виплачена, але Луцьк коштів перевізникам не заплатив, бо не було укладено договорів.
 
«Мені шкода, що сьогодні вересень місяць, ми про ці речі говоримо у такому варіанті. Я про це говорив і ще раз кажу, що з вашими оцими двома панами, говорити дуже важко, бо в них свої ідеї, думки…З точки зору навіть політичної була така домовленість – ви нам оце от дайте, ми будемо оце возить…до сьогоднішнього дня порозуміння у цій справі нема», – пиняв пан Кучеренко.
 
Враховуючи вищесказане, виникла думка винести на розгляд наступної сесії облради питання перерозподілу коштів субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам, а саме її збільшення бюджетам Луцького та Ківерцівського районів за рахунок зменшення Луцьку з метою уникнення конфліктних ситуацій між перевізниками, їхніми водіями та пасажирами – пільговиками. Це питання відправлять на дообстеження.
 
«Кошти були виділені через місто Луцьк і відповідним чином був укладений договір з луцьким підприємством електротранспорту. В процесі роботи, коли розпочалися садово-дачні масиви, почали в держадміністрацію звертатися інші перевізники приміські, які мають укладені договори з ОДА з проханням відшкодувати кошти і їм, бо вони дійсно возять пільговиків і тих самих луцьких і не луцьких, і тих самих садово-дачних масивів. Оскільки договорів наявних в Луцьку немає і не повинно бути – вони не є їхніми замовниками, оскільки при розподілі не було доведено ні кількості маршруток, ні вивчений пасажиропотік, ніяких контрольних цифр, ми навіть сьогодні не можемо орієнтуватися…», –  сказав пізніше у захист очільник КП «Луцьке підприємство електротранспорту», а у минулому екс-начальник відділу транспорту і зв’язку Луцької міської ради Костянтин Патракеєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus