USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через історичні місця Волині проляже новий меморіально-туристичний маршрут

29 Квітня 2009 13:21
Волинська округа Національної скаутської організації України Пласт спільно з Луцькою міською радою та Братством ветеранів ОУН-УПА Волинського краю ім. Клима Савура протягом 2009-2011 років реалізуватимуть проект «Маршрути поколінь – передання історичного минулого жертв тоталітарних режимів молоді шляхом створення меморіально-туристичного маршруту по Волині». Про це 29 квітня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у Станиці «Луцьк» Національної скаутської організації України, проект приверне увагу громадськості до життєвого досвіду  репресованих (політичних в’язнів,  ветеранів ОУН-УПА, жертв тоталітарних режимів) та задовольнить потреби літніх людей у живому спілкуванні. Окрім того, він сприятиме осмисленню молодими людьми історії своєї країни та рідного краю,  а також налагодить місток співпраці між старшим та молодшим поколіннями.
 
Практична реалізація проекту розпочнеться у вересні цього року та включатиме низку заходів: зустрічі репресованих із школярами, участь літніх людей і молоді в заходах із вшанування історичних подій та героїв Волині (вшанування пам’яті вояків УПА, котрі загинули у бою із німецькими окупантами під стінами Новозагорівського монастиря, мітинг-реквієм, присвячений  річниці Колківської республіки, вшанування пам’яті Дмитра Клячківського («Клим Савура»), вшанування вояків УПА, що загинули в бою під Гурбами тощо). Під час таких зустрічей пластуни та школярі області будуть збирати спогади, свідчення, а також фотографії чи інші матеріали, пов’язані з історією краю.
 
Кінцевим результатом проекту стане пересувна виставка інформаційних та фотоматеріалів «У зморшках героїв вогонь боротьби», розробка меморіально-туристичного маршруту по Волинській області «Маршрути поколінь», а також зйомка документального фільму про учасників визвольних змагань та випуск путівника по Волинській області «Маршрути поколінь – спогади героїв очима молодих».
 
Довідково:
 
Цей проект одержав дотацію в рамках програми «Місце зустрічі – Діалог» Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (Німеччина). Партнером Фонду у рамках цього проекту є Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні».
 
Метою програми є фінансова та методологічна підтримка недержавних організацій, що сприятимуть покращенню соціального та психологічного стану людей, постраждалих від тоталітарних режимів, зокрема від нацизму, розвитку діалогу і взаєморозуміння між цією категорією людей та молоддю.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus