USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через Луцький аеропорт Львів можуть позбавити права приймати Євро-2012? ФОТО. ВІДЕО

22 Червня 2009 17:51
Цими днями Волинь відвідав заступник голови Державної авіаадміністрації Петро Липовенко. Під час візиту він зустрівся з керівниками області для того, щоб обговорити питання підготовки будівництва Луцького аеропорту, який, як і Івано-Франківський, включено у якості резервних Львівському аеропорту до футбольного чемпіонату Євро 2012, – 22 червня інформують «Волинські Новини».
 
Рівнем підготовки аеропорту високопосадовець залишився незадоволений, адже поки що навіть не укладено договір з «Украеропроектом» на спорудження літовища, а без цього його не можна сертифікувати. Крім того, Луцький аеродром нині перебуває на балансі Міністерства оборони, а для того, щоб на цьому місці діяв цивільний аеропорт, потрібно узгодження з військовими. Наразі ці питання – на стадії вирішення.
 
«А дорогоцінного часу втрачено чимало, – каже заступник голови Державної авіаадміністрації Петро Липовенко. – Адже планувалося, що Луцьк зможе обслуговувати регулярні рейси Львівського аеропорту під час його закриття на реконструкцію до Євро-2012, але зараз у цьому є сумніви».
 
Держслужбовець також зауважив, що волинянам треба все серйозно обміркувати і визначитися, чи встигнуть в обумовлені строки побудувати цивільний аеропорт, оскільки інспектори УЕФА оцінюватимуть не лише Львів, а й резервні аеропорти. Остаточне рішення по Луцькому аеропорту приймуть уже найближчим часом. Якщо усі суперечливі питання узгодять у найближчі кілька днів і волиняни таки будуть будувати летовище, то, у свою чергу, заступник голови Державної авіаадміністрації Петро Липовенко обіцяв усіляку підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 22 Червня 2009 19:01
Шо вони мозгі парять! Цей пан був завжди, коли комісії УЕФА були з інспекцією у Луцьку... Тоді мовчав? А зараз не задоволений?! Ну піпець!!!
Михайло Наход Показати IP 23 Червня 2009 00:30
Цивільного аеропорту в Луцьку не буде як мінімум років десять, тому що цей проект не може бути рентабельним в принципі. Під одне Євро ніхто не буде здійснювати багатомільйонні інвестиції, тому що в інший період перспективи регулярних авіарейсів з Луцька немає. Єдине виключення, якщо Луцьк базовим аеропортом зробить Ryanair:)
anna Показати IP 23 Червня 2009 01:38
НУ, мої дорогі земляки, не підведіть самі себе, бо маєте шанс покращити свій статус, і не підведіть Львів... Завжди були мудрими, працьовитими, інтересними людьми...Отож засукайте рукави!!! і до справи...З Богом!
Анонім Показати IP 25 Червня 2009 07:57
Перспективы аэропорта есть! Но может повлиять кризис. Такие заводы, как SKF(ДПЗ), Кромберг, Нестле, ЛУАЗ - давно хотели не авто, а по воздуху свою продукцию и комплектующие транспортировать, в этом мог быть плюс. А как оно сейчас...???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus