USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через відсутність ринків збуту криза вдарила і по економіці Рожищенщини

16 Червня 2009 09:42
Голова Рожищенської районної державної адміністрації Володимир Войтович констатує падіння обсягів реалізації промислової продукції у своєму районі. Про це він розповів під час наради голови ОДА Миколи Романюка з адміністративно-господарським активом Рожищенщини, – повідомляє 16 червня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Войтовича, економічна ситуація у районі є складною. За 4 місяці 2009-го значно скоротилися обсяги виробництва промислової продукції порівняно з аналогічним періодом 2008 року. Це спостерігається практично на всіх підприємствах Рожищенщини, зокрема і на промисловому «флагмані» – ВАТ «Рожищенський сирзавод». Скоротились і обсяги вантажних перевезень. Таку ситуацію голова РДА пояснює відсутністю ринків збуту продукції підприємств Рожищенського району.
 
Наразі скорочується поголів’я великої рогатої худоби. Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах району станом на 1 червня становить 227 тисяч гривень, а середньомісячний обсяг зарплати – 1015 гривень.
 
Володимир Войтович зупинився і на реалізації енергозберігаючих заходів у закладах освіти. Очільник райдержадміністрації розповів, що цьогоріч, протягом 5-ти місяців замінено котли, обладнання котелень у низці шкіл району. Пан Войтович зазначив, що на Рожищенщині орієнтуються на опалення торфобрикетом. І хоча роботи по відповідному переоснащенні роблять, проте виникають борги перед підрядними організаціями. Іншою проблемою є те, що з 48-ми закладів культури лише 3 опалюються нормально, а 10 мають пічне опалення. Галузь культури недофінансовується.
 
Попри все, за підсумками 5 місяців перевиконано Рожищенський міський та районний бюджети. На 111,2% у цьому періоді виконано план надходжень по податку із доходів фізичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Червня 2009 13:20
Нє, ви тільки прочитайте, вслухайтесь і вдумайтесь, яка перлина: "Рожищенщина"! Краще може звучати тільки Криворожищенщина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus