USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Чергова перевірка на стійкість: «Волинь» зіграє з МФК «Миколаїв»

10 Травня 2019 17:46
Чергова перевірка на стійкість та вищолігові амбіції для «Волині» відбудеться у історично негостинному для лучан центрі українського суднобудування. Так, 11 травня о 18.00 у Миколаєві на Центральному міському стадіоні «Волинь» зіграє з МФК «Миколаїв». Пряма трансляція – телеканал «Аверс», інформує клубна прес-служба лучан.

Утім, зараз підопічні Андрія Тлумака вийшли на такий етап, що назва суперника просто не має мати ніякого значення – останні чотири матчі «Волинь» завершила перемогами, при цьому обігравши одразу трьох опонентів з лідерської групи – «Оболонь Бровар», «Інгулець» та «Колос». Загалом після поразки у першому весняному матчі проти «Авангарда» наша команда набрала 16 очок з можливих 18. Це дало змогу вперше за довгий час піднятися на другу сходинку турнірної таблиці Першої ліги.

У чудесній формі знаходяться лідери команди. Денис Кожанов у поєдинку проти «Колоса», де кожен гольовий момент був на вагу золота, організував «гол + пас» і вчетверте у сезоні отримав звання найкращого гравця туру. Разом із тим, прорвало молодого нападника Ігоря Карпенка, який в останньому домашньому матчі відзначився вдруге поспіль, забивши шостий гол у цьогорічному чемпіонаті. Питання може викликати рання заміна нашого універсала Артура Западні – Андрій Тлумак після матчу зізнався, що зимовий новачок отримав пошкодження. Однак самовіддана гра Івана Цюпи та креатив Олександра Климця навряд чи дозволяють особливо хвилюватися за наш лівий фланг. Приємною новиною також буде повернення після дискваліфікації Сергія Петька, який має додати варіативності нашому «ростеру». По настрою – усі готові до чергового «останнього бою».

Суперник не з простих – недарма у першому колі «Миколаїв» луцькі футболісти обіграли лише на останніх секундах матчу, коли Міха Горопевшек вдало зіграв «стовпа» у карній зоні опонентів, а Кожанов приніс перемогу. З тих пір «корабели» пережили відчутну перебудову. По-перше, у команді змінився головний тренер – ним став знаний український футболіст у не такому далекому минулому – Сергій Шищенко. По-друге, зміни торкнулися і складу команди. Зокрема, з «Дніпра-1» перейшов форвард Владислав Войцеховський, який уже встиг відзначитися тричі за нову команду навесні. Повернувся до складу «Миколаєва» також добре знайомий «Волині» Євген Зарічнюк.

«Корабели» досить довго втягувалися у весну, набравши три очки у чотирьох матчах, однак потім набрали неабиякий хід. А «вишенькою на торті» під час цього ходу «Миколаєва» став неймовірний «камбек» у Краматорську (3:2 після 0:2), а також розгромна перемога в останньому домашньому поєдинку проти «Металіста 1925» (3:0). Міцний середняк Першої ліги довів, що з ним варто буде рахуватися команді будь-якого калібру, тож легко «Волині» точно не буде. Єдиною втратою у господарів поля буде дискваліфікований захисник Богдан Кушніренко (який, до слова, також навесні уже двічі встиг забити за свою команду).

VERSUS

Щоб наздогнати «Миколаїв» в очних зустрічах після не зовсім вдалої радянської передісторії, у «Волині» піде не один рік і навіть десяток років. Зате у чемпіонатах незалежної України у першому колі «Хрестоносці» таки вирівняли статистику, здобувши нелегку перемогу на останніх секундах зустрічі – 1:0.

Ще одним цікавим моментом стане зустріч «Волині» зі своїм екс-гравцем – Євген Зарічнюк минулої весни захищав кольори нашої команди, а вже цього року транзитом через «Агробізнес» повернувся до «Миколаєва», за який уже виступав раніше.

Статистика зустрічей «Волині» проти "Миколаєва«: 70 матчів, 21 перемога, 16 нічиїх, 33 поразки, різниця голів 59:93

Вдома: 36 матчів, 15 перемог, 11 нічиїх, 10 поразок, різниця голів 37:27

В гостях: 34 матчі, 6 перемог, 5 нічиїх, 23 поразки, різниця голів 22:66

Статистика «Волині» проти «Миколаєва» за часів незалежної України: 23 матчі, 8 перемог, 7 нічиїх, 8 поразок, різниця голів 24:18

АРБІТРИ

Головним арбітром зустрічі буде Вадим Запрутняк з Ужгорода. На лініях йому допомагатимуть асистенти Олексій Гавеля (Кривий Ріг) та Денис Романов (Дніпро). Резервний арбітр – Євген Єрємєєв (Миколаїв). Спостерігач арбітражу – Олександр Латоша (Мелітополь).

ВІЗИТІВКА

Суперник – МФК «Миколаїв»

Рік заснування: 1920

Кольори клубу: біло-сині

Головний тренер: Сергій Шищенко

Поточне місце у таблиці Першої ліги: 9 (24 матчі, 9 перемог, 6 нічиїх, 9 поразок, різниця голів 25:28, 33 очки)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus