USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чергові роковини екокатастрофи сучасності нововолинці відзначать у Чорнобилі

24 Квітня 2009 19:07
Двадцять треті роковини найбільшої екологічної катастрофи сучасності нововолинці відзначать у Чорнобилі, – сказав 24 квітня, під час вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС, заступник міського голови Андрій Сторонський. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Андрій Сторонський розповів, що у суботу, 25 квітня, делегація з Нововолинська у складі 28 осіб відбуде до Чорнобильської АЕС. Серед учасників поїздки – журналісти, представники камерного оркестру «Елегія» та десять ліквідаторів. Останні, до речі, отримали нагоду через 23 роки знову побачити Чорнобиль – місце, де ще юнаками надірвали своє здоров’я , та вшанувати пам’ять загиблих колег, із якими пліч-о-пліч захищали світ від страшних наслідків радіації.
У зоні відчуження нововолинці зустрінуться з ліквідаторами аварії з Києва, після чого разом побувають на екскурсіях у міста Чорнобиль та Прип’ять, зустрінуться із працівниками станції.
Окрім того, 26 квітня о 01.23 (час, коли вибухнув реактор 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС) вони проведуть мітинг-реквієм, приурочений найбільшій екологічній катастрофі сучасності. Усіх десятьох ліквідаторів із Нововолинська нагородять орденами, медалями, іменними годинниками та подяками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus