USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Четверо підозрюваних у вбивстві президента Гаїті ліквідовані, двох затримали

8 Липня 2021 08:14
Поліція затримала підозрюваних у вбивство президента Гаїті Жовенеля Моїза.

Про це повідомив міністр зв’язку країни Франц Екзантус. Глава поліції пізніше заявив, що четверо підозрюваних були ліквідовані, двоє затримані, передає Комерсант.

«Ймовірні вбивці президента Жовенеля Моїза затримані Національною поліцією сьогодні близько 18:00», – написав Екзантус в Twitter.

Тим часом доступ до резиденції глави держави обмежений, поліція не дозволяє наближатися ні журналістам, ні місцевим жителям. Також призупинено роботу міського транспорту.

Після вбивства президента головну повітряну гавань країни – Міжнародний аеропорт Гаїті ім. Туссен-Лувертюра-закрили. Авіарейси скасовано. Також в країні на 15 днів оголосили воєнний стан, передає ТСН.
Вбивство президента Гаїті: деталі

У ніч на 7 липня група людей проникла на територію резиденції президента країни.

У результаті нападу 53-річний Жовенель Моїз отримав смертельне поранення. Його дружина отримала вогнепальне поранення. Її відправили на лікування в США, повідомив посол Гаїті у Вашингтоні Бокчіт Едмонд.

Хто такий Жовенель Моїз

Жовенель Моїз прийшов у політику з бізнесу. У 1990-х він разом з дружиною після переїзду зі столиці Гаїті в Порт-де-Пе вирішує зайнятися бананами.

Зароблені на бананах гроші Моїз інвестував в інші бізнес-проекти. У 2015 році він погодився на пропозицію тоді президента Гаїті Мішеля Мартейї піти в політику.

Жовенель Моїз став президентом Гаїті 7 лютого 2017 року. Він набрав на виборах 55,7% голосів, натомість його суперник Жюд Селестен отримав 19,5% голосів виборців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ахаз Показати IP 8 Липня 2021 08:38
Ну так як вони підозрювані, то їх спочатку вбили, а потім будуть судити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus