USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Членів групи, яка обкрадала квартири лучан, не випустили з-під варти

13 Квітня 2017 15:30
Під час судового засідання вирішували, яку запобіжну міру застосувати до обвинувачених, яких підозрюють у групових крадіжках. Після дискусій вирішили продовжувати термін тримання під вартою, не відпустивши під домашній арешт.

Підготовче засідання відбулося 13 квітня у Луцькому міськрайонному суді Волинської області з приводу кримінальної справи за позовом щодо крадіжки. Обвинуваченими є: Даур Марганія та Вадим Пігалюк.

Нагадаємо, Даура Марганію та Вадима Пігалюка затримали у січні в Луцьку - вони обікрали помешкання 61-річного чоловіка. Затриманих підозрюють у серії грабежів та крадіжок з луцьких квартир і офісів.

Розпочавши підготовче засідання, прокурор Ольга Турчинська звернулася із клопотанням, аби продовжити термін тримання під вартою обвинувачених.

«Я вважаю, що немає підстав, які заважають розгляду справи, тому прошу перейти до розгляду по суті. Також у мене є клопотання, щоб продовжити термін утримання під вартою обвинувачених», - звернулася правоохоронець.

Втім, Даур Марганій з цим не погодився.

«Я проти того, щоб мене утримували під вартою, я можу сюди добровільно з’являтися. Також у мене є неповнолітня дитина, яку я вже три місяці не бачу. Прошу запобіжний захід змінити на домашній арешт», - розповів Марганій.

Його захисник теж сказав, що заперечує щодо тримання під вартою, мовляв, усі слідчі дії вже провели й немає ризиків впливу на справу, тому попросив про домашній арешт.

Такої ж думки був і Вадим Пігалюк, який зауважив, що його дружина вагітна й він хоче бути поряд з нею.

Суд оголосив перерву.

До слова, теща Марганія Тетяна Руй зауважила під час перерви, що він давно розведений офіційно й немає близьких стосунків із сім’єю.

Також під час перерви виник інцидент: активіст Олександр Ніколайчук хотів сфотографувати одного з друзів Марганія, який прийшов на засідання, той йому завадив. На це Ніколайчук обурився, сказав, мовляв, невідомий чоловік його пробував душити та викликав поліцейських.

Зауважимо, що в справі фігурує 14 потерпілих.

Після перерви колегія суддів під головуванням голови суду Михайла Квятковського оголосила Ухвалу про призначення розгляду справи по суті та продовжити утримання під вартою на 60 днів. Також приєднали цивільні позови щодо матеріальної та моральної компенсації потерпілим.

Наступні розгляди справи відбудуться 24 квітня о 17:00 годині, далі: 22 травня, 23 травня, 29 травня, 30 травня, 6 червня, 8 червня, 9 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинянин не водій Показати IP 13 Квітня 2017 15:47
А то ще потрібно було півдня засідати щоб додуматись що таких осіб не можна випускати з під варти ... І то подовше...
Юрист до Волинянин не водій Показати IP 13 Квітня 2017 17:23
Що воно меле... Втік із Липин але пхається у коментатори... Ото став би суддею і такі багатоепізодні об"ємні справи із більше як з 20 -ма учасниками процесу за пів години вирішував би, хіба в палаті №6...
Олександр Ніколайчук Показати IP 13 Квітня 2017 18:28
До потерпілого, як учасника судового процесу по справі, Ніколайчука Олександра підсів поруч на лаву товариш Даура Марганії і, обійнявши його лівою рукою за шию, почав душити зі словами: "Хочу зробити з тобою селфі на камеру свого телефону". Для чого вигадувати?
лАХМАТИЙ бРЕХУН до Олександр Ніколайчук Показати IP 21 Червня 2017 11:56
Не стидно тобі людей в оману вводити?
Лучанин Показати IP 13 Квітня 2017 23:57
Давно Дауру тому тре сидіти на нарах, він ще коли вчився в 6 училищі, то чудив за ним вже давно плаче небо в рішотку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus