USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На ремонт телецентру у Луцьку просять 2,5 мільйона

11 Травня 2017 12:11
Оскільки через виселення з аварійного приміщення у центрі Луцька волинські телевізійники змушені працювати у поганих для роботи умовах, кошти на ремонт телецентру на П’ятницькій Гірці у Луцьку просять виділити з обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 11 травня.

Звернення Волинської регіональної дирекції ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (щодо коштів на ремонт приміщення) презентувала директор Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Ольга Куліш. Вона повідомила, що наразі волинські телевізійники перебувають у поганих для роботи умовах, оскільки прибудоване до кінотеатру «Батьківщина» приміщення редакційного корпусу на П’ятницькій Гірці, 2, перебуває в аварійному стані і працівники змушені були звідти переїхати.

Наразі 60 працівників Волинського телебачення працюють у будівлі на вулиці Словацького, 2. В ремонт приміщення на П’ятницькій Гірці раніше вкладали кошти обласного бюджету (понад мільйон гривень) та 740 тисяч власних коштів Волинської ОДТРК. Для того, щоб здійснити капітальний ремонт приміщення і переселити телевізійників в телецентр, потрібно 2,5 мільйона гривень, відповідно до проектно-кошторисної документації, яку виготовили за кошти телерадіокомпанії. Приміщення мають в оперативному управлінні, тож з обласного бюджету не витрачали і не витрачатимуть коштів на його утримання.

Водночас, здійснити капітальний ремонт за власні кошти Волинська регіональна дирекція ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» не може.
Отже, просять цьогоріч передбачити в обласному бюджеті кошти для здійснення капітального ремонту комунального приміщення у центрі Луцька.

Як зауважив заступник начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Сергій Дмитрук, було б логічним передбачити цільове направлення коштів суто на частину будівлі, яка перебуває в обласній комунальній власності, тобто, прибудови до приміщення кінотеатру. Він нагадав, що приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина» перебуває у міській комунальній власності. Ольга Куліш підтвердила, що йдеться про ремонт прибудови, а щодо приміщення кінотеатру вона звертатиметься до Луцької міськради.

Члени комісії рекомендували невідкладно розглянути питання під час засідання бюджетної комісії Волиньради, де знайти механізм виділення коштів у рамках однієї з обласних програм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus