USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Члени виконкому підтримали проект бюджету Луцька на 2018 рік

20 Грудня 2017 10:07
Утримання закладів профтехосвіти та реверсна дотація з міського бюджету: бюджет Луцька на 2018 рік назвали компромісним.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 грудня.

Як поінформувала директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, загальна сума освітньої та медичної субвенцій з держбюджету у наступному році становитиме 1,3 мільярда гривень, у тому числі, 255,1 мільйона становитиме освітня і 169,3 мільйона – медична субвенція. Це значно менше показників поточного року.

Обсяг видатків на одного учня становитиме у 2018 році 15 тисяч гривень, на вихованця ДНЗ – 20,1 тисячі гривень. Видатки на здобуття освіти у п’яти професійно-технічних закладах міста становитимуть 70,6 мільйона з бюджету міста. Лише 32% учнів у цих закладах – лучани. Додатково з бюджету міста для галузі освіти виділять 52 мільйони гривень.

Секретар міськради Григорій Пустовіт наголосив, що бюджет – це результат компромісу, коли між усіма інтересами обирають те, що найбільш пріоритетне. Він зауважив, що окрім заробляння грошей, міська рада повинна віддавати борги, які лишилися з попередніх років, підтримувати комунальні підприємства. До того ж, 35 мільйонів становитиме реверсивна дотація (передача коштів з міського у державний бюджет), що у 2,2 рази більше, ніж у 2017 році, значні кошти з міського бюджету доведеться витратити на підтримку галузі освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus