USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чоловік хотів провезти в Україну 4,5 млн гривень, які замотав у фольгу

6 Жовтня 2020 16:45
Чоловік хотів провезти через пропускний пункт «Шегині – Медика» близько 4,5 мільйона гривень в іноземній валюті, замотаних у фольгу.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України, передає 24 канал.

Чоловік повертався в Україну з Великої Британії. Він приїхав на митницю «червоним коридором» 6 жовтня. У декларації українець не зазначив, що везе в автівці близько 4,5 мільйона гривень в іноземній валюті.

Як у чоловіка знайшли гроші

Митники запропонували українцеві заповнити декларацію. Чоловік вніс у документ лише фарбу, особисті речі та вживані меблі й техніку – диван, телевізор, велосипед, мікрохвильовку і газову плиту.

Співробітники митниці почали огляд автівки чоловіка. Окрім задекларованих речей вони знайшли пачки грошей, про які чоловік не повідомив. Українець завбачливо загорнув їх у фольгу та заховав у коробки.

Сума виявлених грошей складала 127,4 тисячі англійських фунтів, що дорівнює близько 4,5 мільйона гривень.

Що кажуть митники

Керівник Департаменту протидії митним правопорушенням та контрабанді Ігор Резник закликає українців декларувати усі товари та гроші при перетині кордону. Покарання за таке правопорушення може бути досить серйозним.

«Це одне з найбільших затримань незадекларованої валюти, яку виявляли працівники митниці протягом останнього року. Проте окремі громадяни, на жаль, все ще не полишають спроб незаконно ввезти готівкові кошти, не задекларувавши їх належним чином. Робоча група і надалі протидіятиме таким спробам та слідкуватиме за дотриманням митного законодавства», – зазначив Резник.

Яке покарання загрожує чоловікові

Митники зафіксували порушення за статтею про недекларування товарів. Покарання за таке правопорушення – конфіскація незадекларованого товару та штраф у розмірі 100% від його вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
то Показати IP 6 Жовтня 2020 19:47
Мабуть Джамшут з Равшаном із заробітків повертались остарбайтери
Andrij Показати IP 6 Жовтня 2020 22:35
Хто ж так перевозить....oй дурак....
вася Показати IP 2 Листопада 2020 13:02
ВСЕ ЗАБЕРУТЬ , НАХ СЮДИ ЇХАВ ))
Бог Показати IP 21 Листопада 2020 13:50
100процентів,це означає що відберуть все,і всё
Бог Показати IP 21 Листопада 2020 13:51
Вези ще

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus