USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому було закрите укриття церкви «Голгофа» у Луцьку? Пояснення пастора

16 Серпня 2023 15:11
Укриття в луцькій церкві «Голгофа» на проспекті Соборності, в яке під час повітряної тривоги вранці 15 серпня нібито не змогли потрапити місцеві, насправді того ранку відкрили, хоч і з запізненням.

Про це розповів «12 Каналу» пастор церкви Андрій Савич. Він заявив, що черговий у церкві надав журналістам не зовсім коректну інформацію, мовляв, ситуація із зачиненим уночі укриттям дещо інша.

«Люди вже тривалий період не ходили до нас в укриття, тому ми хотіли його закривати і знімати вивіску. У сюжеті є одна з мешканок будинку, яка саме про це говорить, що не ходить в укриття вже декілька місяців. Звісно, це певною мірою вплинуло на пильність чергових, які не очікували, що люди знову прийдуть», – пояснює він.

Читати ще: Чергова спала і не чула сирени: у Луцьку під час ракетної атаки було закрите укриття в церкві

«Тривога розпочалася о 4:03, а жінки прийшли о 5:10. Спочатку вони не могли потрапили на територію церкви, бо водій, який виїжджав зранку, закрив чомусь ворота. Проте люди, які в нас неодноразово були в укритті, знають, як їх відчинити, що, зрештою, і зробила одна з жіночок о 5:21 (є відеодоказ). На випадок, якщо люди не знають цього, поряд із воротами є дзвінок до чергового, якого жінки не помітили.

Центральні двері завжди закриті протягом тижня, бо це вхід у центральну залу, де відбуваються богослужіння, а вхідні двері з двору, де і висять вказівники «Укриття», закриваються на ніч (одна з причин – неадекватні психічно хворі люди, які нещодавно приходили у приміщення церкви з погрозами, що є зафіксовано на камерах, був виклик поліції і відповідна заява в районному управлінні поліції).

При вхідних дверях також є дзвінок, яким жінки не скористалися, ніхто навіть не постукав у двері, а відразу почали знімати відео.

Мобільні номери, вказані на центральних дверях, не відповідали, бо це офісні номери, які працюють в робочі години.

Чергова не почула сповіщення про тривогу та звук сирени, проте вона відчинила двері рівно через дві хвилини після того, як прийшли жінки (є відеодоказ із камери спостереження). Іншими словами, люди потрапили в укриття, де пробули пів години, хоча з назви сюжету складається враження, що цього не відбулося. Крім того, чергова попросила вибачення в них і пояснила ситуацію», – зазначив пастор.

Водночас Андрій Савич наголосив, що з черговими знову обов’язково проведуть інструктаж щодо дій під час повітряної тривоги, особливо вночі. Вдень же двері укриття відкриті завжди.

Також чергових обіцяють забезпечити новим службовим телефоном, на якому буде встановлений додаток, щоб вони могли добре чути сповіщення про повітряні тривоги. Крім того, біля церковного укриття планують встановити вивіски з актуальними контактними номерами, а біля дзвінків на дверях нанесуть візуальну розмітку, щоб зробити їх помітнішими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
! ! ! Показати IP 16 Серпня 2023 16:39
Мало того, шо відмовляються за Україну воювати на фронті, то ще й в тилу людям пакості роблять !
!! до ! ! ! Показати IP 16 Серпня 2023 17:36
знайди льодяник!
Джек до ! ! ! Показати IP 16 Серпня 2023 18:05
Ти гандон,вали на фронт і базарь тут. Це їхнє укриття,захотіли пустили,захотіли не пустили. Савич,знімай вивіску,шоб отака шваль не наробила вам проблем
123 до ! ! ! Показати IP 17 Серпня 2023 14:51
Що ти несеш...
Всезнайко Показати IP 16 Серпня 2023 20:00
Пиз...ть пастор.
Українці Показати IP 16 Серпня 2023 20:49
Бачиш, Україно, кого ти на своїх грудях пригріла !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus