USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Чому «Доктор Свин» відповідає за Волинську ОДА і хто він такий

17 Вересня 2015 19:00
Незважаючи на те, що e-mail’ом Волинської облдержадміністрації, вказаним на офіційному веб-сайті установи є [email protected], листування з всеукраїнським виданням «2000.ua» від імені Волинської ОДА веде невідома особа зі скриньки [email protected]. Цікавий факт: у Волинській ОДА не знають, хто такий «Доктор Свин» і чому він бере на себе повноваження спілкуватись з пресою від імені державної установи.

Відповідно до функцій, які поклав на себе власник поштової скриньки ВОДА повністю втратила контроль над зв'язками з громадськістю або переклала цю роботу на недбайливих підрядників. Хоча сумнівно, що керівництвом Волинської ОДА свідомо було прийнято рішення дозволити користувачеві з поштовою скринькою [email protected] не тільки керувати сайтом облдержадміністрації, а й відстоювати інвестиційну привабливість регіону.

У серпні 2015 року видання «2000.ua» взялось вивчати інвестиційний потенціал областей України звичним шляхом, який проходить інвестор: вивчаючи веб-сайти областей. Серед інших натрапили і на сайт Волинської ОДА. Проте знайти сайт Волинської ОДА не зміг навіть всемогутній Google, хоча за посиланням можна було натрапити на сторінку, яка віддалено нагадувала сайт рубежів 90-х та «нульових».
З опису ресурсу стало відомо, що це «ще один сайт на WordPress».
Публікує матеріали на цьому ресурсі якийсь користувач під нікнеймом «doctorsvin», а не прес-служба Волинської ОДА. Хоча ще в грудні радник голови Волинської ОДА Світлана Головачук говорила про те, що новий ресурс вже працює і містить низку корисних змін.

До слова, вона ж очолила відділ інформаційної політики Волинської ОДА. На жаль, декларованих змін на час підготовки матеріалу прослідкувати не вдалось. Попри те, що окрім закладених у бюджет 354 тисяч гривень, Волинська ОДА отримала додатково ще 100 тисяч на виствітлення діяльності обласних програм. І це незважаючи на те, що ці кошти депутати пропонували витратити на допомогу бійцям АТО, або ж на підтримку ковельської ДЮСШ.

Читати ще: 100 тисяч гривень: дітям, воїнам АТО чи на піар Волинської ОДА.

«У результаті, в епоху 3G і розмов про електронний уряд, у нас не працює 15% інформаційних ресурсів цієї самої влади. З працюючих, лише одиниці подають інформацію в зручному форматі», - пишуть журналісти «2000.ua».

На цьому можна було б поставити крапку у цій історії, проте з часом на редакційну адресу видання надійшов лист-відповідь від «Доктора Свина». Відтак, на критику відреагували достатньо оперативно – за 10 днів після публікації матеріалу:

«Високоповажний «експерт» Олександре. Якщо при підготовці Вашого «інформаційного» та «змістовного» аналізу про інвестиційний потенціал областей «всемогутній Гугл» не допоміг знайти робочий сайт Волинської ОДА у даний період часу в мережі Інтернет, це не означає, що відповідна робота не ведеться в області. Можна надіслати інформаційний запит і отримати конкретну відповідь. І якщо трішки включити логічне мислення (при цьому бачивши робочий сайт ОДА), можна цілком зрозуміти, що у той момент були якісь технічні негаразди у роботі сайту чи серверу».
Уявіть, що інвестиційний фонд або співробітники департаменту міжнародної компанії намагаються отримати інформацію на офіційному і непрацюючому ресурсі Волинської ОДА. Але замість інформації їм пропонують усвідомити свою ущербність, нездатність мислити логічно і написати запит, щоб дізнатися, чому не працює сайт.

Складність у тому, що незрозуміло, куди надсилати цей запит і що за ресурс знаходиться за адресою voladm.gov.ua, оскільки відвідувач не бачить ні сайту, ні інформації про технічні роботи, ні контактів для зв'язку. Однак чиновники вважають, що подібна ситуація не впливає на інвестиційну привабливість регіону.

«Як це не дивно, техніка іноді виходить з ладу, і враховуючи матеріально-технічне забезпечення ОДА, знайти потрібну заміну у дуже короткий термін (враховуючи всю процедуру закупки і доставки) є не зовсім можливим, а тим більше резервне обладнання. І тому, коли люди займалися відновленням, конфігуруванням і тестуванням серверу і сайту, Ви (не володіючи об'єктивною інформацією) поширили у мережі інтернет «власне бачення», не перевірене і не уточнене, яке аж ніяк не стосується аналізу про інвестиційний потенціал областей, при цьому дискредитуючи роботу прес-служби Волинської ОДА і конкретно Світлани Головачук, які до даного технічного збою не мають аж ніякого відношення. Честь Вам і похвала! Успіхів, «об'єктивних та змістовних» результатів у нелегкій праці», - йдеться у листі-відповіді «Доктора Свина».

Серверне обладнання обходиться дорого, комплектуючі для його ремонту завозяться повільно - це правда. Але сервер Волинської ОДА знаходиться не в лісі, а в дата-центрі однієї з кращих компаній України – «Датагруп». Тому розмови про неможливість в короткі терміни проінформувати про технічні роботи на сайті викликають радше здивування, ніж співчуття. Оскільки сервіси такого рівня завжди можуть запропонувати рішення в складній ситуації.

У листі йдеться, що публікація видання «2000.ua» дискредитує роботу прес-служби Волинської ОДА. У цьому зв'язку виникає питання: кого намагається дискредитувати сам автор листа, що розсилає його з електронної адреси [email protected], а не з офіційної адреси ОДА [email protected]?

Відповідно до функцій, які поклав на себе власник поштової скриньки [email protected] (прінтскрін див. вище), Волинська ОДА повністю втратила контроль над зв'язками з громадськістю або переклала цю роботу на недбайливих підрядників. Хоча сумнівно, що керівництвом Волинської ОДА свідомо було прийнято рішення дозволити користувачеві з поштовою скринькою [email protected] не тільки керувати сайтом облдержадміністрації, а й відстоювати інвестиційну привабливість регіону.

Щоб з'ясувати, які ще функціональні обов'язки покладені на [email protected], редакція «2000» надсилає запит не тільки на ім'я голови Волинської ОДА, але й на поштову скриньку [email protected]. Дуже цікаво буде порівняти відповіді Волинської ОДА і [email protected]. Проте останній на момент публікації відповіді так і не надав. А у запиті, зокрема, сказано:

Просимо Вас повідомити, на Якій підставі особа, Якій Належить електронна поштова скринька [email protected], Виконує Функції структурних Підрозділів Волинської ОДА:
• повідомте номер наказу чи розпорядження голови Волинської ОДА, яким визначено функціональні обов'язки власника поштової скриньки [email protected];
• повідомте найменування посади, власника поштової скриньки [email protected] та що входить до переліку його посадових обов'язків;
• хто уповноважив власника поштової скриньки [email protected] вести листування від імені Волинської ОДА зі ЗМІ;
• повідомте, яким чином власник поштової скриньки [email protected] одночасно виконує функції декількох структурних підрозділів та чи не суперечить це його функціональнім обов'язкам. А саме: Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, Департаменту економічного розвитку і торгівлі, Відділу інформаційної політики;
• повідомте, чому претензії до матеріалів ЗМІ надсилаються не з офіційної поштової скриньки Волинської ОДА [email protected], а не зі скриньки [email protected].

У зв'язку з тим, що автором листа [email protected] оприлюднено інформацію відносно обладнання, на якому розміщений сайт Волинської ОДА, просимо надати таку інформацію:

• копію тендерної документації на придбання або оренду серверного обладнання, розташованого в дата-центрі компанії «Датагруп» за адресою: Київ, вулиця Смоленська, 31/33;
• копії частин договорів з компанією «Датагруп» відносно розподілу функціональних обов'язків щодо підтримки технічного обслуговування обладнання, на якому розміщеній сайт Волинської ОДА voladm.gov.ua;
• повідомте, чи є інші установи, окрім структурних підрозділів Волинської ОДА та фахівців Компанії «Датагруп», які займаються технічною підтримкою сайту voladm.gov.ua. Якщо є, повідомте перелік їх функціональних обов'язків;
• надайте копію тендерної документації на розробку сайту voladm.gov.ua та інформацію про ті, на якій підставі компанія Infostyle (43020, Україна, Луцьк, вул. Електроапаратна, 3, офіс 433) виконує розробку сайту Волинської ОДА;
• повідомте, кому належать майнові права на програмний код та дизайн сайту Волинської ОДА;
• копії актів прийому-передачі сайту voladm.gov.ua між ВОДА та компанією Infostyle;
• надайте перелік обладнання, необхідного для підтримки роботи сайту, що було придбано ВОДА з 01 січня по 01 серпня 2015 року.

До слова, новий сайт Волинської ОДА презентували 22 грудня 2014 року під час чергової «оперативки». Тоді ще радник голови ОДА Світлана Головачук зазначила, що сторінка не лише отримала новий дизайн, але й змінила формат інформаційного наповнення. А розробники збільшили функціональні можливості веб-сторінки. Однак як показує листування [email protected] з «2000», приводів для радості немає - потрібно готуватися до нових витівок невловимого користувача і думати над текстами вибачень і спростувань. Не виключено, що образившись на чергову публікацію чи пожартувавши в день дурня, doctorsvin вирішить на головній сторінці сайту опублікувати матеріал від імені голови ОДА, наприклад, із закликом летіти на Марс з центрального автовокзалу Луцька, - іронізують у "2000".

Оперативна відповідь Волинської ОДА про те, що вона не має інформації щодо власника поштової скриньки [email protected] і не уповноважувала його вести листування від імені ОДА, викликає почуття глибокої стурбованості. Замість того, щоб провести розслідування і за допомогою фахівців, які відповідають за інформаційну безпеку, закрити доступ до управління сайтом voladm.gov.ua потенційно небезпечним користувачам, в ОДА радіють подарунку.

А сценарії стороннього втручання в роботу інформаційного ресурсу ОДА не розглядаються, хоча розслідування «2000», який підтверджує наявність такого втручання, лише активізує спроби працівників ОДА зам'яти ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Свєта Г. Показати IP 17 Вересня 2015 19:14
Хто домалював гунчика на головне фото????
Прес-служба до Свєта Г. Показати IP 17 Вересня 2015 22:13
Класна стаття - гарно посміявся)) Трохи інсайдерської інфи - "докторсвін" то є співробітник ВОДА Сірьожа СвінЦІЦЬКИй - досить дивний хлопець, який під керівництвом свого не менш дивного начальника Матвійчука делают шото важное))) Дуже сурйозні айтішніки) Сайт ОДА лежить регулярно. Головне сурйозний вираз обличчя! На ті гроші, шо платять ніодин нормальний айтішник не піде, але й тих дармоїдів цілий відділ я б не тримав... а прес-служба тут взагалі ні до чого. то в ода просто порядку немає
до ОДА до Прес-служба Показати IP 18 Вересня 2015 08:16
Ці хлопчики начолі з Дубняком і Матвійчуком в ОДА немалі гроші відмивають на тих IT розробках! Не заважайте людям заробляти!:)
IT до до ОДА Показати IP 18 Вересня 2015 10:26
Щоб ще ти, геніальний коментатор, так "заробляв" до самої пенсії, як ми "відмиваємо"! Як таких послухати, то ІТ-шник в держустанові ще й хабарі бере щодня...
такот до до ОДА Показати IP 18 Вересня 2015 20:33
Це Дубняк з Матвійчуком відмивають, а хлопців ITішників вони...мають!:)
IT до Прес-служба Показати IP 18 Вересня 2015 09:03
Дармоїд тут - ТИ! П...ть - не мішки ворочать, чи не так?
На Волині сині свині до Прес-служба Показати IP 18 Вересня 2015 10:02
А чому Свінціцький - Сірожа, він що, білоруський паспорт має?
IT до Прес-служба Показати IP 18 Вересня 2015 10:39
Де сайт регулярно лежить, а? Не соромно брехню писати? А хочеш подармоїдити? Велкам, приходь (якщо IQ вистачить для проходження стажування), будеш добряче здивований як обсягом роботи, так і розміром зарплати... Хоча ні, кому ж потрібне в колективі патологічне брехло (тут інше слово проситься, але...) і щуряка? Ну і якби розголошення персональних даних з елементами образи - моветон, панове, чи не так? Інсайдер... Щур то називається, а не інсайдер!
Всезнайко Показати IP 17 Вересня 2015 19:20
А там (в ОДА) тепер всі свині...
До автора Показати IP 17 Вересня 2015 20:09
А що Ви чекали від геть далекої від ЗМІ, самозакоханої керівнички С.Г.???
мда Показати IP 17 Вересня 2015 20:55
дотепно)))) нарвались на розумних)))
гиги Показати IP 17 Вересня 2015 20:58
Розвеселили, чесне слово))) Це просто капець))) Точніше, комусь капут)))))
55 Показати IP 17 Вересня 2015 21:03
Якась мутота. Сайт voladm.gov.ua прекрасно працює. Можливо, 2000-ники якраз попали на момент збою, але їхні скриншоти ніяк про це не свідчать, бо взяті без адресного рядка браузера (хто їх знає, яку саме адресу вони туди ввели?). І те, що на суто технічні питання відповідає не прес-служба, а відповідний представник розробника (або хостера) абсолютно зрозуміло і виправдано. І щодо поданого запиту - взагалі абсурд. Київська (але здавна антиукраїнська) ПРИВАТНА газета вимагає від Волинської ДЕРЖАВНОЇ структури усю юридичну і технічну інформацію про функціонування її сайту. Здача "доброзичливцям" гарантована. Я б не надав.
*** до 55 Показати IP 17 Вересня 2015 23:21
А як же запит на публічну інформацію?)
))) до 55 Показати IP 17 Вересня 2015 23:26
Це орган державної влади, а тому приватна структура має таке право
Anonymous до 55 Показати IP 18 Вересня 2015 09:49
Ага, плюс дуже багато розуму треба мати, щоб зкопіпастити статейку з недолугого напівсепаратистського жовтого ресурсу, написану біс знає коли. Автор статті навіть НОРМАЛЬНО користуватися сервісом whois та командою traceroute не вміє, та що там, він і мозок включити НЕ МОЖЕ, шоб зрозумІти - коли виходить з ладу сервер, фізично так виходить з ладу (сенкс, енергетики), на якому розміщені сайт і поштовий сервер - з ОФІЦІЙНОЇ пошти листа не надішлеш... А на рахунок запиту, може паролі до серверів ще запитає, а?
Anonymous до Anonymous Показати IP 18 Вересня 2015 10:22
«А сценарії стороннього втручання в роботу інформаційного ресурсу ОДА не розглядаються, хоча розслідування «2000», який підтверджує наявність такого втручання, лише активізує спроби працівників ОДА зам'яти ситуацію.» Мда.... яке розслідування? Той "Шерлок" тільки, даруйте, гавкати гарно вміє, і відповідні частини тіла чухати, коли немає чим зайнятися! Яке стороннє втручання? Де? Написали ж йому чорним по білому - збій ОБЛАДНАННЯ. Ну горить "залізо" іноді, буває таке... "Слідчому", перед тим, як проводити псевдорозслідування, маю одну пораду - RTFM (кому треба, той знає, що це). Бо його професійність аж світиться - і в датацентрі "Датагрупа" сервер не стоїть (ще й адресу надав...), і елементарного розуміння того, що НЕ працює поштовий сервер - НЕМАЄ і офіційної електронки, в нього немає.
commentos до Anonymous Показати IP 18 Вересня 2015 14:26
Поляков! Не пались!:)
Василь Показати IP 18 Вересня 2015 00:15
Краще б редакція заслала свого козачка туди та ознайомилася з реальними умовами роботи. Питання відпали б самі собою, як і щелепа. А так лише вийшла гарна стаття на 1 квітня.
Циркач Показати IP 18 Вересня 2015 00:58
Це ж треба так прикольнутися з рідної ОДА , вдалий піар гунчика і ко перед виборами.
Петро Чечелюк Показати IP 18 Вересня 2015 06:14
Цікаво було читати, адже це "дзеркало" роботи так званої прес-групи Волинської ОДА, яка ще впродовж багатьох років працювала чітко, як швейцарський годинник. Ще й цікаво тому, що я мав стосунки з цим щотижневиком і в 2005-2007 роках написав туди 140 аналітичних матеріалів. Власне, хочу сказати, що рівень інформаційної роботи ОДА опущений до відємного рівня. Буквально за місяць -другий після появи там Світлани Головачук (аномалія по відношенню до людей і колег, непорозуміння довжиною 180 см), ЗМІ втратили елементарні звязки з представницькою владою області. Так кажу не лише я, так кажуть усі мої колеги - без виключення. Особисто я відрізаний від інформацій цієї пані з дня приїзду в Луцьк міністра Пивоварського. Щось десь напередодні його приїзду я не так сказав, і понесло... З людьми вона не спілкується, сидить в кутку як скривджена квочка, в якої відібрали курчат. Боляче за попередню працю людей, за їх надбання в методах спілкуванні з представниками ЗМІ. Зоя Балюк, Галина Денисюк, Ірина, Ярослав... Я цим людям хочу вклонитися до самої землі! Чому вони пішли звідти? Чому туди проникло стільки непотріба, і не лише в прес-групу!? Хто їх таких відшукує? На якому смітнику!? За що їм платять гроші, хоч і мізерні? Запитання не риторичне.
знайко Показати IP 18 Вересня 2015 08:28
Статейку "готував" пан Чечелюк який підробляє у "2000" і який давно "симпатизує" Головачук!:)
4ort до знайко Показати IP 18 Вересня 2015 09:20
о, чечелюк інтернетом навчився користуватись? нарешті, і 10-и років не минуло
Цікавий до знайко Показати IP 18 Вересня 2015 10:31
Інтересно, на кого працює панЧ, на Колю Романюка, чи на іншого претендента в крісло міського голови?
Петро Чечелюк Показати IP 18 Вересня 2015 10:24
Знайку і 4оrt. Чечелюк підписується під усіма статтями. Останню статтю в цю газету написав в жовтні 2008 року. Так що ідіть ви поки що на**й. А головачук я дуже "симпатизую", як і більшість моїх колег і обовязково напишу про це безголове чудо довжиною 180 см цікаву статтю. Не лише про неї, а й про інший мотлох, який зібрався за останні 2 роки під дахом за адресою Київський Майдан, 9. Тільки не у щотижневик "2000".
журналіст до Петро Чечелюк Показати IP 18 Вересня 2015 11:24
От відразу видно - толерантний, "культурний" журналіст обізвався!:) Не хвелюйтесь Петре - ваші "вміння" ніхто не переплюне!:)))
Вася Показати IP 18 Вересня 2015 10:36
Чечелюк користується інтернетом ще з тієї пори, коли ти ще не був (була) навіть сперматозоїдом.
Волиняка Показати IP 18 Вересня 2015 11:56
Ні одного адекватного призначення в ВОДА,впринципі як і в інші держустанови міста не наблюдаємо.Як і раніше спрацьовує не професіоналізм,а знайомства і родинні звязки,вирішення питання за гроші.Отак і "йдемо" в Європу!
Фанат ДокторСвина Показати IP 18 Вересня 2015 12:11
З скріна чисто видно, що це пустий сайт вордпреса з одним записом Hello World і ще одним тестовим. База працює якщо бачим записи, верстка десь відвалилась. Ср**ка якою фонтанують горе айтішніки з Волинь ОДА доставляє не аби як. Просте питання, якщо тобі там мало платять і купа завдань, так візьми і зміни місце роботи, а не жуй соплі. Ти ж не дерево в кінці кінців. Ця стаття зробила мій день. Хочу ще подробиць. Автори жгіть.
*** до Фанат ДокторСвина Показати IP 18 Вересня 2015 13:51
Підтримую, гарне завершення тижня :) Стаття супер!
123 до *** Показати IP 18 Вересня 2015 15:57
неистово плюсую! аффтар, давай исчо!!!!!!! На страницах волынньюза открылся форум рабодников ОГА ) Знаете, почему реформы идут так вяло? Да потому, что "работяги" то все те же остались))) Как ты на ладу шильдик мерса не клей - от этого он лучше не поедет))
Свій Показати IP 18 Вересня 2015 12:43
Якби пані Головачук менше з Гунчиком по районах їздила а більше роботою займалась покладеною на неї тоб і в адміністрації б все працювало а то таке керівництво прийшло що за рік навіть сайт завалило це вже взагалі який потенціал потрібно мати щоб те що десятиліттями створювалось за пів року розвалити.
своєму Показати IP 18 Вересня 2015 13:58
Вона й по районах не потрібна. Це шлак. Що ця людина може сказати, зробити, виступити? Хіба що Гунчику туалетний папір подати і на атасі в сільському нужнику постояти.
Лучанин Показати IP 18 Вересня 2015 15:43
Ну а тепер всім, кому вдалося прочитати усі вищенаведені вброси і виброси, а також слину по стінах і соплі з носа - пропоную замислитися і для вас відкриється велика правда! Оце такі люди працюють у виконавчій владі на Волині... Оці офісні, як зауважили ображені ІТшники, щурі, планктон. Ні риба, товариші, - ні м'ясо. Щось середнє. Креветки безхребетні. Зразу видно, що у ІТшників забагато вільного часу, раз вони встигають в робочий час за державні гроші сидіти тут і коменти писати, як і той факт, що преса і журналістика, зв'язки з громадськістю на Волині знаходиться десь трохи нижче дна і вина тому аж ніяк не вибори, вина тому - кадри!
Sysadmin (не ОДА) до Лучанин Показати IP 19 Вересня 2015 09:20
В тебе, шановний, точно забагато часу! А з смердячого рота активно капає не слина, а чиста жовч. Особисто знайомий з ІТ-шниками ОДА? Ні? Тоді звідки така інформація і оцінка їх роботи? А про забагато часу вільного... В НОРМАЛЬНОГО сисадміна відповідні частини тіла в милі ЛИШЕ тоді, коли відбувся якийсь збій (а вони трапляються, залізо іноді горить), і то, якщо робити бекапи, ненадовго. Отак, саме так, пане диванний експерт з питань ІТ! Відкрию (конкретно для тебе і таких же ....... (відповідного цензурного слова для означення не знаходиться) як ти) - ті хто думає, що в держкстановах НА МІСЦЯХ стоять сервери за "лям зелені", виготовлені по інопланетним технологіям, які ніколи не виходять з ладу, а обслуговують ті серваки, відмиваючи в кишені собі мільйони народних грошей
Sysadmin (не ОДА) до Sysadmin (не ОДА) Показати IP 19 Вересня 2015 09:40
, ви - глибоко помиляєтесь! Такого нема, не було, і ніколи не буде! По зарплаті і "відмиванню грошей на ІТ-проектах" - то ж всі декларації оприлюднені, зайдіть на сайт ОДА, РДА, і подивіться на власні очі! Тільки вважайте, що в декларації держслужбовця записують НАРАХОВАНУ зарплату, а не ОТРИМАНУ на руки, без податків. Особисто бачив колись "сервер", на якому лежить сайт однієї з районних держустанов - ЗВИЧАЙНИЙ ПК, далеко не топової конфігурації, який ще крім того і Інтернет працівникам роздає, і файловий сервер - на ньому ж - на інше грошей НЕМАЄ. Те ж і з парком ПК користувачів - 4 пентіум, 512 оперативки, 80-ка (задумайтесь, якого воно року випуску, і яке "надійне та швидке") зустрічається ще дуже часто, попадаються екземпляри і гірші. Закупити реально надійне (вважай зразу - ДОРОГЕ) обладнання - нереально, ніхто на таке грошей не дасть - як не одна криза в країні, так інша. І при тому апаратному забезпеченні в області все ж працюють сайти таких установ, пошта, надаються адмінпослуги в електронному форматі, ЦНАПи, є відеоконференція між органами влади (при тому, що "на периферії" Інтернет, як правило, ніякий - Укртелеком АДСЛ і крапка). Ну, в такої поведінки ще може бути одна причина - адміна "парафінить" як правило той, кому колись якийсь адмін Інтернетик відключив за перегляд порнушки чи перенасичення статистики в робочий час контактиками, однокласничками і фейсбучиками! Тільки забувають такі особи, завдяки кому в Інтернеті сидять (глобально), і до кого бігти приходиться (в себе на роботі), коли щось не працює... А збої, як програмні, так і "залізні" бувають в УСІХ, навіть сайт Президента інколи повільно працює, особливо, як петиції з'явилися, і якщо з того кожен недоексперт почне робити "інтриги, скандали, розслідування" - в нас скоро всі новини будуть на кшталт "сайт ....... відкривається на 10 мілісекунд довше, ніж вчора".
PC до Sysadmin (не ОДА) Показати IP 20 Вересня 2015 11:42
Забагато букафф!:) Проблеми є, але хто у цьому винний? Гунчик - бо зажимає гроші на обладнання і про це взагалі не дбає! А адміни, якщо вони чогось варті, мали б знайти кращу роботу, а не скиглити, що мало отримують, такі вони "специ" :) А на тому всьому лише різні Матвійчуки наживаються, скільки він на ЦНАПі наварив? Правди вам ніхто не скаже і Дубняк зараз там ще той "керівник апарату", а хлопців АйТишників ОДА лише "мають". Так що проблематика зовсім в іншому. Сам "ДокторСвин", то взагалі протеже мами-головного бугалтера ОДА - класно працювати під прикриттям маминої юбочки?:)))
Лучанину Показати IP 18 Вересня 2015 18:07
Щось середнє між піз... і ср....
Дістало Показати IP 18 Вересня 2015 21:12
коментар було видалено
дуня Показати IP 22 Вересня 2015 12:17
просто дехто, ставши керівником інформаційного відділу ода, загордився.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus