USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому Філарет не прийде на похорони Володимира

7 Липня 2014 09:58
Представників Української православної церкви Київського патріархату не буде на похоронах глави Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира, тому що їх туди не запросять, - пише Gazeta.ua.

"На похоронах ми не будемо. Я закликав у своєму зверненні до церкви молитися за упокій душі митрополита Володимира і сам я відслужив панахиду в суботу у Володимирському соборі. Але нас на похорон не покличуть. Якби покликали, то ми б, звичайно, прийшли. І це була б хороша ознака майбутнього нашого об'єднання ", - сказав предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет на прес-конференції в Івано-Франківську.

Він також передбачає, що між Москвою і проукраїнською частиною УПЦ-МП розгорнеться боротьба за нового главу церкви.

"Москва намагатиметься поставити предстоятелем того, хто буде у всьому слухати Москву. А та частина єпископату, якщо можна так сказати, проукраїнська, намагатиметься свого кандидата висунути", - пояснив Патріах Філарет. Він уточнив, що є кандидати від обох сторін, але не назвав конкретних прізвищ, "щоб не нашкодити".

"Ми хочемо, щоб перемогла українська сторона. Але навіть якщо і переможе московська сторона, то народ побачить, кому служить ця церква. І тоді не зверху буде об'єднання, а знизу. Тобто вони можуть залишатися єпископами порожніх храмів", - вважає Патріах Філарет .



Нагадаємо, 5 липня 2014 року відійшов до Господа Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 7 Липня 2014 10:17
Та вже не туліть ту політику до Бога!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вже зовсім очманіли!!!!!!!!!!!!!!!!!
лучани Показати IP 7 Липня 2014 10:27
Агенти Кремля розривають православну церкву.
сама Показати IP 7 Липня 2014 10:39
І з яких це пір на похорон ходять по запрошенню? Не йде, бо сміливості не набереться, все ж таки знає свою провину...
Ісус з Назарету Показати IP 7 Липня 2014 10:39
Істинно, істинно кажу вам: Похорон - це не весілля, на нього не запрошують. Хочеш прийти, приходь. А не хочеш іти, не йди. Кожен, хто каже: Я хотів іти, а не просили,- мовить неправду перед Отцем Небесним. Амінь.
Анонім Показати IP 7 Липня 2014 10:39
точно те саме про діда Філарета можна сказати...хто до нього на похорони прийде????
иван Показати IP 7 Липня 2014 10:47
иерархия : поддячий : старшина-: дяк лейтенант : поп -капитан-майор в зависимости от прихода : блаженийший полковник-генерал и так по взростающей по генерала церковних войск фсбешника Гундяева за дружествиним столом товарища Кирила : -ответсенного по пратийной лини за церковние дела : Все разведслужби особенно Росссия сами создавали рание протестанские организации-секти -движения для своих целей и огромного потока денег : Все уже начали забивать Белое Братсво порожденое в лаборатории КГБ-и направлено на Украину : БОГ в каждом из нас :-в наших поступках в нашей совести : Есть совесть в человеке значит он с БОГОМ :- нет совести тогда сами знаете с кем он вибрал свою жизненую дорогу
Макс до сама Показати IP 7 Липня 2014 11:42
Ти права. Допоки буде на чолі КП філарет, ніхто не буде з капістами обєднуватися. І він та його оточення про це знають. Виступає весь час проти росії бо його " прокатили", не обравши патріархом рпц.
немоскаль до Макс до сама Показати IP 7 Липня 2014 12:03
Зараз тільки тупий не виступае проти рашки.
Макс до немоскаль Показати IP 7 Липня 2014 12:21
При чиму тут одне до одного. Мова йде про псевдопатріотизм!
Українець Показати IP 7 Липня 2014 12:49
Денисенко чекає щоб покланялись і запросили, ще й дали квитка на перші місця!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus