USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому мер Донецька - в Києві?

15 Листопада 2014 10:56
Олександр Лук'янченко не виконує свої обов'язки вже 4 місяці, але при цьому вчить Уряд, як витрачати гроші на Донецьк.

Сьогодні донецький міський голова Олександр Лук'янченко закликав Кабінет міністрів переглянути постанову №595 про переміщення із зони АТО всіх бюджетних організацій і підприємств життєзабезпечення. Такий лист він направив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, про Це пише "Деловая Столица".

Сам мер вже давно перемістився в Київ, звідки регулярно повчає центральну владу, як правильно слухати голос Донбасу. За що, ймовірно, продовжує отримувати зарплату, хоча мав отримати розрахунок і відправиться на пенсію. Принаймні, так було б чесно, першою чергою, по відношенню до його ж донецьких виборців. Але Лук'янченко обрав для себе форму поведінки, властиву правителям "ДНР", які примудряються ненавидіти Україну, вимагаючи при цьому від Києва виплати пенсій і зарплат на підконтрольних їм територіях.

У своєму листі до прем'єра Олександр Лук'янченко звертає увагу, що виконання постанови №595 "призведе до зупинки хлібозаводів, молокозаводів та інших харчових і торгових підприємств в зоні АТО". А переміщені фахівці та працівники із зони АТО, - скаржиться донецький мер, (а це за його інформацією близько 200 тисяч осіб), втратять робочі місця, заробітну плату та кошти для фізичного існування. Нагадаємо, що йдеться про рішення уряду перевезти всі бюджетні установи з підконтрольних сепаратистам і російським військам територій в населені пункти, підконтрольні українській владі. Цей процес має завершитися до 1 грудня. Після чого фінансування всіх тих установ, які не встигли переїхати, буде припинено.

Якби мер дійсно хотів допомогти рідному місту, то жив би зараз, як мінімум, біля фронту, займаючись реальною справою, як діючі губернатори Донецької та Луганської областей, але не в Києві.

Іншими словами, держава цілком обґрунтовано і закономірно припиняє відправляти гроші платників податків туди, де вони можуть бути використані терористами або російськими солдатами. Водночас мер Донецька Олександр Лук'янченко вважає, що цього робити не можна. Але про це він заявляє з затишної київської квартири, а не зі свого робочого кабінету, який, нагадаємо, знаходиться в столиці Донбасу. Втім, ніхто не змушує шановного управлінця ризикувати життям і повертатися в охоплене війною місто. Кожен має право обирати, де йому сьогодні знаходиться: в окопах, в організації поставок всього необхідного на фронт, на робочому місці або жити в своє особисте задоволення. Але неприпустимо, щоб мер, якому місцеві жителі довірили рідне місто, біг від них, отримував за це зарплату (більше 10 тисяч гривень на місяць), та ще й повчав інших, як правильно вирішувати проблеми, до виникнення яких він також мав прямий стосунок .

Хоча, у випадку з Олександром Лук'янченко все давно зрозуміло. Це - людина Рината Ахметова, який завжди і в усьому був слухняний волі патрона. Що він сам підтверджує в тому ж листі до уряду. Так, донецький мер, якому давно слід було б подати у відставку, розповідає, що "тільки завдяки допомозі Гуманітарного штабу фонду Ріната Ахметова пенсіонери старші

65 років мають в Донецьку продукти харчування". Тобто, єдине завдання зараз Лук'янченко - це піар Ахметова. Хоча, ніхто не заперечує, що колишній господар Донбасу надає матеріальну допомогу місцевому населенню. Але до чого тут Лук'янченко?

Мер віддав перевагу безпеці і комфорту, прекрасно розуміючи, що зараз закон на його боці. Адже звільнити мера може тільки місцева рада, яка також втікла, або самі виборці – згідно з підсумками місцевого референдуму, організувати який сьогодні не представляється можливим. Тому Олександр Лук'янченко і продовжує називати себе мером, хоча де-факто давно вже ним не є.

Дмитро Буковський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 11:19
"Олександр Лук'янченко не виконує свої обов'язки вже 4 місяці" - а вот это уже брехня чистой воды. Он выполняет обязанности мэра, но в правовом поле Украины. Находясь в Донецке, он не мог бы этим заниматься. Между прочим, Лукьянченко - хозяйственник, а не политик. И лично я глубоко сомневаюсь в том, что он не будет мэром Донецка после того, как все здесь утрясется. Не по этой ли причине и написана данная статья?
птн-пнх до Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 16:06
раджу тобі , дончанин , піти на передову та померти з неньку - Україну, і так, дивись наша Волинь стане чистішою...
Дончанин до птн-пнх Показати IP 15 Листопада 2014 16:13
коментар було видалено
опа до Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 16:17
дурень себе думкою тішить)
Дончанин до опа Показати IP 15 Листопада 2014 16:49
Лично я получаю информацию о ходе укоса не из СМИ, а просто выйдя на балкон. Нужно объяснять каким именно образом?
птн-пнх до Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 16:30
груз 200 - ось твоє правильне місце- і бажано на цвинтар ростова, щоб не загадити мотлохом український чорнозем...
Дончанин до птн-пнх Показати IP 15 Листопада 2014 16:50
Приди и реализуй свое желание. Или сцыкливо?
Привіт від редактора до Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 16:53
Та чорт забирай. В тебе вихідний, дончанин? Не дратує, але тошно від твоїх дописів, які у більшості видаляються, навіть не будучи прочитаними. І якщо ти думаєш, що вони як мінімум змінять мислення модера, то помиляєшся. Тих, хто тебе почув - одиниці. навіть, якщо ти думаєш, що несеш "свєт"
Дончанин до Привіт від редактора Показати IP 15 Листопада 2014 16:56
А мне вполне достаточно того, что лично ты бесишься.
;) до Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 16:57
мене може нудити і без "беситься" ) Імунітет. давно.
Дончанин до ;) Показати IP 15 Листопада 2014 17:00
Был бы иммунитет, то не бесился бы. А так, твои посты опровергают твои же утверждения.
було. до Дончанин Показати IP 15 Листопада 2014 17:04
і колись ти здавався більш-менш адекватною особою.
Дончанин до було. Показати IP 15 Листопада 2014 17:48
коментар було видалено
українець Показати IP 15 Листопада 2014 11:45
тому в київі- що ДОНБАСС вже сказав йому досвіданія!
опа Показати IP 15 Листопада 2014 16:16
копняка йому під зад і на донбас, може прозріє на старості літ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus