USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Президент передав «Золоту Зірку» дружині з донькою загиблого волинянина

28 Червня 2023 18:27
Сьогодні Президент України Володимир Зеленський передав орден «Золота Зірка» сімʼї загиблого Героя з Волині Олександра Лукʼяновича, який удостоєний цього звання посмертно.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«У День Конституції України вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та передав ордени членам сімей воїнів, удостоєних цього звання посмертно. Також вручив нашим захисникам і захисницям відзнаку «Хрест бойових заслуг.

Вічна пам’ять усім нашим героям різних часів, які боролися за незалежність і свободу для України та полягли у битвах проти загарбників!» – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, водій-механік 14-ї ОМБр Олександр Лук’янович загинув 25 лютого 2022 року під час виконання бойового завдання із захисту незалежності України на Київщині. У бою він знешкодив до 30 одиниць техніки противника та отримав смертельне поранення внаслідок авіаційного удару.

Читати ще: «Я досі подумки з ним розмовляю...» – вдова волинського Героя Олександра Лук'яновича

Указом президента України солдату Олександру Лук’яновичу посмертно надано звання Героя України. У нього залишилися дружина та двоє дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маннергейм Показати IP 28 Червня 2023 20:47
Хочу уточнити чи нагороджений так само командир танка та навідник гармати які ймовірніше і знищили 30 цілей противника. Ваш коментар експерти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus