USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому повістки почали вручати частіше: експерт назвав причини

19 Липня 2022 09:08
В Україні все частіше піднімається питання про вручення повісток військовозобов’язаним. Але не всі повістки означають призов на службу.

Про це інформує НВ.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні оголошено загальну мобілізацію. Попередньо триватиме вона до 23 серпня.

Та вже в перші дні війни чимало українців стали до лав Збройних Сил України як добровольці. Тому масової потреби роздавати повістки в цей період не було.

Однак війна триває. І є потреба ротації тих військових, які перебувають на передовій. Окрім того, є також втрати з української сторони, серед яких – вбиті та поранені. І батальйони та роти потрібно укомплектувати, щоб поповнити боєздатність української армії. Саме для цього і здійснюється постійна мобілізація у воєнний час. Про це наголосив колишній радник глави МВС і керівника Офісу Президента Віктор Андрусів.

«Коли ми мобілізуємо, то ми цих мобілізованих солдатів повинні одягнути, навчати, годувати. Тому мобілізація відбувається виключно від потреби до фронту. Тобто, якщо ми зазнали втрат, або нам потрібно вивести на відновлення солдатів, які там вже чотири місяці десь на передовій перебували, ось тоді відбувається мобілізація. Тобто вона триває постійно. Але я маю на увазі, що мета – поповнювати зараз лінію фронту, а не просто намобілізувати дуже багато людей і просто чекати, коли їх вести в бій», – розповів Віктор Андрусів.

Читати ще: «Ходити по домівках не так ефективно»: у ЗСУ пояснили роздачу повісток в громадських місцях

За його даними, в Україні поки немає нестачі мобілізованих. Це перед цим визнавали й в Міноборони. Там заявили, що ситуація з мобілізацією буде залежати від подій на фронті.

Водночас в Збройних Силах України відзначили, що вручення повістки не завжди означає призов. Чимала кількість виданих повісток – для уточнення даних. Адже через військові дії багато військовозобов’язаних переїхали зі своїх регіонів. Але не з’явилися до територіального центру комплектування (ТЦК) та не стали на військовий облік при переїзді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
здивований Показати IP 19 Липня 2022 09:49
От і ловіть переселенців...
ABC до здивований Показати IP 19 Липня 2022 11:31
Переселенців ти фіг зловиш. Вони сьогодні тут живуть, а завтра там. Так можна за ними бігати із повістками вічно. А от із місцевими все набагато простіше: прийшов по місцю прописки, вручив повістку, і вперед волиняка, на фронт.
Анонім Показати IP 19 Липня 2022 10:52
хай перевірять Любомль, знаю переселенців, які стали на облік, служили в армії,отримують допомоги від держави, але військкомат їх не чіпає, можливо, платять.
чит Показати IP 19 Липня 2022 12:45
Оце, що роздають повістки на вулиці це як німці робили облави для вивезення на роботи в Німеччину остарбайтерами ("робочий зі сходу"). І ТО, більшість вивозили планово, багато їхали добровільно. Є база даних реєстрації, податкової, підприємств. Відправлення повістки рекомендованим листом на адресу проживання це вже відповідальність військовозобов`язаного перед законом. А те, що ловлять на вулицях як худобу кого попало це свідчення кримінальної сутності влади, яка неспроможна працювати з громадянами по закону.
Прокурор Показати IP 19 Липня 2022 12:51
Більше 70% переселенців чоловіків, за даними рівненського воєнкома є бувші з/к, середні і тяжкі злочини.. Закон забороняє призивати таких, але питання: навіщо з/к тоді тут?? Мєнтам особливий привіт.
Адвокат до Прокурор Показати IP 26 Липня 2022 13:34
Ти не "прокурор", а сiльський вуйко. Десь шось почув i повторюеш безглуздо. Не мобiлiзують лише громадян шо скоiли ТЯЖКI i особливо тяжкi злочини. Не "СЕРЕДНI". I то лише в тому випадку якщо ще не пройшло 6-8 рокiв з моменту вiдбування покарання. Учись, людино, а не строчи шо попало.
Andrij Показати IP 20 Липня 2022 05:11
Чего за переселенцев взялись? Смотрите лучше себе под нос и думайте про хорошее!
Катя до Andrij Показати IP 20 Липня 2022 08:57
А чому ти приперся і чекаєш що хтось піде твоє захищати? Таких більшість.
1+1 Показати IP 20 Липня 2022 17:17
Геноцид українців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus