USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мобілізація в Україні: кому можуть анулювати повістку

19 Лютого 2023 11:05
Видана військовозобов'язаному повістка може бути анульована, якщо він має бронь або підстави для відстрочення.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач у Military Media Center, передає ТСН.

"Неодноразово були випадки, коли повістку вручали особам, які мають бронь чи відстрочку від мобілізації. Такі українці повинні мати при собі відповідні документи та подати їх, щоб уникнути вручення повістки", - зазначив Горбач.

Читати ще: Чи законне вручення повісток на блокпостах і вулицях, та що загрожує за ухилення від мобілізації. Роз’яснення

Якщо повістку вже було отримано, її можна анулювати. Для цього необхідно особисто з'явитися до військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) і надати документи, що підтверджують наявність броні або відстрочення.

Нагадаємо, в Україні почали видавати повістки нового зразка, які від попередніх відрізняються кількома пунктами.

Читати ще: Вручення повістки в кафе чи ТРЦ: чи законно і що думають про це лучани

Як ми писали, останнім часом українцям частіше видають повістки у громадських місцях. Проте це не означає, що всіх, хто їх отримає, відправлять на фронт. Повістки зобов’язують чоловіків з’явитися до центрів комплектації, щоб стати на облік або оновити дані про себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Правда Показати IP 19 Лютого 2023 11:33
Виписування повістки на пустому бланку з печаткою і підписом є злочином.Військовим заборонено перевіряти документи(окрім ком.години).Це можуть робити виключно поліцейські і на це є причини(Постанова КМ).Передавати дані третім особам поліцейськими заборонено.Дані про всіх військовозобовязаних в ТЦК мають вже бути давно і це не складно,але ж нічого не робили роками.То що далі?Це хвилює всіх,а от відповідей крім емоцій і образ-нуль.ТПО десь же реєструються,чи вони "бомжі"?
Анонім Показати IP 19 Лютого 2023 11:49
родичі найбільш хитрожопих зараз масово ''роблять'' себе інвалідами завдяки лікарям-хапугам, інші зараз масово розлучаються і 'роблять' чоловіків батьками-одинаками, судді-хапуги і адвокати-рішали ним в допомогу.Ще одні переховуються на зарплатах дружин і пенсіях батьків. Ті, хто має гроші, взагалі не паряться - або давно звалили за кордон, або знають, що відмажуться. Чесні трудяги, що не звикли кривити душею, йдуть воювати. Така біда.
Олег до Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 08:57
100%
Але Показати IP 19 Лютого 2023 12:37
Бездарного генерала Горбач виховала Волинська область, Маневицький район, село Годомичі. Шось уже не булькає за військовий облік жінок
Правда Показати IP 19 Лютого 2023 13:14
ВЛК-це щось...і "бронь"також,але Україну ми маємо відстояти.Слава ЗСУ!
Джек до Правда Показати IP 19 Лютого 2023 22:58
Кому треба україна без людей? Єрмаку чи данілову?
НеЗТих до Правда Показати IP 20 Лютого 2023 09:37
Я не розумію чому ти ще чекаєш, вперед в наступ. Тебе одразу на передок можна, поки таких дурних не стане, будуть і далі інших туди відправляти.
ГIсть Показати IP 19 Лютого 2023 15:08
Шановний президенте ,э до вас розмова
Президент до ГIсть Показати IP 20 Лютого 2023 15:44
Так, я тут. Про що хочете порозмовляти? Тільки коротко, у мене зараз небагато часу
Ну Показати IP 19 Лютого 2023 18:37
А чого воєнкоми та інші працівники воєнкоматів не отримують повісток, чому будучи професійними військовими сидять в тилу?!Поставте працювати у військоматах травмованих на війні військових, які вже не можуть піти на фронт. Воєнкоми?! Вам не соромно перед людьми?!
Олег до Ну Показати IP 20 Лютого 2023 08:58
Думаю, що їм пох
Уася, до Ну Показати IP 20 Лютого 2023 09:39
Воєнкоми таких як я і ти ловити будуть щоб їх туди не відправили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus