USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чому у Луцьку затягується будівництво притулку для тварин

11 Травня 2018 10:00
Попри завершену першу чергу будівництва, з держбюджету не виділяють коштів на продовження зведення притулку, а британська природозахисна організація веде перемовини з міськрадою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 11 травня.

У рамках заслуховування звіту заступника Луцького міського голови Костянтина Петрочука голова комісії Андрій Козюра поцікавився, як просувається реконструкція притулку для тварин у Луцьку.

Костянтин Петрочук відповів, що наразі завершили першу чергу будівництва. Збудували операційну та карантинний відділ. Заклали фундамент наступної будівлі, але через брак фінансування проект призупинений.

Тривають перемовини з британською організацією «Nature Watch», яка висуває певні вимоги щодо земельної ділянки і хочуть працювати саме з громадськими організаціями, а не виконавчими органами міської влади. Вони наполягають на довгостроковій оренді ділянки або її виділенню зоозахисній громадській організації. Представники міськради намагалися пояснити їм, що це неможливо через вимоги земельного кодексу, тож англійці начебто готові погодитися на довгострокову оренду. Втім, вони виділяють кошти саме для ГО на будівництво будівлі, тож представники міської влади намагаються їх переконати, що можна працювати і з виконавчими структурами влади.

Британці, мовляв, мають гіркий досвід невдалої співпраці з владою інших міст, де замість приміщень, призначених для притулків, облаштовували інші приміщення, отже, вони хочуть перестрахуватися. Своєю чергою, з держбюджету кошти на будівництво теж не виділяють попри листи, з якими зверталася до міністерства міськрада, повідомляючи про готовність співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Впол Показати IP 11 Травня 2018 13:33
Правильно що не довіряють. Наварчук і компанія обломиться. А то гроші шли як в суху землю вода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus