USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чому в пацієнтів з COVID-19 з'являються небезпечні для життя тромби

17 Червня 2021 12:23
У 39 людей з 1 млн, які хворіють на COVID-19, можуть утворитися небезпечні для життя тромби. Попередні дослідження встановили, що згустки в крові є частою причиною смерті пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

Вчені з Університету медицини і медичних наук RCSI визначили, як і чому у деяких людей, хворих на коронавірус, відбувається небезпечний тромбоз, пише MedicalXpress. Дослідження науковці опублікували в журналі Journal of Thrombosis and Haemostasis.

Щоб зрозуміти, чому у хворих на COVID-19 утворюються тромби, вчені проаналізували зразки крові, взяті у пацієнтів з коронавірусом, які лежали у відділенні інтенсивної терапії лікарні Бомонт в Дубліні.

Науковці виявили, що баланс між молекулою, що спричиняє згортання, яку називають фактором фон Віллебранда (VWF), і її білком-регулятором ADAMTS13, серйозно порушений у пацієнтів з важкою формою COVID-19.

Порівняно з контрольними групами в крові пацієнтів з COVID-19 були вищі рівні молекул VWF, що сприяють згортанню, і більш низькі рівні ADAMTS13, що перешкоджають згортанню крові. Крім того, дослідники визначили інші зміни в білках, які викликали зниження ADAMTS13.

«Наше дослідження допомагає зрозуміти механізми, які спричиняють серйозні тромби у пацієнтів з COVID-19, що має вирішальне значення для розробки більш ефективних методів лікування», – вважає доктор Джеймі О’Салліван, автор-кореспондент дослідження і викладач Королівського коледжу хірургів в Ірландії.

Водночас, за його словами, необхідні додаткові дослідження, щоб з’ясувати, який метод лікування цієї проблеми буде ефективним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus