USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Чому відмінили тендер на закупівлю автомобілів для волинських амбулаторій

21 Серпня 2020 07:40
На початку червня цього року департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації оголосив тендер на закупівлю 47 службових автомобілів для працівників волинських амбулаторій. Очікувана вартість покупки – 23 500 000 млн грн, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Бажання взяти участь у багатомільйонному тендері виявили три фірми: ТзОВ «Луцьк-Експо», ПП «Галич Моторс» та ТзОВ «Полісся Моторс Груп». Однак дві останні фірми до торгів не допустили. Мотиви – більш ніж цікаві.

Зокрема фірму «Полісся Мотор Груп» не допустили до торгів, бо представники зробили і надали сканкопію документів з копії, а не з оригіналів.

Щодо приватного підприємства «Галич Моторс», то тут у мотивах відмови більший список причин.

Зрештою до торгів допустили лише одного учасника – фірму «Луцьк-Експо». А за законом, не може бути так, щоб у тендері брала участь лише одна фірма, тож тендер відмінили.

Що цікаво: згідно із законом про публічні закупівлі, якщо тендер двічі відміняють через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій, то замовник, а в цьому випадку департамент інфраструктури, може застосувати переговорну процедуру закупівлі. А вона є набагато простішою і не конкурентною, під час переговорної процедури не проводять аукціон. Себто ціна буде договірною. У такому випадку легше просунути потрібну фірму.

У департаменті регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської ОДА повідомили, що тендер вже оголосили повторно. Щодо переговорної процедури зазначили, що в законодавстві є таке поняття і прописані підстави, коли можна її застосувати. Однак у цьому випадку поки про переговорну процедуру не йдеться.
«Є моменти і підстави, коли можна провести переговорну процедуру. Ці підстави визначені законом. І просто так провести переговори з будь-ким, здійснити закупівлю неможливо, – каже начальник відділу організаційної роботи та державних закупівель управління капітального будівництва департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Ілона Ларенчук. – Наразі процедура не відбулася і оголошена повторно. Це все, що я можу вам сказати. Про переговорну процедуру навіть не йдеться».

Щодо відмови в участі у торгах двом фірмам в ОДА небагатослівні. Кажуть, є вимоги до документації, і якщо їх не дотримано, то у торгах фірмі відмовляють.

Що цікаво: якщо очікувана вартість закупівлі автомобілів становить 23 500 000 млн грн, то виходить, що один автомобіль Renault Duster коштує пів мільйона. Хоча на офіційному сайті ціни на такі автомобілі стартують від 375 тис. грн до 536 тис. грн. Тобто машини обрали не найдешевші.

21 липня тендер щодо закупівлі автомобілів оголосили повторно. Тендерні пропозиції фірми мають змогу подавати до 21 серпня. Чи відбудуться торги цього разу? Чи знову через неправильно зроблені сканкопії медики лишаться без очікуваних автомобілів?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus