USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому луцька опозиція іде в опозицію до власних виборців?

20 Серпня 2013 12:49
Останні вибори до Луцької міської ради - 18 серпня - довели, що місцева опозиція безвідповідально ставиться не лише до своїх обов’язків, а й віддаляється від народу.

Чим керувалися очільники міських і обласних організацій політичних партій, які увійшли до об’єднаної опозиції, під час передвиборчої роботи і виборчого процесу, незрозуміло.

Схоже, продовжували займатися самопіаром кожен себе особисто чи обливанням брудом опонентів. Але тільки не гуртувалися заради однієї спільної мети. Зайняте четверте місце єдиного кандидата від опозиції – це не поразка, а повний провал.


Пусті суперечки, власні амбіції і вигода

Волиняни усе більше переконуються в тому, що просто голосувати за людину, котра іде під знаменами опозиційної партії недостатньо. Маємо чимало представників «Батьківщини» і «Свободи» в органах місцевої влади. Це вони створюють більшість, а не провладна Партія регіонів і комуністи в місцевих радах, проте користі від діяльності таких депутатів не так вже й багато. Їхні виступи усе більше нагадують екстравагантні шоу зі звинуваченнями і розвінчуваннями будь-кого навколо, окрім себе.

Недаремно депутати, котрі проходять у ради, все частіше воліють вийти із фракції. Причина криється не лише у здобутті більшої волі у власних рішеннях, а у відмові перебувати в органах, які часто-густо займаються бюрократичними тяганинами замість реальної роботи, яка піде на користь їхніх виборців.

Цікаво, якою стратегією керувалися голова Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт та голова Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» Сергій Григоренко, коли проводили агітацію за Дмитра Дубняка на проміжних виборах до міської ради на 10-ому окрузі?

Невже думали, що достатньо буде звинуватити генерала-регіонала Яворського в обмані і вже усі навколо кинуться голосувати за кандидата від опозиції?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат у депутати в міськраду Луцька обманює виборців. ДОКУМЕНТ



Григорій Пустовіт (на фото зверху) узагалі допустив ляп, який не можуть робити навіть безвусі початкуючі політики, коли звинуватив одного із конкурентів у встановленні лавочок для місцевих жителів.
ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Секретарю Луцькради заважають лавки кандидатів-конкурентів

Смішними видаються розважання про велику політику Сергія Григоренка, котрий серед пріоритетів політичної діяльності в місті бачить встановлення пам’ятників Волинянці та Степанові Бандері, а ще є автором вкрай «важливого» для пересічних земляків звернення щодо проекту Закону України «Про дозвільну систему у сфері поведінки зі спеціально визначеними видами зброї». Звичайно, що не цим живуть волиняни і доки очільники місцевої опозиції цього не зрозуміють, – доти вони будуть в опозиції до власних виборців і до всіх українців.


Сергієві Григоренку є над чим задуматися, адже наступні вибори і чергова поразка вже зовсім скоро

Зате сам Григоренко прекрасно поживає на керівних партійних посадах. Бувши депутатом міськради двох скликань зумів «назбирати» на дві квартири і два автомобілі. Такій спритності молодого Григоренка можуть позаздрити навіть багато «хапал» із досвідом, котрі просиділи не те, що в місцевих радах, а навіть на ще «тепліших» місцях. Звичайно, що так роблять не політики, а маленькі пройдисвіти, котрі власні інтереси завжди ставитимуть як пріоритетні, вище людських. Вже легенди ходять про те, як Григоренко із компанією «по кишеням» розікрали гроші, виділені на виборчу кампанію Дубняка у Луцьку.

Щоб хоч якось приховати повну поразку і провал на виборах, Сергій Григоренко усюди розказує про якісь міфічні підкупи виборців, хоча усе це нагадує чергові пусті балачки. Адже заяв у міліцію, а також реальних фактів махінацій не може продемонструвати жодного. Інакше як смішними заяви такого керівника солідної партії у місті назвати не можна.

За що змагаються опозиціонери

У лучан з кожним роком складається враження, що депутати-опозиціонери ставлять за мету обійти за будь-яку ціну регіоналів, а не здобути абсолютну перемогу.

Це нагадує союзну першість з футболу в другій лізі, коли луцька «Волинь» за будь-що мала здолати сусідній рівненський «Верес» і це було набагато важливішим, аніж зайняте місце в підсумковій таблиці за сезон. Чи не містечкова філософія? Яка користь від цього лучанам і волинянам? Відповіді на ці риторичні запитання знайти кожному легко.

Якщо Пустовіт та Григоренко і надалі обиратимуть для подальшої боротьби подібні стратегічні плани – доля їхньої політичної сили в нашому регіоні приречена на повну поразку. Уже в 2015 році опозиція програє вибори на Волині до усіх представницьких органів. Відсутність стратегії, млява робота із виборцями, використання мученицького образу Юлії Тимошенко на плакатах – звичні інструменти, які мають у своєму арсеналі керівники опозиції. Хоча свободівці у своїх гаслах і висловлюваннях бодай відвертіші й гостріші, проте на ділі обидві політичні сили абсолютно безвідповідально ставлять до свого електорату. Вони усе більше віддаляються від реальних проблем своїх виборців. Викриками на сесіях і майданах людському лиху не зарадиш.

Недаремно усе більшу прихильність в народі здобувають ті сили й кандидати, котрі вміють і можуть допомогти. Ті, хто реально близький людям і не робить пустих заяв, не обіцяє.
Молодий Ігор Поліщук з першої спроби обійшов «вусатих» політиків з досвідом і великими амбіціями тільки через те, що не був відірваний від людей, не йшов в опозицію до власних земляків, не шукав скандалів, аби вклинитися в суперечки і доводити власну правоту. Звичайно, багато виборців віддали власні голоси за Поліщука, оскільки знали, що це людина - із команди народного депутата України Ігоря Палиці. А діяльність благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у місті настільки масштабна за кількістю добрих справ, що її не може заперечити жоден, навіть найбільш скептично налаштований місцевий діяч.

Лише такі аргументи знайти можна зараз, аналізуючи чергову повну поразку волинських опозиціонерів. Маючи величезну підтримку в регіоні, умудритися могутнього триголового змія (кожна голова в якого це – «Батьківщина», «Свобода» і «УДАР») покласти під ноги початкуючого політика – Поліщука – це талант. Тож якщо потрібно щось могутнє розвалити, то особистості Пустовіта й Григоренка підійдуть на таку роль особливо доречно.


Такою зараз є об'єднана опозиція у Луцьку та на Волині

Загалом, вибори до міськради – це лише невеликий проміжний фініш, який дав чергову оцінку місцевим партійним осередкам організацій, які очолюють люди недалекоглядні. Якщо вони залишаться на тих же стільцях і надалі будуватимуть політичні плани у місті та області, то вибори 2015 року стануть повним крахом вже не тільки їх особисто, а й усіх, хто досі вірить в ідеали змін та покращення і пов’язують із ними місцевих опозиціонерів.

Олег ЗАЛУЦЬКИЙ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 56
Мда Показати IP 20 Серпня 2013 12:58
Сильно! Волинські Новини добре вдарили по тим хапугам. Дорвалися до корита і забули хто їх там поставив
Юля Показати IP 20 Серпня 2013 13:05
Григоренко злодій і хапуга. Сам палець в палець не вдарив заради виборця, а лишень показує палець і сміється.
Читач Показати IP 20 Серпня 2013 13:14
Респект ВН
Сваха Показати IP 20 Серпня 2013 13:15
Тільки мені здається, що стаття писалася офісом на Винниченка??? Відчувається дух і стиль команди Палиці )))
Згідний Показати IP 20 Серпня 2013 13:18
За Пустовіта не знаю, а Григоренко завжди був низькоморальним і безпринциповим. За копійки продасть маму і тата, такий собі непотріб. Хто його тримає на посаді голови Батьківщини??
Вітя Показати IP 20 Серпня 2013 13:19
Батьківщина й Свобода здають позиції. Об'єднати людей навколо тотального встановлення пам'ятників Бандері і псевдонаціональної ідеї без реальних кроків для покращення життя людей - сумнівна історія, що аж ніяк не додасть пунктів обидвом вищезгаданим партіям. Тріпачі й Пустовіти, ой, пардон - пустодзвони.
Свасі Показати IP 20 Серпня 2013 13:22
Ти права, Свахо. В команди Палиці є і дух і стиль, та й ще багато чого. Це і було, вже вкотре, доведено 18 серпня..
111 до Свасі Показати IP 20 Серпня 2013 13:31
та ми з першого разу вже зрозуміли
Тотоша Показати IP 20 Серпня 2013 13:39
Що Пустовіт, що Григоренко - одного поля ягода. Обом притамання хвороблива амбітність та повна відсутність моралі та честі. Обидва жадібні до грошей та є інтриганами вищої гільдії. Обидва слабкі духом та рвуться до влади переступаючи через близьких та друзів. Обидва вони зрадники та політичні нікчеми. В обох не вистачає духу скласти з себе повноваження керівника організації за таку ганебну поразку.
775 до Тотоша Показати IP 20 Серпня 2013 13:48
В Пустоцвіта не вистачає навіть сили та духу скласти повноваження секретаря, що він обіцяв зробити у разі обрання його головою обласного осередку партії. Клав він на те що обіцяв і на тих кому обіцяв.
8888734 до 775 Показати IP 20 Серпня 2013 13:50
Дааааа... Розвів він Кравчука Петра, як хлопчика. Досвід велика сила.
дуся до 8888734 Показати IP 20 Серпня 2013 13:59
петя кравчук ще той терпила
753 Показати IP 20 Серпня 2013 13:40
Звичайна заказуха ця стаття. Опозиція дійсно програла, але це не результат їхньої бездіяльності, а хвороба, якою хворіє наша громада - голосування за гроші. Ми вбиваємо своє суспільство таким голосуванням. І ті, хто платять беруть на себе великий гріх. Опозиції ж треба задуматися, як працювати в таких умовах.
Відповідь до 753 Показати IP 20 Серпня 2013 16:37
Великий гріх розжерти такі пики за наші гроші!!!!!!!
111 до 753 Показати IP 20 Серпня 2013 16:45
Нє ну скільки ще треба писати і скільки виборів програти щоб ви зрозуміли що проблема в представниках опозиції а не в продажності виборців.
сергій Показати IP 20 Серпня 2013 13:41
да всі вони однакові ті депутати. нема їм віри. про свої кишені думають. памятаєте крику скільки було про скасування пільг. а влітку всі народні депутати (опозиційні в тому числі) взяли матеріальну допомогу 34 тисячі гривень і не пікнули. то нашо нам така опозиція треба?
Справедливий Показати IP 20 Серпня 2013 13:41
Дійсно стаття відповідає реаліям в сьогоднішній "Батьківщині". Григоренко - який за минулої каденції розносив гроші за платні голосування від Нікітюка РАПТОМ став очільником "Батьківщини" - ПОЗОР і СТИД. Його реальні здобутки - це кілька десятків земельних ділянок і декілька квартир, і ЗВИЧАЙНО Автомашини від скромної Dacia до позашляховика HONDA. І тут раптом Пустовіт ставить його на голову Луцької "Батьківщини" - напевно Нікітюк вирішив "квартирне питання" Григорія Олександровича. А Дімка Дубняк продавши все майно, яке ще лишалось після Кривицького, теж був під крилом депутата від БЮТ Нікітюка. Таким чином, одна банда хотіла проскочити в міську раду, щоб завершити Дерибан. Тому, все логічно - прагматичні лучани обрали Людину, яка може поставити лавочки, а не ще одного КНОПКОДАВА, який увійшов би до групи ЗЛОДЮГ та ХАПУГ. Справедливість є за неї варто боротись!
Муся до Справедливий Показати IP 20 Серпня 2013 14:54
молодець. гарно сказав
ділдо Показати IP 20 Серпня 2013 13:43
а чого можна було очікувати, коли за мораль та совість агітували аморальні та безсовісні очільники опозиції, які стоять в певній еротичній позиції перед владою.
Факт Показати IP 20 Серпня 2013 13:47
Ця заказунька вже виглядає ЗНАЧНО краще попередньої. Лише дурень не вчиться на своїх помилках. Даремно загребли під одну гребінку Удар та Свободу. Хоча образу на Свободу команди Палиці за провальний програш Лазорка зрозуміти можна, та шановні, він ж йшов від Удару від "третьої голови дракона". Керівництву Палицелюбів варто подумати, щоб журналіст, який тріумфально оспівує перемогу кандидата вмів ще філігранно не нашкодити переможцеві, Палиці... Як не крутіть, та нової потужної політ.сили не з'явиться, а розкрутити соцпартію до рівня навіть 4%-ї любові електорату не вдасться.
Милан Показати IP 20 Серпня 2013 13:50
Ого скільки у нас коментаторів від Партії Регіонів. Агов, регіонали, краще скажіть як ви свій округ профукали маючи всю!!!!! владу в країні та області. Це програш Партії Регіонів, але щоб відвести від себе ганььбу вони переводять стрілки на опозицію.
волинянин Показати IP 20 Серпня 2013 14:02
на ці вибори опозиція висунула якесь "воно"
пргооо до волинянин Показати IP 20 Серпня 2013 14:05
яке висовувало таке й висунулось
ПР Показати IP 20 Серпня 2013 14:08
Грішка Пустовіт настільки відповідальний, що під час виборів навіть втік з Луцька. Ото справжніфй голова обласної парторганізації. Молодец!!! Так тримати!!!
Виборець Показати IP 20 Серпня 2013 14:22
Да, я сам дуже поганої думки про БЮТ . Але вигравати треба також достойно. І якщо говорити правду, то підкуп вами ж обкрадених людей це такий самий злочин, як і облиття брудом своїх опонентів . А що карточки на 100 грн були, то про це знає всі і кожен. Можете стерти мій коментар.
Муся Показати IP 20 Серпня 2013 14:52
навіть якщо стаття написана на замовлення людей Палиці, вона правдива. нехай тепер наші луцькі бютівці вкусять себе за зад
Вася Показати IP 20 Серпня 2013 14:52
Стаття прямо в дирочку. І правда видно стиль штабу (ВН до такого не додумаються, так ще і без помилок) проте аналіз реальний. Фото креативне, до 15 року трішки кольори підправити та "валянок" з розпальцьовкою домалювати. Проходить ера мегапартійних угруповань - реальні хлопці рулять. Не лозунгами і бла-бла, а ділом.
Петьо Показати IP 20 Серпня 2013 15:05
ЦЮ СТАТТЮ ПРОПЛАТИВ Поліщук???? чИ БЕЗКОШТОВНО ДОМОВИВСЯ ІЗ БРАТНІМ САЙТОМ? ))
777 Показати IP 20 Серпня 2013 15:13
петя кравчук принис в луцьк чорну метку урод политичний импотент и з ним буде крах а до нього луцьк був бютовским вси це знають свобода удар через киев уберить цього урода тракториста и буде все ок
Кравчук Показати IP 20 Серпня 2013 15:16
ну що, Пустовіти і Григоренки та Нітя, ви мені завалили вибори у Верховну Раду минулого року. а сьогодні я вас пошив у дурні. бездарні ви - вмієте лише програвати.
Лучанин Показати IP 20 Серпня 2013 15:18
Дуже гарна стаття ,а коменти повністю відповідають цим двом клоунам і хабарникам Григоренку і. Пустовіту.
муза Показати IP 20 Серпня 2013 15:35
Найстрашніше те, що майбутнього в цій країні вже нема, люди продають голоси за жалюгідні 100 грн, пишуть заказні статті за 1 з трохи більшими нулями, брехню називають правдою, а правду - брехнею, ніяких моральних цінностей. Нема і не буде толку в тій бідній і нещасній Україні... люди стають рабами і самі цього не розуміють... їх навмисне доводять до зубожіння, а потім купляють за копійки... коли вже ті люди одумаються, ну коли?
Факт до муза Показати IP 20 Серпня 2013 16:02
Коли почнуть квартири забирати як в Києві, дітей мажори бити. Тоді, може, одумаються.
Екс депутат Показати IP 20 Серпня 2013 15:45
Пам'ятаю Григоренка в першій каденціі прийшов в розтоптаних тапочках .Нітя з нього зробив людину,а воно неблагодарне чеперадло і ще з себе корчить політика за гроші продасть батьків.
бют Показати IP 20 Серпня 2013 15:53
Поставте Корольчука Ю. С. це порядна людина інші керівники жульйо.
Для опозиції Показати IP 20 Серпня 2013 16:33
Це як колода карт: тасуй - не тасуй, а всі ті самі. Що вони зробили з часів повального лежання в наметах на Майдані? Вони з 2004 року тільки горлопанять! Скільки можна? Народ за казочки їжу не купить і дітей не нагодує! Кричите, що купилися за картки, то дайте людям нормальну зарплату і пенсію, щоб дя них ті 100 грн. не були за щастя!
лучани Показати IP 20 Серпня 2013 17:15
Секта аферистки Тимошенко грабує країну разом з ригами.
Луцьк Показати IP 20 Серпня 2013 17:16
Не хіло так раби відпочивають: по барам водку жруть і в нічних клубах ногами трусять! на останні копійки! І так кожен день.
муза Показати IP 20 Серпня 2013 17:24
дуже гарно зі сторони модератора видаляти коментарі, а що я порушила? я нікого не обрадила, лайливих слів не писала чи просто вам не потрібні роздуми, а тільки всяка гидота, яку пишуть на опозиційних лідерів? а після цього ви будете називати себе незаангажованим виданням... ну-ну... ще й цей коментар видалете, бо вам не потрібна правда...
Ореста Показати IP 20 Серпня 2013 19:22
2роки Яник доказує,шо Тимошенко аферистка і нічого в нього не виходить. Весь світ не вірить брехунам і лицемірам.А однопартійці Юлі не є при владі і грабувати та ще й разом з ригами не можуть. Хто дійсно співпрацює з владою,в того статки за рік збільшуються на міліони. Той може дати виборцю сотню, поставити лавочки,дитячі майданчики. перед виборами.
777 Показати IP 20 Серпня 2013 20:20
Скулеж не больше
Григорій Показати IP 20 Серпня 2013 21:12
Гарно написано і все по поличкам. На жаль, я теж вірив раніше, що опозиція в силі змінити країну, але ці хапуги нічим не відрізняються від нинішньої влади. Вже після 2004 року вірили, що нарешті заживемо, але вони перефрабовують і пристосовуються - усі без розбору. Прикро за нас, недаремно більшість молоді мріє збрити з цієї країни і їхній патріотиз закінчується, коли вони бачать як живуть цивілізовані люди на заході.
шушварок Показати IP 20 Серпня 2013 21:39
Всім, хто каже, що написано гарно: ну ви й естети, прости Господи!
Дядько Показати IP 21 Серпня 2013 09:52
Давно тих псевдопатріотів гнати треба. Тільки й думають як розбагатіти на наших грошах
Амєлія Показати IP 21 Серпня 2013 10:50
Не все так просто. Революцію роблять одні,а до влади потрапляють інші. Подивіться на себе писаки. Любіть Украіну.
Афанасій Показати IP 21 Серпня 2013 10:57
Не секта тимошенко грабує країну, а секта Януковича і такий прихвостень безмозгий , що ллє бруд на опозицію
ДЕМЕТРА Показати IP 21 Серпня 2013 11:22
Да... Судячи із всього прочитаного, нема у нас майбутнього... Правду казала, колись, моя бабуся, що в українців нема нічого святого і доброго. Вони продадуться за копійки, маючи при собі міліони, вдушаться від заздрості, що хтось має чи може щогось добитись. А стаття видно, що проплачена - із характерними одами для Новообраного депутата міськради. Ще раз переконуюсь - світом правлять гроші, а якщо їх нема - то ніколи не докажеш, що ти хороший і наміри у тебе благі. Адже політика - це концентрований вираз економіки.
виборець Показати IP 21 Серпня 2013 12:33
Григоренко май мужнiсть пiти геть!!Пiсля такоi ганьби поряднi люди взагалi вiшаються!!
Романюк Показати IP 21 Серпня 2013 16:53
А ще забули написати що ці псевдоопозиціонери обслуговують провладного мера Романюка! Пустовіт- секретарка а Григоренко-швейцар.
Нотаріус Показати IP 21 Серпня 2013 18:00
Виборці зробіть запити скільки Григоренко за дві каденціі прихопив земельних ділянок на підставних осіб і перепродав це мінімум на 500 тис $ звідти і машини і квартири і хамство,а тепер перейшов дорогу комусь із своіх ,тому мочать гада і правильно роблять.
Факт до Нотаріус Показати IP 21 Серпня 2013 18:37
Нікому він не перейшов. Григоренко останнім часом файно всюди проповзає. Один з найгірших прикладів молодих при владі.
саня Показати IP 21 Серпня 2013 18:49
ну тут ви гонете на бютік
Афанасій Показати IP 22 Серпня 2013 09:56
Поліщук виграв вибори не тому, що не був відірваний від людей, а тому, що треться біля грошового мішка Палиці.А в нас , як ви знаєте все продається і купується. От і купив Поліщук собі мандата.Коментар повторний.
Афанасій Показати IP 22 Серпня 2013 09:56
Поліщук виграв вибори не тому, що не був відірваний від людей, а тому, що треться біля грошового мішка Палиці.А в нас , як ви знаєте все продається і купується. От і купив Поліщук собі мандата.Коментар повторний.
Онуфрій Показати IP 23 Серпня 2013 10:44
Як завжди - всі стріли на опозицію, а що сьогоднішє "пакращення" вже дістало всіх - байдуже?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus