USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому в українських школах запроваджують китайську. ВІДЕО

24 Жовтня 2013 08:54
Китайська мова стає дедалі популярнішою серед українців. Окрім платних курсів, її активно починають учити у звичайних школах, ідеться в сюжеті ТСН.

Це відбувається як у великих містах, так і віддалених райцентрах. Десь запровадити уроки китайської вирішують директори шкіл, а інколи про такі заняття вчителів просять батьки школярів. «Попит збільшується дуже стрімко. Кожного року все більше пропозицій є на ринку приватних шкіл, і дуже користуються попитом класи вивчення китайської з носіями мов, тобто китайців», - розповіла викладач університету Олена Чайковська.

Діти займаються сумлінно, хоча й не приховують: ієрогліфи даються їм нелегко. Кажуть, у цій іноземній мові дивує насамперед вимова. Там є чимало звуків, не притаманних нашій. Успіхи у вивченні неможливі без значних витрат часу та терпіння. Тим не менше, у Калуші на Івано-Франківщині до гуртка вивчення китайської грамоти записалися 90 школярів. І за 1,5 місяця навчання відсіялися одиниці. Учителька Уляна Мисюра вважає, що китайська мова дасть її учням великі перспективи. «Взяти будь-які товари. Потрібно інструкції, потрібні перекладачі зараз в Україні. Тому, думаю, для них це тільки плюс», - пояснює вона.
Аналогічних груп чимало й у інших регіонах України. У Києві є школи, де китайську обрали як другу іноземну. Діти вчать мову разом із китайською музикою. А на питання, навіщо ця мова їм потрібна, 5-класники відповідають, наче справжні східні філософи: «Все в житті може знадобитися».

Львівські школярі тим часом мають значно прагматичніші цілі. «Я хочу бути програмістом. А більше програмістів ніби є в Китаї, бо це високорозвинена держава. Я хочу туди поїхати і там буду працювати», - каже хлопчик. «У майбутньому, може, поїду в Китай. Може, чоловіка буду мати китайця», - розмірковує дівчинка. Декому зі школярів двері до Піднебесної відкриються вже наступного тижня. Переможці конкурсів отримають нагоди побачити Китай на власні очі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus