USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чорнобильці чекають від Ірини Констанкевич захисту їхніх інтересів*

10 Жовтня 2014 14:59
Кандидат у народні обранці від Луцька Ірина Констанкевич у рамках передвиборчого спілкування зустрілася з членами Волинського обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль».

Ірина Констанкевич розповіла про свою передвиборчу програму, наголосивши, зокрема, на тому, що буде зроблено у сфері соціальної політики та що вже здійснено благодійним «Фондом Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який вона представляє як голова правління.

Голова «Спілки Чорнобиль» Володимир Кец запевняє: «Члени спілки потребують соціального захисту, тому нас в першу чергу цікавить, якою буде соціальна політика нової влади. Багато залежить від того, за кого ми проголосуємо. Думаю, з допомогою Ірини Мирославівни кошти, які виділятимуть для ліквідаторів аварії, нарешті будуть використані раціонально».
Своєю чергою, присутні члени спілки розповіли, які проблеми для них є найгострішими. Так, заступник голови Ростислав Кухтей поділився: «На станції було три з половиною тисячі ліквідаторів, досі живих – тільки 2 тисячі. Серед них здорових немає. Найважливіші питання для чорнобильців – лікування, пенсійне забезпечення та житлова проблема. Ви людина порядна, тому надіємося, що сприятимете вирішенню проблем. Ми знаємо, що, якщо Ірина Мирославівна сказала, то буде зроблено будь-якою ціною».
Дружина ліквідатора другої категорії Тетяна Рузак звернулася з проханням до Ірини Констанкевич: «Мій чоловік – ліквідатор другої категорії. Але другої тільки тому, що він не хотів звертатися до відповідних служб, аби отримати першу категорію, хоча рівень здоров’я це підтверджує. Я інвалід першої групи. Хотіла б, щоб ви звернули увагу на нашу сім’ю. Маємо семеро дітей, а живемо у двохкімнатній квартирі».

Ірина Констанкевич, вислухавши розповіді та прохання чорнобильців, відповіла: «Ми збираємося з вами не лише у передвиборчий час. Працюємо в секторі соціальної допомоги і підтримуємо спілку, бо розуміємо, що відлуння Чорнобиля досі відчувається вами. Опікуватися людьми потрібно постійно. Будьте певні, що ми будемо чути вас і після виборів, незалежно від їхнього результату».
Висловлюючи підтримку кандидату, керівник реабілітаційного центру обласної клінічної лікарні Віра Марчук каже: «Можливо, для того, аби Верховна Рада почула чорнобильців, там потрібна чуйна жінка? Думаю, Ірина Мирославівна саме така. Надіюсь, Ви матимете мужність змінити чорнобильський закон, і, нарешті, будуть безкоштовні ліки для стаціонарного лікування чорнобильців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Виборець Показати IP 10 Жовтня 2014 15:33
"Ми знаємо, що, якщо Ірина Мирославівна сказала, то буде зроблено будь-якою ціною» - вже в міськраді Луцька зробила, ще й в Києві зробить. "Дав слово - держи", а не в Київ, на тепліше місце! Ми ж вам повірили, а ви нас, як завжди, обманути хочете ..., бо намагаєтесь на тепліше місце перейти...
Анна Гичук до Виборець Показати IP 11 Жовтня 2014 20:19
Для одних парламент - це тепле місце і легкі гроші в особливо великих розмірах. Для інших - це нові можливості для реалізації конче необхідних суспільству змін, ідей, речей. Чомусь мені здається, що ця жінка належить до другої категорії людей. Так мені говорить інтуїція і такий висновок я роблю, аналізуючи те, що робить Ірина Мирославівна.
Виборець Показати IP 10 Жовтня 2014 15:35
А де три попередні коментарі? Видаляєте, те, що не по вашому? Так довіру людей завойовуєте?
Анонім до Виборець Показати IP 11 Жовтня 2014 11:03
А ти знаєш, зробила вона чи не зробила? Ти що слідкуєш, за тим що робиться на сесії міськаради? От через таких "виборців" в нашій країні безлад!!!!!!!!!!
Анна Гичук до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2014 20:22
Згідна, що такі звинувачення ні на чому не базуються.
иван Показати IP 10 Жовтня 2014 16:04
очередной привет от лени голубкова
марі Показати IP 10 Жовтня 2014 17:39
а коли ця зустріч відбулась?
СУС Показати IP 10 Жовтня 2014 18:13
Скажіть Кецу, хай розрахукється за поперен днє житло,де він проживав,тобто за 5 гуртожиток СНУ. Бідаха!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus