USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«Чорному тюльпану» виділили з бюджету 100 тисяч на пошук загиблих в АТО

19 Грудня 2015 17:08
На гуманітарну місію "Чорний тюльпан" у Луцьку вперше виділили гроші з бюджету.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів лучанин Микола Собуцький.

"Мріяв, щоб держава почала фінансувати місію "Чорний тюльпан", - каже Микола. - У грудні вперше на це виділили гроші з бюджету. 100 тисяч гривень дав Луцьк, 50 тисяч – Волинська область. На 2016 рік дадуть ще 500 тисяч з бюджету міста".

З грудня 2014 року їздить з гуманітарною місією "Чорний тюльпан" у ДНР. Шукає зниклих безвісти у зоні АТО.

"Багато хлопців з Луцька пішли добровольцями і не повернулися. Я купив дві сім-карти і подав в оголошення номери телефонів. Прошу людей зв'язуватися, розказувати, кого втратили, де і коли обірвався їхній зв'язок з сином чи братом", - розповідає Собуцький.

"Чорний тюльпан" займається пошуком тіл військовослужбовців в зоні АТО. За рік волонтери повернули додому тіла 600 загиблих бійців. Місія діє у Дніпропетровську, Києві, Полтаві, Луцьку та інших містах.

"Навіть мертві хочуть повернутися додому. Хлопці загинули, війна для них скінчилася, але у кожного з них є батьки чи діти, - розказує Микола. - Буває, знаходиш паспорт біля загиблого, дивишся, а у нього двоє діток. Або лежить валентинка: "Коханий, повертайся додому".

Зі слів Собуцького, знайти рештки загиблих військових часто допомагають місцеві.

"Одна жінка раз питає: "А вы по наших приехали, или по укропов? Наших забирайте, а укропы пусть гниют". Тоді одразу стає зрозумілим, хто і на чиєму боці", - говорить Микола.

Допомогти місії можна, перерахувавши кошти на рахунок.

ПАО КБ "Приватбанк", р/с 26003056209093, МФО 380269, ЕГРПОУ 37820137, ВОО "Союз "Народна пам'ять", призначення платежу - Фонд пошуку загиблих на сході України.

Крім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у 2016 році "Чорний тюльпан" матиме підтримку від обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus