USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У дітей з притулку на Волині виявили сліди побиття, троє заявили про домагання

2 Серпня 2018 17:05
У місті Рожище у притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців під час моніторингового візиту виявили сліди побиття та крові, пише ТСН.

Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Усього в притулку перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років. Про це повідомила в соцмережі омбудсмен Людмила Денісова.

Інформаційне агентство Волинські Новини звернулись за коментарем, проте в закладі відмовились будь-що коментувати посилаючись на брак часу.

У поліції Волині в коментарі ІА Волинські Новини розповіли, що відповідні заяви були подані у Рожищенський відділ поліції сьогодні, 2 серпня, близько 16 години.

Омбудсмен Людмила Денісова з цього приводу повідомляє: "Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася - сказала, що вони все вигадують".

Денісова заявила, що працівники Нацполіції вже працюють на місці. З очільником ОДА Волинської області Олександром Савченком обговорили місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій.

"Наголошую, що жоден із працівників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей сам на сам з такими людьми ми не маємо права. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса вже також виїхав до притулку. Має під’їхати й прокуратура.

Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу", - додала омбудсмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Жах... Показати IP 2 Серпня 2018 17:32
за такі речі треба каструвати керівника закладу. Просто питання-куда дивилась заступник голови Волинської ОДА С.Мишковець, яка окрім пянок щопятниці із начальником управіління освіти ОДА В.Плахотоню більш ніякою роботою не займається. Тут дітей гвалтують, принижують а ОДА пянки організовує...може ще хлопчики з притулку замовляла? пане Савченко--пора вже наводити лад в області, а не займатись словоблудством.
Вах до Жах... Показати IP 2 Серпня 2018 22:43
Я жутко ізвіняюсь,а каструвати треба до набуття посади?наперед?
А до Жах... Показати IP 3 Серпня 2018 13:18
ви бачили на власні очі, що "дітей гвалтують", може докази є цьому , розслідування провели, слідство відбулось, вирок суду?
гоша Показати IP 2 Серпня 2018 18:13
ну не може Мишковець без цього уже давно. а тут і компанія підвернулась
Lyudmyla Kovalevska Показати IP 2 Серпня 2018 23:45
Гоніння чесної людини ! Ганьба режиму!
Ага Показати IP 3 Серпня 2018 13:01
"дітки розповіли" - фу, яка гидота! Там ще ті "дітки"! А ви всі натільки тупі, що цьому вірите?! Завтра така "дітка" привселюдно заявить що будьо-хто з вас її домагався і що?
Я до Ага Показати IP 3 Серпня 2018 14:44
НУ тоді виховуйте дітей так, щоб вони говорили правду. Видно не такі святі ті вихователі якщо на їх аж так наговорюють діти. Хоча більше вірю дітям. Ну будьте ж людьми!
Зараз до Я Показати IP 3 Серпня 2018 15:25
така мораль в суспільстві, що в пубертатний період, коли ступінь дурі в "діток" зашкалює, то нема гарантії, що й ваші власні "дітки" вас не звинуватять в чому завгодно. Це ж модно зараз. ТВ пропагує посилено в "діток" зневагу до дорослих,вседозволеність, неробство, так звані реаліті шоу - враження , що в нас країна маньяк на збоченці і садистом поганяє - всі всіх домагаються, гвалтують і гамселять. А "дітки" це все ж дивляться і сприймають "за чисту монету".
А до Я Показати IP 3 Серпня 2018 15:43
хто їх має виховувати, їх папаши з мамашами - алкашня і непотріб? В нормальних батьків діти в притулки не потрапляють Ну йдіть влаштуйтесь туди на роботу і спробуйте виховати правильно, бо закликати до людяності , клацаючи по клавіатурі, дуже легко, а от г...но розгрібати куди важче.
Беге до Ага Показати IP 3 Серпня 2018 15:32
Хотів би я на тебе глянути, коли твоя дочка (ще гірше син) скаже, що чіпали дорослі дядькі - за ті місця.
Ага до Беге Показати IP 3 Серпня 2018 15:54
будеш так сильтно хотіти, то дивись, щоб на себе не довелось дивитись, бо "хотіння" часом матеріалізовуються. За своїми дочкам й синами дивитись треба, щоб не совались там де є можливість присутності примаханих "дорослих дядьків", а перш чим вірити першому ж слову про педагогів-збоченців, чи там лікарів, чи родичів, розібратись треба і перевірити, бо дуже модна і розкручена зараз тема. Треба комусь, при здоровому глузді, ті соплюхи прищаві, щоб їх чіпали ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus