USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи буде тепло в оселях волинян до виборів?

20 Жовтня 2014 09:32
Початок опалювального сезону на Волині досі не визначений. Враховуючи погодні умови, тепло можуть увімкнути в кінці цього тижня, однак, не виключено, що кілька морозних ночей доведеться перечекати без тепла.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови ОДА сьогодні, 20 жовтня.

Так, Володимир Гунчик повідомив, що початок опалювального сезону в бюджетних закладах, де працюють котельні на твердому паливі і електроенергії, покладається на облдержадміністрацію. Власне, Кабмін дозволив ОДА вирішувати, коли вмикати тепло у тих закладах, де не використовують газ. Відповідний реєстр таких закладів має бути готовий уже цього тижня.

А ось щодо ввімкнення газових котелень – є питання. Нагадаємо, робота таких котелень розпочнеться після вказівки зі столиці. Володимир Гунчик зауважив, що прогнози погоди на суботу та неділю не надто втішні – адже очікується мінусова нічна температура. Однак, уже на понеділок температура має підвищитися. Тому, є ймовірність, що після ввімкнення у п’ятницю тепла, у понеділок доведеться вимикати. Тому остаточне рішення приймуть наприкінці тижня.

«На суботу-неділю обіцяють похолодання, а потім знову - тепло. Більш глибоко вивчимо, яким чином правильно поступити. Щоб не було, що в п’ятницю включимося, а в понеділок доведеться відключати тепло. Рішення приймемо в кінці цього тижня. Уточнимо ситуацію по погоді, порадимося з Кабміном», - зауважив Гунчик.

Зауважимо, свого часу під час зустрічі з представниками ОБСЄ, Володимир Гунчик запевняв, що на вибори в ДВК та ОВК тепло буде. Окрім того, він додав, що є проблеми в області з дотриманням лімітів та оплатою за газ, зокрема, в Луцьку.

Як уже повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, опалювальний сезон на Волині – під загрозою зриву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
сіноптик Показати IP 20 Жовтня 2014 09:37
У п'ятницю вже сніг і -2, у суботу -5, у неділю -10... і вони не визначились? Вони прогноз погоди хоч дивляться, чи зима підкралась раптово, як завжди?!:) Ну що за влада, чому нас такими "нагородили"???
ВОНО Показати IP 20 Жовтня 2014 09:43
якшо включать опалення до виборів то це підкуп виборців з допомогою адміністративного ресурсу, а коли вже після то це вже порушення санітарних норм (замерзлі на смерть почнуть активно пахнути в своїх квартирах)
коля Показати IP 20 Жовтня 2014 09:45
вже холод і пора включати опалення яке й так дуже дорого але здоров"я важніше будемо якось по копійці складати а то діти мерзнуть
До колі до коля Показати IP 20 Жовтня 2014 13:51
Згоден, але здоров"я - це проблема і витрати конкретної людини! Держава наше здоров"я "ввиду имела". А опалення - питання глобальне...
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 09:49
Утречком як встаемо відразу включаю 2 газові комфорки, через 15 хвилин тепло. Вечером прихожу з роботи знову на 15-20 хвилин. В прохолодної кімнаті спати краще!
ВОНО до Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 09:51
а в холодній ще краще засинається, Спочатку мерзнеш а потім вже тепло і спати дуже шочеться
льоня Показати IP 20 Жовтня 2014 09:55
зараз вже не знаеш що від тої влади чекати. все дорожчае оплаенння включати не хочуть мабуть хочуть щоб ще більше померло людей ліки дуже дорого або взагалі немає в аптеках це жахіття. а кричали на майдані що та влада завищувала ціни а тепер що робиться -лобіюють тільки свої інтреси а зовсім не людей!
ВОНО до льоня Показати IP 20 Жовтня 2014 09:58
то вам не кривавий диктатор Янукович , то кошерні укгаінські патгіоти
Анонім до льоня Показати IP 20 Жовтня 2014 11:08
дурач*ок, дурач*ок вас знову розвели і кинули, иільки в цей раз ціна набагато вища
ольга Показати IP 20 Жовтня 2014 10:10
ой всі біжать в церкву до Бога але ніхто не хоче не красти і не брехати думають що вони вічні. а в оселях холод уже дитина мерзне обігрівач включаємо хоч би включили на маленький вогонь і вже булоб норммально а не так щоб вікна відчиняти бо батереї не доторкнутись
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 10:11
А системы отопления не полопают,если их не прогревать при минусовой температуре?
ВОНО до Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 10:17
если холодную воду пустить в циркуляцию то на недельку хватит, а потом она начнет замерзать в трубах и придет пушной зверек, а если оставлять систему пустой то полопает там где остлись остатки воды с прошлого года. Так шо как ни крути без газа заєднання уже близко
балакун Показати IP 20 Жовтня 2014 11:08
Якщо для Гунчика +1 +5 - це тепло, то для інших, нормальних людей - холод. Наш голова ОДА перед тим як пукнути, також дозвіл з Києва чекає? Є встановлені номи температурного режиму при яких вмикається тепло. Три дні середньодобова температура менше +8. Тепло давай, а то шинами ОДА будемо гріти!!!
111 Показати IP 20 Жовтня 2014 11:09
Да Ольга, ви праві, дебілізму хватає з тим опаленням.В нашій 5-поверхівці на Ветеранів минулої зими на 5 поверсі сусіди батареї накривали всякими лахами, домотканими доріжками, щоб не так жарило бо дихати не було чим. А ми на 2 поверсі всі зими під простирадлами спимо, вікна відкриваємо, я ковдри теплі повикидала, щоб навіть моль не їла...Чому ніхто не цікавився тоді, скільки газу йде в повітря? А в Польщі ще в 2007 році ми були на семінарі тиждень, жили в якомусь гуртожитку, то навіть студенти знають ту систему опалення - йдуть на пари - прикрутили батареї, прийшли ввечері - вкрутили сильніше.
Анонім до 111 Показати IP 20 Жовтня 2014 12:37
треба було за літо залишити 2 секції батарей - зекономили б державі гроші. а палять так щоб дійсно гарячі батареї були у тих кто живе не за 50 м від котельні як ви, а за 3-4 км.
Я Показати IP 20 Жовтня 2014 12:49
Слів не має так ідем в Європу.В ДУПУ НАМ
Теплотехнік Показати IP 20 Жовтня 2014 13:20
Які ж уже повноваження в голови ОДА коли треба питати дозволу в Кабміну опалювати котельню дровами?Не смішіть ніког о а беріть трохи відповідальність на себе.Бо якщо Кабмін приймає рішення то навіщо тоді ви.
Не потемі Показати IP 20 Жовтня 2014 14:18
Пропоную мітинг!!! Чому в Одессі та інших містах є гаряча вода, адже Одесса набагато більше місто ніж Луцьк, там вистачає газу, а нам мерзнути! Якщо всім то всім вимикати воду і економити. Чому дітки мають мерзнути, митися в тазіку??? Романюк напевно не мерзне і водичка і отоплення є, щей напевно підлога з підігрівом щоб ніжки не мерзли!
вчитель Показати IP 20 Жовтня 2014 14:28
А як бути із школами, садочками та та інтернатами? Канікули вирішили зробити тільки зимою, Виграють, як завжди, багаті. Будинків набудували, гріються, а над нами досліди на витривалість проводять. РИЗИКУЮТЬ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus