USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи била дитину вихователька луцького садочка

18 Червня 2014 19:00
В одному з дитячих садочків Луцька – недитячий конфлікт. Одну з працівниць мама вихованця звинувачує у застосуванні сили до її дитини.

Нагадаємо, лучанка звернулася до депутатів обласної ради та членів міськвиконкому Луцькради і повідомила, що вихователька в садочку била її дитину.

Розібратися у цій справі пообіцяв заступник міського голови Святослав Кравчук, бо таких прецедентів, з його слів, в Луцьку не було давно. І це питання, запевнив він, буде під пильним контролем.

Днями жінка звернулася до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини. Вона стверджує, що цю справу хочуть «зам’яти». Кореспондент спробував з’ясувати обставини справи.

Потиличник від вихователя зі слів трирічного

Лучанка Алла розповідає, що її трирічний син уже не вперше зазнавав фізичного насилля від цієї виховательки. Спершу мама не надто звернула увагу на скаргу малого.

«Першого разу я не надала цьому значення, думала, все сталося випадково. Та наступного разу до виховательки ходив «розбиратися» чоловік. А того дня дитина щойно переступила поріг – одразу почала плакати, як ніколи», - розповідає жінка.

Її трирічний син, після того як прийшов із садочка, каже жінка, розповів, що вихователька його вдарила. На запитання «Куди?» хлопчик показував на потилицю, і показував, як його штовхала вихователька.

Жінка розповідає, що одразу ж пішла до завідувачки садочка, аби та розібралася у ситуації. Керівник ДНЗ одразу ж зібрала батьківські збори. Та ось чомусь не запросила на них другу виховательку і няню.

Зі слів Алли, під час зборів проводили анонімне анкетування. Про подібні скарги ніхто з батьків під час зборів не розповідав. Лише одна мама поскаржилася, що під час прогулянки вихователька саджала квіти і недогледіла за її дитиною. В результаті дитина впала з гірки і прийшла додому вся в синцях.


Жінка розповідає, що вихователька й надалі працює в її групі – навіть на момент розслідування цього випадку її не відсторонили від роботи. А завідувачка терміново пішла у відпустку.

Однак, здаватися Алла не збирається. Мама трьох дітей переконує, що так просто не залишить цю справу і боротиметься за права своєї дитини.

Версія «слідства»

Начальник міського управління освіти Олег Гребенюк розповів, що ситуацію розбирала спеціально створена комісія. Він каже, що порушень у роботі виховательки не знайшли. Ані батьки, ані колеги не підтвердили слова Алли.

«Ми провели внутрішнє розслідування і відповіли скаржниці. Опитали і батьків, і вихователів, провели загальні збори, психологічне анкетування. Бо батьки не підтвердили цей факт. Дитина не мала слідів побиття. Вона не боїться виховательки, йде до неї. Ніхто не підтверджує, ні батьки, ні діти. Тим більше дитина важко вимовляє слова, тяжко висловлює свою думку. Обґрунтовано сказати вона щось не могла», - пояснює посадовець.

Крім того, каже він, батьки підготували лист-звернення на захист честі і гідності виховательки. Бо твердження про те, що вихователька била дитину, каже Олег Гребенюк, не відповідає дійсності.


Він розповідає, що батькам пропонували перевести дитину в іншу групу, пояснювали, що порушень не виявили, та батьки, каже він, не пішли на контакт. Крім того, є інформація, що конфлікт між батьками хлопчика і вихователькою тягнеться тривалий час. Вже неодноразово батьки хлопчика висловлювали свої претензії виховательці.

Оскільки комісія не виявила порушень, пояснює начальник міського управління освіти, то й підстав для притягнення до відповідальності виховательки немає. Разом з тим, з ситуацією розбирається ще одна комісія, яка створена управлінням у справах сім’ї і молоді. Вони теж проводитимуть власне розслідування та спілкуватимуться з усіма сторонами.

Насилля в садочках – не рідкість

Однак, в трирічному віці дитина збрехати не може – стверджує психолог, яка нині займається з хлопчиком. Жінка поки що просить не називати її ім’я, аби на неї не намагалася тиснути інша сторона. У віці трьох років, каже вона, діти ще не вміють вигадувати чи обманювати – вони описують те, що бачать. Так би мовити, віддзеркалюють дійсність. А ось уже в 4-5 років межі між фантазією і дійсністю – розмиті, діти починають вигадувати та фантазувати.

Фахівець переконує, що хлопчик говорить правду – його таки била вихователька. Хоч він і не вимовляє певні звуки, та він може сформулювати логічне речення і не має відхилень у розвитку.

«Результати спостереження свідчать, що фізичне втручання було. Причому, не в сімейній системі. Адже в таких випадках обов’язково перевіряють усю сімейну систему. Все свідчить про те, що хлопчика били в садочку. Для таких ситуацій є валідні та надійні тести, ігрові форми роботи, аби виявити випадки насилля», - розповідає психолог. І додає: це не перший випадок у її практиці.

«За останні 2 роки це вже п’ятий випадок, коли до мене звертаються батьки з проблемою насилля в дошкільних навчальних закладах. Причому, випадки зафіксовані в різних садочках», - розповідає психолог.

Жінка припускає, що таких випадків може бути й більше, та часто батьки вирішують не «піднімати шуму» - змінюють садочок, групу, чи взагалі забирають на домашнє виховання. А в садочках керівники стають на бік вихователів, а не на бік дитини.

Як розпізнати насилля в садочку

Симптоми насилля в навчальних закладах – садочках чи школах можна розпізнати самостійно, переконує психолог.

Насилля може бути або моральним, або ж фізичним. І не завжди діти про це розповідають. Тому для цього проводяться спеціальні тести у ігровій формі. Наприклад – «садочок для тварин», де дитина може відтворити ситуацію у своєму садочку на уявному садочку для тваринок. В такій грі батькам варто зважати чи взагалі їхня дитина схильна до фантазування і чи включається емоційно під час гри.

Діти, які зазнають насилля у навчальних закладах різко змінюють модель поведінки – вони стають дратівливі, замкнені. У них порушується апетит, сон, з’являється почуття тривоги.

Дитина може по-різному реагувати на вихователів: одного, побачивши, поводитись нормально, а під час зустрічі з іншим – починає плакати, кричати.

Так само можна визначити й те, чи є насилля в сім’ї, пояснює психолог.

За одним симптомом дитини про насилля стверджувати не можна, це лише підозра батьків, яку потрібно перевірити у спеціаліста.

«Базова довіра до світу формується до річного віку. Коли дитина розуміє, що поруч з нею мама і тато, що в світі безпечно, і що б не сталося - все буде добре. А якщо відбудеться фізичне втручання – може бути порушена ця базова довіра. Дитина почувається беззахисною», - розповідає фахівець.

Коли поставлять крапку

Методи виховання кожен із батьків обирає сам. На жаль, нерідко, одним з «вихователів» є ремінець. Та ось у педагогічних закладах категорично забороняється будь-яке фізичне насилля.

Коли буде поставлена крапка у цій справі – поки невідомо. Ще не завершила роботу одна зі спеціальних комісій. А висновки першої не влаштовують маму дитини. Цю позицію, твердять у міській раді, підтримують не всі, чимало людей заступилися за виховательку, яку звинувачують у насиллі над дитиною.

На жаль, у цій історії більше запитань, аніж відповідей. Одне з них – чому висновки експертів від управління освіти (системи, в якій працює вихователь) і психолога, до якого звернулися батьки, абсолютно протилежні?

І ще один момент. Сьогодні, 18 червня, під час засідання міськвиконкому заслухали звіт начальника управління освіти міськради про роботу управління, підсумки 2013-2014 та підготовку до 2014-2015 навчального року. Говорили про ремонти садочків та шкіл, про харчування та оздоровлення дітей, про медалістів та стипендіатів, про патріотичне виховання. Та з невідомих причин ніхто з членів виконавчого комітету не запитав про перебіг цієї справи, ніхто не поцікавився що виявила освітня комісія і ніхто не згадав цього випадку, хоч він і напряму стосується роботи управління освіти.

Єдине, що можна стверджувати в цій ситуації напевне – як би не було прикро, та у центрі недитячого конфлікту опинилася дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 61
Володимир Показати IP 18 Червня 2014 20:30
Тут діло в тому, що на роботу беруть просто так з дипломом педагога... тести на психологічну стійкість, на стійкість до стресів і так далі ніхто і не думає проводити. "Відмазуються" тим, що нема кому працювати і т.п. Але ж нікому в голову не приходить думка про те, що це ВАШІ діти будуть виховуватися криками, биттям, і залякуванням (навіть тільки моральним). Основа розвитку особистості якраз до 6 років... але кому це важливо. Головне щоб робила що скажуть і сиділа тихо в куточку гралась... нічого не вимазувала.... не кричала.... не бігала.... і вміла читати в 3 роки, а те що це все дитині не корисно, нікого не цікавить. Більшість батьків виховують "ЗРУЧНУ" для себе дитину, а не дають їй розвиватися самій. Головне це робота, гроші, город, і щоб слухалась дитина. Перегляньте краще передачу "Планета обезьян. Куда исчезают умные дети". Може і у батьків очі відкриються.
vasa Показати IP 18 Червня 2014 20:48
Поставити veb камеру в приміщеннях. На рівні поборів з батьків це невелика вартість. І прошу батькам код доступу до перегляду, хто хоче запису.
гугл до vasa Показати IP 18 Червня 2014 22:23
і у тебе на роблті поставимо.
боголюби Показати IP 18 Червня 2014 21:02
Что за психолог? Видимо своих детей нет. Мой уже а 2 года мог соврать (весь в мать) на вопрос кто разлил компот показать на старшего брата пальцем.
Кава до боголюби Показати IP 18 Червня 2014 22:24
що це за таємнича пані психолог. де батьки її взяли, що її слова беззаперечний доказ?
ольга до боголюби Показати IP 18 Червня 2014 22:38
здесь скорее "весь в отца", потому как для мальчика отец являєтся образцом поведения.
Аліна Показати IP 18 Червня 2014 21:37
Для мене дитина це щось святе і якби її вдарила вихователька я б її розмазала по стіні як можуть такі нахаби працювати на займаній посаді та її треба гнати в шию не дивлячись ні на що батьки просто Молодці якщо підняли чи піднімуть це питання в інстанціях хай накажуть цю тварину яка піднімає руку на діток на нари її
просто п до Аліна Показати IP 18 Червня 2014 22:25
то та би вихователька тебе посадила би надовго і ще вимагала би психіатричну експертизу.
Тірамісу до Аліна Показати IP 19 Червня 2014 11:30
якщо твоя дитина -щось святе, то тримай її вдома молись на неї і поклоняйся, а за межами твого дому до цієї святості нема нікому діла. Так що краще не забивайте голови дурним своїм дітям, а виховуйте їх адекватними і адаптованими до суспільства.
Мама Показати IP 18 Червня 2014 22:17
Я сам був свідком як вихователька (садочок №38) кричала на дітей, не просто кричала а таким принизливим том, коли зайшов в групу - відразу все міняється посмішка на 32 зуби будь-то нічого не було, тобто не виключено що може і гепнути, а довести практично не можливо. Залишається зробити темну виховательці!
ЛучанКа до Мама Показати IP 19 Червня 2014 09:30
Згідна з вами. У нас в садочку вмолодшій групі та сама історія. Заходиш у групу - чути як вихователька верещить, а як тільки тебе бачить - одразу посміхається, так мило з дитиною говорить. А одного разу була свідком, як вихователька кричала до хлопчика, що плакав, на весь садочок "ти мене задовбав!!!" Таким людям не місце в освітній сфері, але очевидно влада їх прикриває.
Вася Показати IP 18 Червня 2014 22:18
А де прізвище виховательки
Справедливість Показати IP 18 Червня 2014 22:28
А чому ця вихователька це все лишає просто так. Маманя підняла скандал (привселюдно!), в результаті її слова підтверждення не знайшли. Репутація виховательки зіпсована. Вихователька нехай йде в суд з позовом про наклеп і захист професійної честі і гідності. І ВОНА ЙОГО ВИГРАЄ! ВПЕРІД!!!!
ЛучанКа до Справедливість Показати IP 19 Червня 2014 09:31
Це ви та вихователька???
справедливість до ЛучанКа Показати IP 19 Червня 2014 19:20
у тебе примітивне мислення
Reni Показати IP 18 Червня 2014 22:31
Правильн було б зразу усунути вихователя і завідуючу, принаймні на час розслідування. Мені здається, що це все замнуть. Сумніваюся, що відділ освіти визнає, що в них під носом таке робиться, простіше очі всім замилити, що ми добре працюємо і інцидентів в нас немає. Якби розслідування вела не зацікавлена сторона, тоді є шанс, що докопаються до правди. В нас в країні нічого не міняється, от якби дитину до смерті забили, от тоді всі сполошаться, а як просто били, то замнули. шкода:( і розчарована нашим відділом освіти... в них все завжди добре, а діти страждають
Анонім Показати IP 18 Червня 2014 22:34
Современные родители не хр*на не воспитывают своих детей. Ищут только виноватых!
100% до Анонім Показати IP 18 Червня 2014 22:34
Нажаль, більшою мірою так
незалежний експерт Показати IP 18 Червня 2014 22:34
Так часто буває, що жіночкам, які нереалізувалися в житті, професії буває сумно. І вони знаходять для себе такий оригінальний спосіб вилити на когось свою агресію. І тоді починають щось видумувати, щось їм здається... Ніч не спали, а над ранок сплутали сон із дійсністю. І зірвалися і побігли жілітися, судитися, щось так комусь доказувати. Видно, багато вільного часу є у таких батьків. І немають куди його подіти.
мама до незалежний експерт Показати IP 19 Червня 2014 08:54
А може так поводяться й вихователі?
Присяжні Показати IP 18 Червня 2014 22:39
Шановні, ви не розумієте одного. Таке звинувачення, сказане у бік іншої людини, серйозна справа. І мати має розуміти ціну своїм словам (а це тільки слова, доказів же немає).Людину привселюдно облили брудом, по-факту, це наклеп (адже слова не знайшли підтвердження). Не можна лишати це просто так. Нехай, шановна пані вихователь, йде до суду з позовом. Гадаю, що з хорошим адвокатом їй забезпечена перемога. Доречі, і нехай усім буде урок. Усі мають знати ціну словам.
Анонім до Присяжні Показати IP 19 Червня 2014 09:31
Нічого собі,вихователька до суду буде подавати. Це її потрібно до суду подати,що руку на дитину піднімає. Вона побила дитя, а це ще потрібно доказувати. В наш час,щось доказати неможливо.Я б особисто прийшла взяла б на шкибарки цю горе-виховательку ,щоб ніхто не бачив, гарно поговорила б, і на другий раз її б не захотілося підняти руку на мою дитину.Тільки такий метод зараз діє.І хай вона також докаже,що я її брав за шкибарки. Гоните абсурд. Видно ця вихователька якогось чиновника чи олігарха жіночка.
Тарас до Анонім Показати IP 19 Червня 2014 19:22
на мою думку, видно за рівнем інтелекту, ти не надто обігнала свою дитину
кузя Показати IP 18 Червня 2014 23:10
прочитала статтю, всі коментарі і в шоці повному. я сама довго обирала садок для дитини, ще коли вона народилася, я гуляла з каляскою і спостерігала за вихователями на прогулянці в садку. там стільки можна побачити, що волостя дибом. починаючи від низької кваліфкації, не звертання уваги на дітей, закінчуючи розмовами виховательки по телефону коли діти за павільйоном перелазять забор і на втьоки, а один раз навіть бачила як замахується на дитину, але хлопчик увернувся і тоді вона мене побачила. так що все може бути. а ті, хто сумнівається в тому, що дітей б"ють, або своїх немає, або вашим дітям конкретно з вихователями повезло, бо не всі в луцьких садках адекватні. якщо не вірите, то походіть і поспостерігайте самі за прогулянками
про себе до кузя Показати IP 18 Червня 2014 23:14
Я адекватна, дитина у мене вихована і вихователі нормальні. І ніколи не бачила, щоб вихователь вела себе погано
кузя до про себе Показати IP 18 Червня 2014 23:26
в мене в малої вихователі золото, але ми вибрали садок, який далі від нас. а той що майже в дворі, то жах. на привеликий жаль бувають різні
ЮЮ Показати IP 18 Червня 2014 23:20
Ювенальная Юстиция подготавливает платформу для своей деятельности.
лучанка Показати IP 18 Червня 2014 23:28
виховуйте дітей трохи вдома а то в садочках неможна дати ради сьогоднішні діти коли до них говориш тихенько подоброму з першого разу тебе не чують мусиш підвищувати голос вдома одна дитина порізному буває і голос підвищуєте і шльопнете а в садочку 20 дітей попробуйте
кузя до лучанка Показати IP 18 Червня 2014 23:35
в мене в дитини в групі діти різні, як забираю багато що бачу, але вихователі умнічки, всьому дають раду і за 2 роки ніразу не чула криків чи ще чогось, мала в садок летить. вдома ми ніколи не били, навіть по попі не шльопали. якщо педагог не може справитися, значить не треба займати посаду, знайдуться такі, які справляться
лучанка до кузя Показати IP 18 Червня 2014 23:56
немає такого педагога і такого садочка де непідвищують голос на дітей
ЛучанКа до лучанка до кузя Показати IP 19 Червня 2014 09:36
Неправда. У нас вихователька - золота Людина. Вона справжній Педагог. Уміє знайти підхід до дітей. І їх у нас далеко не 20. Якщо вихователь не може справитися - не потрібно йти на таку роботу.
Я сама маю педагогіч Показати IP 19 Червня 2014 00:00
Одного разу я застала виховательку мого сина, як вона бігла за ним через весь майданчик і потім видерла з його рук лопатку. Син почав плакати, звісно, заспокоювати його ніхто не посішав. Вхователь поводилась, як істерична матуся, а на моє запитання чому вона шарпала мого сина, відповіла, що він тікав. Коли виникають конфлікти у групі між дітьми (щось не поділили чи штовхались), вихователь переадресовує ці розбірки на батьків, які, звісно, не бачивши реальної картини, і не знають хто там кого провокував на конфлікт, зясовують стосунки між собою. Я вже мовчу про те, що освіту дошкільника заочно закінчують впродовж роботи в садку. Які тоді можуть бути знання дитячої психології, анатомії, методики, корекційної педагогіки??? - От вам і результат. А дипомовані студенти з ентузіазмом в очах і свіжими знаннями - за бортом, бо тітки-няньки вирішили стати вихователями і у них вже в садку - блати! А очільника Луцького управління освіти давно треба зняти, не розумію, що він робить на цій посаді!?!
недалекій (ому) до Я сама маю педагогіч Показати IP 19 Червня 2014 00:12
Ти подякуй виховательці, що вона його ловила. Вибіг би на дорогу - і збила машина. Тоді би казала, чого вихователька не зловила
Анонім до недалекій (ому) Показати IP 19 Червня 2014 09:38
А за який фіг вона гроші получає в садочку,щоб діток доглядати, а не ляси точити і каву пити,Це її безпосередня робота і дуже відповідальна- це не корів пасти, а за дітками доглядати. Ще їй дякувати за що, і так хабарі носять, подакрки за що? Нам ніхто не дає подарків на роботах. Вони настільки нагля ці вихователі,що стає страшно.
ЛучанКа до недалекій (ому) Показати IP 19 Червня 2014 09:38
Аууу. Садочки огороджені і діти повинні гратися на своїх майданчиках.
Оля до Я сама маю педагогіч Показати IP 19 Червня 2014 09:45
Я також підтримую вас. Беруть в садочок всіх по блату на роботу.І нянями працюють дуже далекі люди, без освіти ,просто бабки тупі. Мені,здається, і вибирати ще потрібно по зовнішньому виду.А то сидить коровень,глянеш на її фейс, то противно стає. І розуму там нема і страшна. А хочеться, щоб і няня відповідала освіті і розуму, доброті.Не кожна людина здатна доглядати діток. Тому і така жорстокість,якщо вона підняла руку на дитину-таку виховательку потрібно негайно звільняти, Їй вже не працювати з дітками, тут потрібне терпіння,любов і повага і увага.
А? до Оля Показати IP 19 Червня 2014 19:24
так може дивишся на їхній фейс, ніби у дзекало. Може того так противно стає?
123 Показати IP 19 Червня 2014 01:24
Гляньте фільм Хижина - майже та сама ситуація....
333 Показати IP 19 Червня 2014 06:55
Моя дитина в старшій групі одного із садочків. Одного разу прийшов і сказав, що його вихователька вдарила! У мене шок! Відразу пішла до виховательки. А там купа відмовок, але факт биття не заперечувала, пояснюючи тим, що діти вредні. До завідуючоі я не пішла, тому що дитина в мене вже велика і слава Богу, на цей рік ми в школу. Але син розповідає, що щодня вихователі на когось піднімають руку. Не знаю, чому батьки вихователям нічого не кажуть. Як буду меншого здавати в дошкільний заклад, обов'язково наполягатиму на встановленні камер. Кому не подобається, нехай шукають іншу роботу, а з дітьми повинні працювати вихователі, а не карателі. І відмовки в даних ситуаціях про те що багато дітей і вони вредні - абсурдні!!!
Веб до 333 Показати IP 19 Червня 2014 07:47
тобі що вихователь посміховисько, що би ти за ним спостерігала через камеру. це психологічне насильство над педагогом. ніхто твою ініціативу не підтримає. Ти порозкинь своїми мізками і подумай (якщо можеш), як би ти себе почувала під пильним контролем камери. Чого я зі своєю дитиною ніколи не мала проблем? Може тому, що я непогана мати і виховую її відповідно. Вихователі не золоті, але і з ними теж не маю проблем. А ті хто постійно чимось незадоволений, може треба пошукати причину в собі? Не біжи виясняти стосунки з вихователем - а займись краще своїм саморозвитком, або супу навари (буде більше користі).
ЛучанКа до Веб Показати IP 19 Червня 2014 09:43
А шарпати і кричати на дитину - це не психологічне насильство??? І можливо це вихователям потрібно зайнятися саморозвитком, у професійному плані особливо. Великі сумніви, що ви така ідеальна, як пишете, бо надто агресивна. І не хвилюйтеся. Суп усі мами варять))))
Богдан до Веб Показати IP 19 Червня 2014 10:13
Та в нас в офісі камери відео-нагляду на кожному поверсі, по кілька штук, на вулиці на кожному куті будівлі. І ніхто не каже що це психологічне насильство над працівниками. У всіх банках, заправках та інших закладах купа камер. Це теж психологічне насильство? Я пропонував встановити web-камери в садочку, на майданчику. Завідуюча та виховательки сказали, що це погана ідея. Можливо їм дійсно є що приховувати?
333 до веб до Веб Показати IP 19 Червня 2014 10:15
По-перше, ти мені не тикай, з тобою я до школи не ходила. По- друге, до моіх мізок тобі , судячи з коментаря, дуже і дуже далеко. Відразу зрозуміло, відношення до вищезгаданоі професіі в даноі мадам безпосереднє. А на рахунок камер, касири в супермаркетах цілими днями під камерами, і нічого, працюють. Батьки підтримають, це однозначно. Психологічне (і фізичне) насильство здійснюється над дітьми в дошкільних закладах! У мене вдома (3 дітей) ніхто ні на кого руку не піднімає. Чоловік за 10 років спільного життя голосу ні на мене, ні на дітей не підвищив! (навіть і таке буває!). То чому вихователь має таке право??? А щодо супу, шановна, то я встигаю і супу наварити, і кар'єру зробити. Чого і всім бажаю!
Аня до 333 Показати IP 19 Червня 2014 09:35
Підтримую повністю.Поставити камери, і так, щоб з неї стерти не могли працівники садочка.А хто хоче працювати під оком камери на базар, там без камер. І, якщо на базарі рот розкриє, а бо руку на кого підніме, там її зразу і здачу вліплять.На місце виховательки в садочок 1000 претендентів, а беруть тільки своїх.Так, що не хочеш працювати нормально аріведерчі
111 Показати IP 19 Червня 2014 08:57
а на якомусь детекторі брехні виховательку перевірити можна? Відповіла чи била, і гуляй собі. Якщо ні то маму-істеричку якось провчити потрібно.
Перехожий Показати IP 19 Червня 2014 09:44
Психолог "підкуплений" - таке може бути. Треба ще психолога перевірити - чи не купила, раптом, диплому і таке інше... А то всі на виховательку накинулись.. Я вихователя не захищаю, але доказів немає, а життя людині зіпсували добряче... А психологу заплатили 1000 грн. - і вона "співає" про таємні методи дізнатися правду...
Анонім до Перехожий Показати IP 19 Червня 2014 09:48
Та,що несете, психолога купили .ЇЇ дитину побила вихователька, а вона ще й повинна їй доказувати.Морду їй набити, без ніяких доказів.Бідна вихователька,хай б"є правда,накинулись.Чекаєте,що приб"є,торді винна буде. руки такій виховательці повикручувати треба. Я вірю стопроцентно ,не захищай
ввв Показати IP 19 Червня 2014 11:03
В мого малого виховательки були нормальні, зато няня -Яга. Била тапком за те, що не хотів спати, заважав їм чаювати. А в нього патологія з кишечником була, часто в туалет бігав. Куди я могла жалітися, хто дитині повірив би? Син виріс, але до сьогодні згадує ту ненормальну, як бачить , каже, що хочеться на другий бік дороги перейти. І цій дитині - травма надовго буде.
Чао Показати IP 19 Червня 2014 11:45
От читаю тут коменти ваші і дякую Богу за те, що мені так неймовірно пощастило - з дипломом педагога влаштуватись на роботу далеку від садочків і шкіл. Слава Богу, я не маю справи ні з вашими так званими "дітками" ні з такими батьками, які часто пишуть коментарі до статей на "педагогічні" теми. Свят, свят, свят! От тільки буде явне "не комільфо", як повиростають ці "дітки" та ще й переплюнуть своїх батьків по всіх параметрах.
ЛучанКа до Чао Показати IP 19 Червня 2014 11:55
Що означає з вашими так званими дітками? Нехай би всі такі, як ви, вдома сиділи. І диплом педагога - це не те саме, що бути педагогом. До вашого відома, в садочку завжди можна знайти до чого присікатися. Але щоб батьки розпочинали сварку - це поодинокі випадки, коли, напевно, дійсно дістали. Чи захищати свою дитину (в розумних межах, звісно) - це злочин, а виховательці вдарити її - наслідок педагогічної освіти? Скільки вас таких, горе-педагогів з дипломами, можливо й червоними?
Чао до ЛучанКа Показати IP 19 Червня 2014 12:47
Я вдома не сиджу, і не говорю, що я педагог, було сказано, що є лише педагогічна освіта, і не тобі судити чи я "горе-педагог" чи ні. Мої двоє дітей, слава Богу нормальні і адекватні, і от як не дивно ні в садочку, ні в школі, ні в коледжі у нас проблем з педагогами ніколи не було, хоча діти, як діти. На виправдання виховательки, яка нібито побила дитину, я не сказала ні слова, як і взагалі про цю ситуацію, бо заочно судити важко, а в статті , відверто кажучи, переконливих доказів її вини нема. А от таким як, ти дійсно краще сидіти в дома, бо як тільки вийдеш за поріг, то так і норовиш на будь кого пащеку роззявити, злоба і агресія аж через монітор просочується. " З так званими дітками" - означає, що читаючи коментарі, на подібні теми, спостерігається закономірність, що слово "дітки" чомусь завжди пишуть найбільш агресивні і амбіційні батьки, а в більшості випадків які, батьки такі й "дітки".
ЛученКа до Чао Показати IP 19 Червня 2014 12:53
Вихована наша з педагогічним дипломом, не потрібно мені тикати і "роззявляти пащеку". Дітки - вони й в Африці дітки. Це просто маленькі люди, і не потрібно вкладати в це слово свою хвору уяву. Підіть краще суп зваріть, як хтось вище радив))))
Теж до ЛученКа Показати IP 19 Червня 2014 19:29
в тебе що якійсь комплекс? що тобі усі тикають. видно, бідолахо, що ти не реалізувалася у житті. Тільки від такої незатребуваності агресія пре з усіх дір і шукає здобич.
юнг до ЛученКа Показати IP 19 Червня 2014 19:37
Може тобі до спеціаліста треба звернутися. Є одна така таємнича медична спеціальність, яка може з тобою поділитися досвідом
ЛученКа до юнг Показати IP 20 Червня 2014 09:25
А може не варто? Вам, очевидно, не допомогло.
333 Показати IP 19 Червня 2014 12:00
І в мене педагогічна освіта, але я зрозуміла, що праця педагога вимагає величезних зусиль, а я з цим можу і не впоратись. І пішла в житті по іншій дорозі, там, де мені до душі. І вважаю, що люди, які обрали для себе цю професію, повинні розуміти, яку відповідальність беруть на себе. І що діти є різні, і підхід до дітей повинен знаходити вихователь. А якщо виникають проблеми, то вирішувати з батьками або на зборах, а не розпускати руки. І діти у нас, не"так звані". Себе до конфліктних ніколи не відносила і проблем з дітьми немає, але якщо питання стоіть про тиск на мою дитину, мовчати не буду. І до речі, після розмови з вихователем, зі слів сина, тепер та вихователька для нього найкраща. Не сварить, не б'є. Відразу всі діти хороші стали???!!!!
250 Показати IP 19 Червня 2014 12:15
Усім, хто йде у педагогіку, потрібно перед вступом в університет здати тести у психолога. Моя однокласниця Юля вступила до Луцького педколеджу за хабар (її батько сам про це розповів). У школі весь час ходила соплива, неохайна і двох слів не могла зв'язати. Зараз вона працює в одному із ДНЗ в Луцьку. Мені страшно усвідомлювати, що мою дитину може виховувати хтось подібний. Страшенно боюсь таких садочків. Краще нехай буде з нянею. Та, на жаль, не усі в змозі оплачувати дані послуги.
Анонім Показати IP 19 Червня 2014 16:18
Погодьтеся - доказів вини або невинуватості вихователя немає. Ми можемо скільки завгодно дискутувати, на тему "як роздерти" вихователя , проте - юридично нічого не доведено.
Читаю і жахаюся Показати IP 19 Червня 2014 19:35
Ота особа, яка зветься Лучанкою (певно пише під різними ніками) в коментах, гляньте, кожен її коментар - це потік ненависті. Господи, це ж як треба ненавидіти людей і світ, щоб таке писати. Сидить вона пише... А діти де? Певно, кинуті на проізвол долі. А педагоги винні. Звичайно. Хто ж іще. Стільки ненависті може бути тільки у збіднілої душею особистості. Коли у людини усе гаразд, невже вона буде заїдатися з людьми. Правильно сказав хтось з великих, що як людина зла, їй треба просто поспівчувати. Щось неправильно зробила вихователька - іди з нею поговори. Скажи, так і так, не робіть так більше. Якщо говорять дві адекватні людини, завжди домовляться. Одна людина з цих двох - неадекватна. І це явно не вихователь. Співчуваю мамаші, її дитині - бо росте така сама.
Анонім до Читаю і жахаюся Показати IP 28 Серпня 2015 16:08
Шановні ви що подуріли. Вас в садках не наказували не били ? Ви б хоч трошки совісті мали б коли захищаєте таких виховательок - диму без вогню не буває
Зоя Показати IP 5 Вересня 2015 00:24
Юнг........підтримую, зара ті діти"так звані"....чудовиська, як не бити ,то як виховувати?..уважаю!!шо з ними панькатися,хай бояться краще!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus