USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи дорого у Луцьку постити

3 Грудня 2017 20:18
28 листопада у православних християн розпочався Різдвяний піст, який завершиться 7 січня, у свято Різдва Христового. На цей час багато вірян змінюють свій звичний раціон — відмовляють від споживання тваринних продуктів на користь рослинної їжі.

У Різдвяний піст, який триватиме 40 днів, необхідно утримуватися від м’яса, молока, яєць, сиру, вершкового масла, а у окремі дні - навіть від риби. У порівнянні з Великим постом цей піст вважається нестрогим.

Чи дорого у Луцьку постити дізнавалися журналісти ТРК Аверс.

На луцьких ринках люди з прилавків змітають рибу, гриби, крупи овочі, квашені огірки та капусту. До слова, 1 кілограм моркви у Луцьку обійдеться в 5 гривень, картоплі – 4 грн. За півлітри квашеної капусти доведеться заплатити близько 7 гривень, а свіжі огірки та помідори обійдуться по 42 грн за кілограм.

Як розповідає одна із покупчинь, за 1 кілограм квашених огірків вона зазвичай платить 15 гривень. Та додає, що цього разу придбала 2 кілограмове відерце такої смакоти.

Віряни, які строго притримуються посту, у понеділок, середу та п’ятницю вживають рослинну їжу без олії. А у вівторок і четвер – пісні страви можна смачити олією.

У суботу та неділю аж до 2 січня додається риба. В піст саме риба є основним продуктом. За кілограм хека на ринку правлять 75 грн.

Зі слів продавців, незважаючи на піст, через захмарні ціни попит на рибу не сильно збільшився. Та додають, що найчастіше лучани купують оселедць, хек та тюльку.

Найдорожчий продукт для пісного столу – сушені гриби. За в’язку з кишені доведеться викласти від 50 до 200 гривень. Дешевше можна купити шампіньйони – по 30 грн за кілограм.

Але далеко не всі лучани не всі дотримуються посту: одні кажуть ненавчені, а інші – дорого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Карпо Показати IP 3 Грудня 2017 21:08
піст....тільки дивлячись на попівські брюха можна зробити деякі всновки :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus