USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи допоможуть бійцям АТО волинські фармацевти?

12 Серпня 2014 16:14
Волинських фармацевтів попросили допомогти військовим із медикаментами.

Про це стало відомо під час наради із провідними фармацевтами та медиками Волині сьогодні, 12 серпня, у стінах ОДА.

Так, зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, часто буває так, що волонтери збирають зовсім не ті матеріальні цінності, що необхідні бійцям. Більше того, часто ці речі залишаються на складах у військових частинах і не потрапляють безпосередньо до військових.

Як пояснив новообраний губернатор, найбільше українська армія потребує ліків та ремонту спецтехніки.

«Мені доповідали, що наші фармацевти дуже активно співпрацюють з волонтерами. Вони надають допомогу через шпиталі, де лікуються бійці. Але як же нам скоординувати роботу так, щоб на самі кінцеві бойові точки поступали ліки?» - звернувся посадовець до медиків й зазначив, що працівники ОДА підготують для провідних фармацевтів області список усього того, що вкрай необхідно в зоні бойових дій.

З його слів, частину ліків закупляють волонтери, частину – через благодійні фонди, а частину повинні спонсорувати фармацевти.

На думку очільника ОДА, є два варіанти вирішення цього питання: робити доставку медикаментів централізовано або через волонтерів.

До слова, зустріч із волонтерами проведуть уже наступного тижня. Зі слів голови ОДА, це будуть представники громадських організацій з величезним досвідом у перевезенні не однієї тони вантажу у зону АТО.

Варто зазначити, що серед ліків, яких найбільше потребують військові – медикаменти проти зараження, протишокові засоби і знеболююче.

Також Володимир Гунчик порекомендував волинським фармацевтам зробити в аптечних пунктах скриньки, аби прості люди могли підтримати бійців медикаментами.

До прикладу, я купую ліки для лікування голови і готовий пожертвувати такі ж для військових. Також повинна бути вивіска, що купуючи ліки у саме цій аптеці,люди можуть допомогти армії і стовідсотково знатимуть, що медикаменти передадуть бійцям у найвіддаленіші куточки бойових точок.

На це власник ДП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк відповів, що волонтери часто збирають такі препарати, які не потрібні на полі бою, а потрібні у клініках. На його думку, найбільше на фронті актуальні кровозупинні, протишокові, знеболюючі препарати і перев’язочні матеріали.

«Те, що ви говорите, уже працює. Коли ми відпрацьовували склад первинної аптечки для бійця, то врахували, що йому треба мати мінімум ліків, рівно стільки, аби зберегти життя від моменту поранення до транспортування», - відповів він голові ОДА.

На це губернатор зауважив, що значно важливіше скоординувати дії волонтерів та благодійників, щоб вони не купували непотрібних препаратів, що, своєю чергою, може потрапити до рук нечесних людей і бути перепроданими або вкраденими.

Також одна із присутніх у залі представників фармацевтичної компанії порадила колегам наклеїти на пластмасові ящики для збору ліків однакові логотипи, що засвідчували б, що медикаменти збирають для воїнів АТО й продавати ліки для військових у аптеках міста з нульовою націнкою.

Така ідея голові ОДА сподобалась, тож, він порадив фармацевтам приступити до негайного її втілення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
103 Показати IP 12 Серпня 2014 16:22
Зараз приватні фармкомпані будуть тут ВОЗМУЩАТИСЯ - хай помагають державні. Вже таке було. Чи може їм пояснили вже...
Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 16:25
Фармацевти, мабуть, мають статки, як нафтогазові магнати. Ну, так думають (переконані) громадяни, які купують ліки. А хто їх не купує?
Володимир Показати IP 12 Серпня 2014 16:55
А де міфічні 17 мільярдів, що виділили з бюджету на АТО, невже не можна забезпечити усім необхідним солдатів, невже не можна державним коштом полікувати поранених, купити імпортні протези. Чи кошти платників податків просто розкрадаються після гучних обіцянок Яценюка!
Дончанин до Володимир Показати IP 12 Серпня 2014 20:01
Мало ли где? Например, "Прокуратура Центрального региона Украины по надзору за соблюдением законов в военной сфере во время проверки на Государственном предприятии «Киевский бронетанковый завод» установила факт хищения одного танка и подготовку к продаже семи танков Т-72."
Іра Показати IP 12 Серпня 2014 19:59
Пану голові адміністрації не доповіли, що волонтери не просто збирають ліки, аби збирати, а безпосередньо питають у начмедів батальонів. Краще б ті дармоїди, що сидять в управлінні охорони здоров'я закупили ліки, а то вони тільки бюджет деребанити ладні.
справедливий Показати IP 13 Серпня 2014 01:25
Гунчик не вчи волонтерів ,що робити ми без тебе знаєм , роби нормальні призначення в своє кодло яке починає смердіти , а то народ не призначав тебе ,що забув башкаленка , магнати медичні, народ знаєхто скільки помагає АТО. усім зарахуємо .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus