USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи дозволить українцям щеплення китайською вакциною від COVID подорожувати по ЄС

15 Червня 2021 17:19
Українці, які завершили імунізацію проти коронавірусу китайською вакциною CoronaVac, зможуть отримати свідоцтво вакцинації міжнародного зразка. Зараз препарат знаходиться на розгляді європейського регулятора EMA.

Про це в МОЗ повідомили у відповідь на запит журналістів, інформує Гордон.

Відомство уточнило, що препарат CoronaVac схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського Союзу скасувала деякі обмеження на подорожі для власників сертифікатів вакцинації в межах ЄС.

Згідно з рішенням Ради ЄС, власники сертифікатів вакцинації, виданих відповідно до Регламенту ЄС про цифрові COVID-сертифікати, не повинні підлягати тестуванню або карантину/самоізоляції, якщо вони повністю вакциновані вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) і якщо пройшло не менше 14 днів з часу повної вакцинації.

Крім того, тестування і самоізоляцію не мають проходити особи, які одужали від коронавірусної хвороби і мають сертифікат, де вказується, що пройшло не менше ніж 180 днів з дня підтвердження позитивного результату тесту.

Зазначається, що з усіх препаратів, якими щеплюють українців, тільки CoronaVac не схвалений ЕМА, але препарат вже знаходиться на розгляді регулятора. Тим часом Україна розробляє свої COVID-сертифікати з урахуванням вимог ЄС.

«Зараз «ковидні сертифікати» в Україні розробляються з урахуванням вимог Євросоюзу на основі EU Digital Covid Certificate Єврокомісії. Передбачається, що там буде необхідна для міжнародного визнання інформація щодо щеплень, негативних результатів ПЛР-тестів і одужання після COVID-19», – повідомили в МОЗ.

Відомство нагадало, що кожна країна сама встановлює умови для в’їзду іноземців, тому важливо перевіряти актуальну інформацію про порядок перетину кордону на офіційних ресурсах держав.

9 червня Європейський парламент остаточно дав «зелене світло» впровадженню цифрових covid-сертифікатів для подорожей в умовах пандемії.

Водночас окремі країни-члени ЄС вже почали видавати цифрові covid-сертифікати. Серед них Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща, які приєдналися до технічної системи Євросоюзу з перевірки цифрових сертифікатів для подорожей.

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що міжнародний сертифікат про вакцинацію від коронавірусу українці можуть отримати у свого сімейного лікаря.

Читати ще: Введення COVID-сертифікатів в Україні: чи можна їх підробити

10 червня Угорщина стала першою країною-членом Європейського Союзу, яка визнала українські свідоцтва про повну вакцинацію і відкрила кордони для українців з 11 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus