USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Китайська COVID-вакцина показала ефективність 97%

8 Грудня 2020 16:59
Індонезійська фармацевтична компанія Bio Farma заявила, що проміжні дані щодо випробувань вакцини від COVID-19, виробленої китайською компанією Sinovac, показали ефективність препарату до 97%.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявив представник Bio Farma Іван Сетіаван.

«Наша група з клінічних випробувань, ґрунтуючись на проміжних даних протягом одного місяця, виявила, що ефективність вакцини досягає 97%», – сказав Сетіаван.

Він не уточнив, чи був проміжний результат отриманий на основі даних пізньої стадії клінічних випробувань. При цьому інший представник Bio Farma повідомив, що компанія все ще збирає дані про ефективність в ході поточного випробування третьої фази.

Bio Farma не надала інформації щодо кількості учасників, які заразилися під час випробувань. Відомо, що загалом у випробуваннях брали участь 1 600 осіб.

Сетіаван заявив, що Bio Farma буде чекати повних результатів, та очікує, що Агентство з контролю за продуктами і ліками Індонезії видасть дозвіл на застосування вакцини вже наприкінці січня перед початком масової вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Конфуцій Показати IP 8 Грудня 2020 18:43
Ось хто нам скоро подарує вакцину! Ми ж їм Мотор-Січ майже продали. Січ без мотору.
К.лучанин до Конфуцій Показати IP 8 Грудня 2020 20:01
Ми хочемо російську вакцину Спутнік. Бо то наші ріднесенькі брати.
євген до К.лучанин Показати IP 8 Грудня 2020 21:35
Обамки нам тепер братики і Кондолізки - сестрички.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus