USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи отримають волинські освітяни компенсацію за суботній перший дзвоник

20 Серпня 2018 07:40
Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна розповіла, що дирекція школи має сама визначити, коли їй проводити урочисту лінійку до Дня знань: чи то 1 вересня, в суботу, чи вже в понеділок.

Головна освітянка Волині здивована, що проблема виникла звідти, звідки її не чекали, інформує «Конкурент».

«Якби за календарем перше вересня було би в неділю - жодних проблем не було б і ніхто би не планував розпочинати навчальний процес цього дня. Відповідно, субота теж вихідний день і в багатьох школах, які працюють з п'ятиденним режимом. Тому сьогодні дирекції шкіл, відповідно до закону «Про освіту», мають право самі вирішити, коли їм краще: чи вони зберуться всі в суботу, аби урочистою лінійкою відзначити День знань, чи проведуть лінійку в понеділок і продовжать навчання. Ніякої компенсації за це не передбачено. Тому що День знань - це свято, навіть якщо воно буде в суботу», - сказала Людмила Плахотна.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки повідомляло, що рішення про проведення свята першого дзвоника приймає кожен навчальний заклад особисто, тому свято може бути проведено як 1 вересня (в суботу), так і 3 вересня (в понеділок).

У слід за цим на офіційному сайті Профспілки працівників освіти і науки опублікували заяву, в якій освітяни хочуть компенсації за проведення Дня знань у суботу, 1-го вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читачі Показати IP 20 Серпня 2018 07:56
Компенсацію вчителі отримають у будь якому випадку - квітами, подарункамиз на годи 1 вересня.. Без уваги не залишаться. І не перетрудяться в суботу на лінійці.
лучанка до Читачі Показати IP 20 Серпня 2018 10:07
Встидались би, за ту годину свята...
789 Показати IP 20 Серпня 2018 14:49
Скільки з вас любий спеціаліст за годину роботи візьме? І щось ніхто не встидається. Як не встидаються телефонувати вчителям в 11 год. вечора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus