USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи отримують загиблі «азовці» нагороди за власну жертовність життям

8 Грудня 2015 16:22
Волонтери просять присвоїти звання Героя України та нагородити посмертно медаллю «За мужність» загиблих бійців полку «Азов» - добровольців Снітка Андрія Володимировича та Сливки Ігоря Володимировича.

Про це під час виголошення свого депутатського запиту у ході сесійного засідання, що відбулось сьогодні, 8 грудня, розповів перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Так, свій депутатський запит він адресував голові ОДА Володимиру Гунчику і міському комісару Волинської області.

«Вчора до мене як до депутата надійшло колективне звернення представників ГО «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» щодо сприяння нагородження бійців полку «Азов» добровольців Андрія Снітка Володимировича Сливки Ігоря Володимировича посмертно», - звернувся Олександр Пирожик до колег.

Нагадаємо, Андрій Снітко – уродженець Маневицького району, покинув навчання і пішов на фронт. Героїчно загинув у 18-річному віці. Так, 20 серпня в районі одного із сіл Донецької області він накрив собою гранату, врятувавши від смерті двох своїх побратимів. 25 січня йому би виповнилось 20 років.

Разом із тим, уродженець Іваничівського району, Ігор Сливка, 12 грудня 2014 року знищив снайперську групу противника, а також знешкодив ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка влаштувала бійцям засідку. Підірвався на фугас, встановленому терористами у автомобілі, що належав полку «Азов».

«З березня місяця в усі інстанції надходять звернення від багатьох волонтерських організацій, у тому числі й до Володимира Гунчика. Документи щодо посмертного нагородження хлопців є в Києві. Але питання так і не вирішили. Тому прошу посприяти тому, аби бійцям присвоїли звання Героя України та нагородили медаллю «За мужність» та вжити всіх заходів для того, аби пришвидшити вшанування пам’яті Героїв, які загинули за нашу землю за наші родини», - резюмував посадовець.

Нагадаємо, на честь загиблого бійця полку «Азов» Андрія Снітка назвали школу у селищі Маневичі, що на Волині. А 7 грудня 2015 року волонтери завітали до Волинської облдержадміністрації, аби нагадати про своє прохання нагородити посмертно орденом «За мужність» волинського бійця батальйону «Азов» Андрія Снітка (позивний «Хома»). З бійцем батальйону «Азов» волинянином Андрієм Снітком, який віддав своє життя за бойових побратимів, прощалися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку. Відспівування загиблого та громадська панахида відбулися 23 серпня.

16 грудня 2014 року на Волині поховали бійця полку «Азов» Ігоря Сливку. Ігор Сливка під псевдо Тихий був бійцем «Азову». Чоловік загинув, підірвавшись на фугасній міні 12 грудня. У чоловіка залишилися дружина та двоє синів. Бойові побратими називають його одним з найкращих кулеметників полку, який завжди був готовий захистити тих, хто поруч.

Про подробиці загибелі бійців полку «Азов» Інформаційне агенство Волинські новини розповідало раніше у власній публікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus