USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи підтримуватимуть у Луцьку позашкільну освіту

17 Лютого 2015 15:42
Ремонт приміщення актового залу закладу, де займається понад чотири тисячі дітей, та початок робіт з облаштування інтеграційного центру для молоді обіцяє цьогоріч здійснити міська влада.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань освіти, науки, культури та мови 17 лютого.

Про роботу виконавчих органів міської ради у 2014 році доповідав Луцький міський голова Микола Романюк.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич запитала, чи підтримуватиме міська влада центр розвитку дітей та молоді «Диво», що розташований у будівлі колишнього кінотеатру «Зміна» та здійснює значну роботу з позашкіллям. Так, цьогоріч завершується термін оренди приміщення. Також вона звернула увагу на те, що у бюджеті міста значні кошти передбачені на ремонт актової зали Палацу учнівської молоді, водночас, значно меншу суму передбачили на створення інтеграційного центру для дітей з обмеженими можливостями, що на вулиці Бенделіані.



Міський голова відповів, що рішення про ремонту Палацу учнівської молоді відкладали вже впродовж трьох років, наразі у закладі, де займається 4300 дітей, актовий зал та сцена (де «ноги дівчат вже потрапляють між дошки») потребують ремонту. Оскільки з’явилася така можливість у бюджеті, її вирішили використати.

Щодо інтеграційного центру на Бенделіані, міський голова зазначив, що його проект вже є, цьогоріч потрібно виконати роботи з ремонту даху тощо, щоб приміщення не руйнувалося. Він зауважив, що більшість організацій, яким планують надати цей центр, вже мають свої приміщення.

Стосовно центру «Диво», він повідомив, що спочатку існувала домовленість про те, що ремонт організація робитиме за кошти інвестора, а у міської влади просили лише надати в оренду приміщення. Він визнав, що організація робить чимало роботи щодо позашкільного навчання молоді та зазначив, що приміщення повинно залишатися у комунальній власності та не переходити під інше призначення (наприклад, розважальний заклад, як це було раніше).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анастасія Показати IP 17 Лютого 2015 21:40
Диво - для нас, як другий дім. Багато дітей зімнила ця організація, мене в тому числі. Хотілось би аби будівлю відремонтували. Бо багато хороший програм зникає через відсутнімть приміщення. В "Диві" ви завжди знайдете людей які вас підтримають.
лучанка Показати IP 17 Лютого 2015 21:50
Палац учнівськоі молоді це дуже добре. Але подивіться на репертуар. Ноги влізають у дошки передусім від того, що ці танцювальні номери танцюють 30 років. Що змінюється так це непосильна батьківська плата. Диво це дійсно нове і сучасне. Діти змінюються, діти зростають духовно зрілими і дуже талановитими. Шкода що цьго не помічає влада і як завше спрямовує кошти платників податків на те, де можна відмити кошти.
Макс Показати IP 17 Лютого 2015 21:56
Еее псн Диво - це все! Це місце де тебе завжди зрозуміють та підтримають! Ця організація мене дуже змінила в гарну сторону. Тепер я вмію співати і грати у флорбол
Ольга Показати IP 17 Лютого 2015 22:29
Хочу висловитись стосовно центру "Диво"! Почну з того що - щиро вдячна людям, які працюють з нашими дітьми, виховують у них повагу до людей, любов до нашої неньки України! Дають нашим дітям основи християнського життя, навчають поважати один одного! Завдяки заходам, які проводяться у центрі - діти розкривають свої таланти, стають більш самостійними і проявляють свої лідерські здібності! Це дуже добре, тому що їм легше буде обирати професії і вони впевненіше крокуватимуть по життю! Підтримка місцевої влади булаб дуже доречна!
Наталя Показати IP 17 Лютого 2015 22:38
Центр дитячої та молодіжної творчості «Диво» - це заклад, який надихає мене вже не один рік. Дуже прикро спостерігати як місце, де розквітає молодь, гниє, руйнується, вкривається пліснявою. Але навіть це не зупиняє нас, тих, хто зустрів в цих стінах справжніх друзів і однодумців. Сюди не потрібно нікого заганяти, тут не буває сварок, зауважень, байдужості. У нас навіть жарт свій є «диво притягує дивних»! Але я б сказала ДИВОВИЖНИХ! А де ще Ви сьогодні знайдете таку атмосферу? В приміщенні неймовірно холодно, ніхто не знімає верхнього одягу, ми займаємось з ввімкненими обігрівачами, в повітрі пахне грибком =( а ми все одно продовжуємо співати! Зустрічі в Диві я з нетерпінням чекаю цілий тиждень. І мене не зупиняють ні втома, ні буденні клопоти! Ми не просимо подарувати нам нове приміщення! Ми просимо допомогти врятувати те що є!!! Наш маленький притулок…місце, де ви забудете про реальність і поринете у світ творчості.. і не важливо якої….. дитячої… молодіжної… дорослої.. зрілої чи не дуже…..
Артем Показати IP 17 Лютого 2015 22:46
У школі я був простим посереднім учнем, а у центрі "Диво" відкрив у собі лідерські здібності, Влітку у таборі був вожатим, зараз волонтер і займаюсь з дітьми флорболом! Мені дуже подобається колектив центру і молодь, яка приймає участь у заходах - це мій другий дім!!! Мені дуже хочеться, щоб мій дім мав гарний вигляд ззовні і всі умови для розвитку і праці всередині!
аня Показати IP 17 Лютого 2015 23:59
Для молоді центр молодіжної та дитячої творчості"Диво" в житті відіграє важливу роль. це те місце, куди ти можеш прийти ,і відчуваєш настільки рідний і домашній затишок. коли потрібна підтримка, тебе ноги самі ведуть в те місце де тобі добре, і ти йдеш в Диво. тому що всі люди в Диві настільки рідні і з ними настільки добре, що ти розумієш що це саме те місце де ти є частинкою цієї великої сімї. всі люблять Диво і з цим погоджується майже вся молодь. центр молодіжної та дитячої творчостоі "Диво" то є файно:-)
небайдужий Показати IP 18 Лютого 2015 08:37
Дехто з дописувачів або не розуміє, або свідомо вводить в оману громадськість. Центр "Диво" - це громадська структура, котра орендує комунальне приміщення. Фінансувати її з бюджету напряму - це порушення бюджетного кодексу. Ось тут якраз і поле діяльності для фонду "Новий Луцьк".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus