USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чи потрібно скасовувати щорічне рентген-дослідження: думка лікаря

5 Квітня 2018 10:11
Медики кажуть, що щорічне рентген-дослідження волинян допомагає виявити 40-45% патологій та на ранніх етапах вилікувати хвороби. Спеціалісти переконані, що попри ініціативу в.о. Міністра охорони здоров'я щодо припинення щорічного проходження рентгену такі дослідження мають бути обов’язковими.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 4 квітня.

Член виконкому Валерій Корпач поцікавився у головного лікаря комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Ганни Кравчук, як вона ставиться до ініціативи виконувача повноважень Міністра охорони здоров’я щодо припинення щорічного рентген-дослідження мешканців для попередження туберкульозу й інших недуг.

«Під час цих досліджень нам вдається виявляти 40-45% усіх патологій у волинян, а це не тільки туберкульоз, а й вроджені патології. Я переконана, що це один із головних п’яти обстежень, які мають бути постійними», - висловила свою думку головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Ганна Кравчук.

Також члени виконкому поцікавилися, чи активно лучани укладають декларації з сімейними лікарями.

«Згідні із статистикою, 30% людей неактивні. Втім, на сьогодні ми бачимо, що люди ідуть до нас, за це дякую ЗМІ, що активно інформували громадськість. Щодо паперової тяганини, то на заповнення однієї декларації іде близько 15-20 хвилин», - відповіла Ганна Кравчук.

Звітуючи про роботу, керівник комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» інформувала, що торік прийняли значно більше пацієнтів, ніж планували, що свідчить про збільшення довіри. Також медзаклад модернізувався та надає нові медпослуи й за новими стандартами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 10:17
Краще депутатів і владу в дурдомі провірте
Анонім до Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 11:35
.......і тебе також!!!
ник да падла анонимн до Анонім Показати IP 5 Квітня 2018 11:45
так вы скоро и вси ликирни позакрываете.для вас мидицина це лже наука..выж идете за кордон геморой личити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus