USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи вкладуться підприємства Волині у ліміти споживання газу

11 Листопада 2014 11:09
Тенденції щодо рівня споживання природного газу промисловими підприємствами області з’ясовували в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання антикризового енергетичного штабу в облдержадміністрації 11 листопада.

За станом на 9 листопада, зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Володимира Банади, теплопостачальні підприємства використали на 4,41 мільйона метрів кубічних газу менше, ніж доведено постановою кабміну у рамках 30% економії. Заклади бюджетної сфери спожили на 863 тисячі метрів кубічних менше, однак значно перевищили ліміти промислові підприємства, споживши на 8,455 мільйона метрів кубічних більше, ніж передбачалося.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що у листопаді-грудні сезон роботи цукрових заводів завершується, з 20 грудня частина промислових підприємств переходитимуть в режим поступового затухання виробництва. Він наголосив, що потрібно узгодити динаміку роботи основних промислових підприємств-споживачів газу.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя повідомив, що цукрові заводи на Волині працюють у межах лімітів, на другу декаду підприємства також забезпечені лімітами споживання газу, тому що рівень їхніх розрахунків становить понад 100%.

З його слів, вже зупинилися приблизно 10 з 34 діючих зерносушок в області, а це одні з найбільших споживачів газу. Водночас, він визнав, що ліміт у розмірі 8,649 мільйона метрів кубічних газу на листопад для промислових підприємств області, підприємства не вкладаються.

У підсумку, голова облдержадміністрації доручив департаменту економіки провести робочі перемовини з керівниками основних промислових підприємств Волині до кінця тижня. Графіки роботи промислових підприємств до 1 лютого включно він доручив надати першому заступнику Сергію Кудрявцеву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
МИ Показати IP 11 Листопада 2014 11:13
До 22 листопада в квартирах опалення можна не включати! Краще тепліше вдітися, ніж відкривати вікна та двери на балкон і вночи не спати від жари! Не треба спалювати такий дорогій газ для України і спустошивати наші гаманці!
Ковельчанин до МИ Показати IP 11 Листопада 2014 12:46
Така політика (не включати опалення) є невигідна теплогенеруючим компаніям. Їм навпаки вигідніше чим більше топити. Така от ідіотська ситуація
інга Показати IP 11 Листопада 2014 11:38
фото треба підписати - "інопланетні істоти в шоці". Таке враження що впали з місяця на керівні посади і намагаються кожною звивиною сірої речовини зрозуміти що відбувається.
Евріка Показати IP 11 Листопада 2014 12:22
Ну то давайте просто зупинемо підприємства. Долар вже 15, покупна спроможність при закритих підпрємствах знизиться, люди поголодають з рік, але в цей час ви зможете побудувати собі патріотичне "свєтлоє будущєє" в вишиванках!
11111111111111 Показати IP 11 Листопада 2014 16:25
Мене ці споживання газу вже зам............як просто не має чим зайнятись, а чи вкладуться а чи ні !!!!!!!!!!!!!!Блін першочергове завдання, от ні про що, аби!!!!!!!!!!!!!!
10926a Показати IP 11 Листопада 2014 21:52
Новина від Волиньгазу: Тепер лічильники на підприємствах, які використовують газ в своїх паливних чогось уже не підходять . До 1 січня 2015 року треба встановити інші, мовляв ці не відповідають якимось нормам , тому їх треба замінити. В противному разі оплата буде нараховуватись по проектній потужності котла. Цікаво - проектну документацію на паливну готували спеціалісти Волиньгазу , перевіряли , погоджували, паливна не один рік експлуатувалась, а тепер виявляється лічильники не ті: чи може. на Україні "любі друзі" вирішили знову заробити, крім дорогезного газу ще й на лічильниках.... От і отримали листи " щастя" сьогодні маса дрібних колективів , які не мають роботи , не включили опалення , бо на насправді економлять - на вулиці , слава богу, тримається плюсова температура. І хочеться щоб таке тепло протрималось ще хоч трішки , щоб вижити.... Монополізм як розумієте, не благо для споживача... Вибору нема... Твердопаливні котли це мрія. яка коштує немало грошей. І коли все " сумно" то така мрія без грошей не здійснюється... Іншими словами , а скільки тої зими....
Іринка Показати IP 12 Листопада 2014 09:24
Оце так "горе-фотографи" працюють у Вашому інтернет виданні!!!Для чого подавати такі невдалі фото?Мирослав Іванович такий привабливий,молодий чоловік,очей,як то кажуть,"відірвати" від нього не можна) а тут такі невдалі фото.Виправляйтесь,Волинські новини!
Лучанка до Іринка Показати IP 12 Листопада 2014 16:17
Абсолютно згідна з Вами, Іринка! ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus