USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинському підприємству зробили «китайське попередження»

15 Жовтня 2014 19:00
Припинити поставки газу планують підприємствам, які перевищили ліміти використання газу.

Про це йшлося під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській облдержадміністрації 15 жовтня.

Як повідомив голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя, ситуація на цукрових заводах області нині проблематична – Гнідавський цукровий завод та підприємство «Європацукор» використали ліміти споживання газу. За станом на 15 жовтня підприємство «Європацукор» використало 1,836 мільйона метрів кубічних газу, за планових обсягів використання газу у мільйон метрів кубічних. Підприємство вже попередили про відключення найближчої п’ятниці.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик просив не приймати рішень про припинення подачі газу цукровим заводам, адже нині триває прийом буряка від приватних осіб.

«Як тільки заводи зупиняться, наші селяни привезуть буряки сюди, на Київський майдан», - застеріг Володимир Гунчик.

Він дав доручення директору департаменту агропромислового розвитку Юрію Горбенку, і завтра робоча група облдержадміністрації відвідає «Європацукор», де детально вивчатиме роботу підприємства. Однак це, мовляв, не означає, що роботу заводу потрібно зупинити. Так, наразі в області не зупинили жодне із підприємств, які сплачують податки в обласну казну. Втім, у випадку надзвичайних ситуацій, першими відключатимуть поставки газу промисловим підприємствам, а не житловим будинкам та закладам соціальної сфери. Зі слів губернатора, нині потрібно дати зрозуміти підприємствам, що влада може прийняти рішення про зупинку поставок газу. Не відключати підприємства, які роблять стовідсоткову передоплату за газ, зі слів Володимира Гунчика, нещодавно просив прем’єр-міністр. Водночас, цукрові заводи на Волині споживають газ, отриманий у борг в держави.

«Ми зараз «ставимо у позу зю» керівників теплокомуненерго, а чому ми не можемо поставити так само приватне підприємство чи господарське товариство? Давайте зробимо таким чином: сьогодні під час засідання Антикризового енергетичного штабу ми зробили китайське попередження для «Європацукор». І якщо вони не вживатимуть відповідних заходів, тоді вважайте, що я нічого не казав», - підсумував голова ОДА.

Підприємству «Європацукор» дадуть два дні для того, щоб вирішити питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вова Показати IP 15 Жовтня 2014 19:17
"Китайське попередження" --- бугага. Це таке попередження, що нічого не варте.
Анонім до Вова Показати IP 15 Жовтня 2014 21:02
молодцы
анонімус Показати IP 15 Жовтня 2014 19:27
скільки зібрали цукрового буряка цього року?
Нафтовому магнату Показати IP 15 Жовтня 2014 21:37
Ковальчуку Сергію _ власнику заводу давно потрібно було запропонувати підготувати заводську ТЕЦ до роботи на мазуті ------- оце булаб державницька позиція.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus