USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Чи вистачає у луцькій казні коштів на підтримку родин учасників АТО

9 Грудня 2014 16:42
Скільки членів родин учасників антитерористичної операції безплатно пролікували у медичних закладах міста та чи вистачить виділених з міського бюджету коштів на придбання медикаментів цій категорії населення, аналізували у міському управлінні охорони здоров’я.

Про це йшлося під час наради в управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради 9 грудня.

Учасники наради розглянули питання про затвердження Плану заходів із реалізації Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - мешканців Луцька.

Як повідомив заступник начальника управління Микола Якимчук, згідно зі списками відвідали майже 500 родин мобілізованих, військовослужбовців. Загалом обстежили приблизно 1500 осіб, окрім цього 564 переселенці. З серпня відбувається щоденний моніторинг, результати якого надають у департамент соціальної політики та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

З його слів, за станом на сьогодні, амбулаторно пролікували 451 особу з числа членів родин учасників АТО, в денних стаціонарах – 27 осіб, в стаціонарах – 32 особи, зубне протезування зробили трьом особам, забезпечили інсуліном шість осіб. На обліку в жіночій консультації перебуває 10 вагітних жінок, прийняли 16 пологів. Окрім цього, у вересні дитяча поліклініка здійснила безплатні поглиблені огляди під час оформлення в навчальні заклади 108 дітей (46 дітей переселенців та 62 дитини учасників АТО). Щодо громадян, які потребують дороговартісного лікування, готували листи в обласне управління охорони здоров’я.

Для того, щоб забезпечити безплатним обстеженням та лікуванням членів родин учасників АТО, на початку вересня було розподілено 105 тисяч гривень бюджетних коштів на придбання лікарських засобів та витратних матеріалів. Втім, під час формування бюджету на наступний рік потрібно передбачити 400-500тисяч гривень, враховуючи ріст вартості лікарських засобів.

Начальник управління Федір Кошель зазначив, що кошти проситимуть виділити із бюджету розвитку на 2015 рік. З його слів, нині гостро стоїть питання реабілітації учасників АТО. Він презентував інформаційний бюлетень, у якому міська рада зібрала інформацію про медичні заклади та різноманітні оздоровчі центри, де можна отримати медико-психологічну допомогу та пройти фізичну реабілітацію учасникам АТО та членам родин військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus