USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи закриють лікарню у Берестечку

19 Квітня 2016 11:05
Скорочення ліжкового фонду не передбачає ні скорочення медпрацівників Берестечківської районної лікарні №2, ні , тим більше, закриття закладу.

Про це пише сайт «Горохів – моє місто» з посиланням на газету «Горохівський вісник».

Уже декілька років поспіль Берестечківська районна лікарня №2 не може позбутися чуток про своє закриття. Попри те, що минулоріч у її приміщенні було встановлено енергозберігаючий твердопаливний котел, що вже виготовлена проектно-кошторисна документація на перекриття будівлі, що нещодавно перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Пирожик

мав розмову із головним лікарем Павлом Звонаром про

відкриття у перспективі реабілітаційного центру для воїнів АТО на базі хірургічного відділення лікарні, люди зателефонували на Урядову «гарячу лінію».

З’ясувати, що цього разу розхвилювало медперсонал і громадськість, до Берестечка приїхали заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Руцький, голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, голова районної ради Тарас Щерблюк, заступник голови районної ради Віталій Клемба, радник голови райдержадміністрації Олександр Супрун, головний лікар Горохівської ЦРЛ Валерій Коба, головний лікар районного центру ПМСД Галина Майко, які відповіли на численні запитання, більшість яких

варто було адресувати б урядовцям, а не керівникам районного рівня.

-Подзвонили до Києва, щоб донести до можновладців ось таку думку громади, що лікарню у Берестечку ми закрити не дозволимо. Таку тенденцію бачимо протягом останніх років, у які було припинено роботу низки відділень. Тепер почули, що зменшиться кількість ліжкомісць у дитячому відділенні, яких залишилося всього десять, - прокоментував настоятель храму селі Антонівка і депутат Пісківської сільської ради Роман Старик.

-Чи є загальне бачення, скільки і де буде скорочено ліжкомісць? Люди запитують, що буде, якщо лікарню таки закриють і залишать їх наодинці з хворобами посеред чи не суцільного бездоріжжя? – ці і багато інших запитань, що стосуються реформування галузі медицини, ставила від імені громадськості група депутатів від політичної партії УКРОП на чолі з депутатами районної ради Романом Вольчинським і Вікторією Чернець.

Виступаючи серед бурхливих емоцій, керівники аргументовано спростовували чутки і водночас міркували, як вийти з нелегкої ситуації, яка сьогодні є галузі медицини району. Ось ключові тези з їх виступів.

Валерій Руцький: «Ніхто не закриє Берестечківську лікарню, яка є районною комунальною власністю, без згоди депутатів районної ради».

Валерій Коба: «Згідно відповідних розпоряджень, які ми зобов’язані виконувати, йдеться про скорочення 63 ліжкомісць у закладах охорони здоров’я району. Скільки їх буде оптимізовано в Берестечківській лікарні - вирішити потрібно у розумній пропорції. Наголошую, що зменшення ліжкового фонду не передбачає скорочення медпрацівників. Це, наприклад, означає, що одне ліжко обслуговуватиметься більшою кількістю медперсоналу. Проблема в тому, чи матимемо при цьому заробітну плату, якщо для її виплати у бюджеті району не вистачає 3,5 мільйона гривень».

Група депутатів районної ради на чолі з головними лікарями Горохівської і Берестечківської районних лікарень Валерієм Кобою і Павлом Звонарем ініціюватиме звернення до Міністерства охорони здоров’я України про перегляд і ліквідацію заборгованості бюджетних асигнувань з названою вище сумою. Звернення виноситиметься на затвердження депутатським корпусом на черговій сесії районної ради.

Як запевнили Тарас Щерблюк і Любов Матвєєва, питання закриття Берестечківської районної лікарні ними ніколи не обговорювалося, навпаки, робиться все, щоби вона функціонувала.

Водночас на зустрічі, на якій були присутні лідери територіальних громад Берестечківської округи,

активно обговорювалося питання об’єднання громад. Із цього приводу Любов Матвєєва акцентувала, що район скрупульозно вивчає досвід тих небагатьох новоутворень області, які вже укрупнилися і

думку кожної територіальної громади Горохівщини. Тарас Щерблюк наголосив, що бажаючі об’єднатися повинні зробити чіткі розрахунки своєї самодостатності – головної умови подальшої життєдіяльності, закликав врегулювати і впорядкувати всі земельні питання, що стосуються податків, оскільки саме земля є джерелом наповнення бюджетів громад.

Після закінчення зустрічі голова районної рад Тарас Щерблюк у палатах лікарню вислухав побажання лікарів і пацієнтів терапевтичного відділення, відділення денного стаціонару і стаціонарного відділення для постійного проживання (на світлині).

Леся ВЛАШИНЕЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 11:37
Значить закриють
Пацієнтка Показати IP 19 Квітня 2016 12:59
Лікарі і медперсоналв цій лікарні від Бога. В лікарні професійно і добре виконують всі свою роботу. також добре відносяться до хворих, харчують також смачно. Вдячна всім працівникам лікарні за працю. Лікар для хворого - батько, а для здорового - друг.
м.Берестечко і села Показати IP 19 Квітня 2016 13:14
біля М.Берестечка. Будемо їздити лікуватись в Європу ...Ми ж можемо собі дозволити : - Шапка- бирка, зверху дірка, а в кармані - воша на аркані. Багатому життя, а бідному виття.
Фаина Раневская Показати IP 19 Квітня 2016 13:58
Люди бывают разные, как и свечи: одни для света и тепла… а другие — в задницу!
медики Показати IP 8 Червня 2016 09:17
свічки в заднє місце приносять більше користі як ті ,що просто горять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus