USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Чи зможуть терористи подарувати Путіну Дебальцевський котел до середи. КАРТА

9 Лютого 2015 22:25
Якщо терористам вдасться закрити котел навколо Дебальцевого, Володимир Путін може їхати на зустріч з Порошенком, Меркель та Оландом в Мінську з відчуттям "виконаного обов'язку". Про це повідомляє Еспресо.ТВ.

Поки лідери України, Франції та Німеччини готуються до переговорів з Путіним, що мають відбутися найближчої середи, на Дебальцевському плацдармі тривають запеклі бої.

Наразі боротьба точиться біля неселених пунктів Логвинове та Калинівки, які примикають до стратегічно важливої траси Артемівськ-Дебальцеве, яка є єдиною артерією, що поєднує Дебальцеве з українськими силами.

Задум терористів відомий давно, встановлення контролю над трасою забезпечує створення "Дебальцевського котла", про який терористи та російські окупанти марять з поновлення активних бойових дій.

Як повідомив комбат "Донбасу" Семен Семенченко, в районі села Логвинове тривають бої і ситуація складна, але все ще можна поправити.

"На даний момент траса під загрозою знаходиться. Війська наші відійшли на вихідні позиції. У разі прийняття енергійних заходів, всяка загроза трасі буде дуже швидко ліквідована. Це якщо ці енергійні заходи будуть прийняті. Я, в свою чергу, прискорюю відправку додаткових частин батальйону "Донбас" в той район, але основна ударна сила - це бронетехніка. Ситуація складна, ситуацію проспали, але все поправимо, сил достатньо, тепер справа за Генштабом", - розповів Семенченко.

Зі свого боку журналіст Юрій Бутусов додав, що терористам також вдалося захопити стратегічно важливе село Калинівка, яке знаходиться в безпосередній близькості до траси.

"Диверсійно-розвідувальні групи противника вже не раз виходили на трасу, і намагалися перерізати "дорогу життя", так що це вже не перший випадок. Але сьогодні в Логвинове зайшов передовий загін противника, посилений мінімум одним танком. Якщо не будуть негайно вжиті заходи з відкриття траси, і якщо не буде надійно заблокована загроза з боку Калинівки, наслідки можуть бути дуже серйозними", - написав Бутусов.

В Генштабі ці повідомлення не підтвердили, але поки що і не спростували. За офіційною інформацією, на цій ділянці тривають запеклі бої.

Варто зазначити, що перерізати так звану "трасу життя", якою бійцям в районі Дебальцевого постачають зброю та техніку, та створити "котел" – це завдання номер один для Кремля перед черговим раундом переговорів у "нормандському форматі", які заплановані на середу, 11 лютого. Тож зараз терористи кинули на це всі сили.

За різними оцінками на дебальцевському напрямку зосереджено від 5 до 10 тисяч українських військових. Тож якщо бойовикам вдасться закріпитися на цьому плацдармі, у Путіна на зустрічі у Мінську буде безапеляційний козир у вигляді багатьох тисяч заручників. І тоді не треба бути провидцем, щоб передбачити результат переговорів і хто диктуватиме умови капітуляції. То ж очевидно, що російський диктатор по-справжньому розраховує на повторення торічного успіху під Іловайськом.

Разом з тим, в Генштабі не можуть цього не розуміти і говорити про остаточну перемогу терористам ще занадто рано. Все залежить від того, чи вдасться українським військовим утриматися на своїх позиціях, або відбити втрачене в найближчі години. Для цього військове керівництво має не допустити помилок і бути готовим до будь якого повороту.

На жаль, трагедія під Іловайськом у серпні сталася через те, що в українського командування не було плану "Б" на випадок російського вторгнення. Чи є зараз в Генштабі план, як не допустити Дебальцевського котла? Напередодні військові запевняли, що це неможливо. Якщо ж терористам вдасться таки створити Дебальцевський котел, то Порошенку можна буде готуватися до третього Майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus