USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Платних довідок стане менше, - влада

25 Березня 2013 15:53
Центри надання адміністративних послуг мають з’явитися в містах обласного значення та районах до 1 січня 2014 року. Тепер, мовляв, не треба буде бігати по сумісних структурних підрозділах і збирати різноманітні довідки, які є в державі. Займатимуться цим адміністратори ЦНАПів.

Таке завдання під час засідання тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат дав заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Едуард Стоєв 25 березня.

За його словами, роботу щодо створення центрів надання адміністративних послуг в містах та районних центрах потрібно розпочинати вже, оскільки перші центри в області мають почати роботу до листопада 2013 року.

Про основні функції, передбачених новостворених установ «ВН» попросили розповісти директора департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації Олександра Блащука.

Посадовець розповів, що центри адміністративних послуг мають працювати за принципом дозвільних центрів. Вони обслуговуватимуть фізичних осіб та громадян. Постановою кабінету міністрів буде визначено перелік адміністративних послуг, які надаватимуться центральним органом виконавчої влади та їхніми територіальними підрозділами на місцях.

«Органами державної адміністрації або місцевої влади, які утворили центр, затверджується перелік послуг, які надають їхні структурні підрозділи. Планується, що через Луцький центр адміністративних послуг буде надаватись ряд документів, які будуть готувати й структурні підрозділи обласної державної адміністрації. Тобто спрощується механізм отримання різних довідок, рішень, розпоряджень і так далі», - наголошує посадовець.

За словами Блащука, громадянин може і не знати, де надаються потрібні йому документи, він звертається до адміністратора, в якого будуть інформаційні картки розроблені на кожну послугу, там само буде вказано, на підставі якого документу вона видається, у які терміни, платно чи безоплатно і коли буде відповідь.

«Громадянин зможе заповнити документи сам, або йому допоможе оформити заяву адміністратор. Йому лишиться тільки прийти і отримати результат. Не треба буде бігати по сумісних структурних підрозділах і збирати різноманітні довідки, які є в державі. Зібрати довідки, які надають державні органи – задача адміністратора, а не громадянина», - зауважує головний економіст області.

Посадовець запевнив, плата за послуги буде лише у випадку, якщо вона встановлена законом, де визначено обов’язкова вона чи ні. «Сам орган не може прийняти рішення брати плату за послуги. Це обмежить платні послуги – їх стане менше», - вважає посадовець.

До слова, на Волині вже кілька місяців діє сайт про адміністративні послуги органів виконавчої влади та органів самоврядування області. За словами Блащука, він - перший в Україні і вже має досить хорошу базу. «Для громадян розміщена інформація про всі послуги, не тільки про ті, які надаватимуться через ЦНАПи. Ми зараз плануємо привести його у відповідність до законів», - резюмував чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 25 Березня 2013 17:55
Люди ви в це вірите, я ні.Хто в нашій державі думає про просту людину , кому ми потрібні.
1111 Показати IP 25 Березня 2013 19:38
Все для людей.... те саме, що і в БТІ...Це додаткова бюрократична машина, а саме:додаткові витрати на утримання штатної чисельності працівників,утримання приміщення, якого в районах потрібно ще знайти (щоб було в центрі)і т.д.Одним словом знову державні кошти (а можливо і місцевого бюджету, це як команда поступить)в трубу!!!!!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus