USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чим дивували лучан вегетаріанці під час фестивалю вуличної їжі

30 Червня 2015 11:26
Під час «Lutsk Food Fest. Picnic» у Луцьку інтерес у гостей фестивалю викликали наїдки, приготовані у кращих вегетаріанських традиціях. Біля яток з такими смаколиками зібралиась чимала черга. Що ж так зацікавило гурманів?

«Не так вегетаріанство, як якісне харчування», - саме так позиціонують харчі та напої власного виробництва дівчата із луцького закладу вегетаріанської кухні.

Зі слів адміністратора кафе Вікторії, такі страви користуються популярністю не лише серед вегетаріанців, а й серед тих, хто сидить на дієті, хворих на цукровий діабет та просто людей, які дотримуються правил раціонального харчування.
«Ми пропагуємо не так вегетаріанську їжу, як якісне харчування. Тому наша кухня основана на екологічно чистих харчах. У нас на Волині є багато підприємців, які вирощують «еко-овочі», себто без хімії.

Зі слів Вікторії, всупереч певним переконанням багатьох прихильників вегетаріанської кухні (ваганів), продукти тваринного походження у складі запропонованих наїдків таки є.

Однак, дівчина дивує досить цікавим підходом окремих фермерів до вигодовування та вирощування свійських тварин:

«Молоко беремо тільки у тих людей, які завжди намагаються утримувати тваринок в хороших умовах, створюючи повністю благодатну атмосферу для їхнього життя. Вони не піддають їх жодному насиллю», - каже Вікторія.

Також дівчата кажуть, що у наїдках зовсім не використовують олію, а лише очищене топлене масло «гі». Це коли береться вершкове масло і перетоплюється. І чим довше таке масло зберігають, тим воно цінніше.

Адміністратор закладу Вікторія зізнається, що не очікувала такого ажіотажу та інтересу до вегетаріанської кухні. Бо щойно продукцію привезуть, як її миттєво розкуповують. До слова, найбільшим попитом користуються так звані «самоси» - індійські пиріжки з начинкою.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що у Замку Любарта відбувся грандіозний пікнік, який, зі слів організаторів, учора відвідали більше, ніж 5 тисяч лучан. Організатори врахували зауваження, які отримали першого разу, і представили змінену концепцію свята гурманів. Також на сайті йшлося про те, що в Луцьку триває дводенний фестиваль «Lutsk Food Fest» в Луцькому замку. Ті, хто приходили на перший фестиваль у травні, і побували на другому, змогли відчути різницю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
віктор Показати IP 30 Червня 2015 11:29
Моя українська собака чуть не здохла. Краще собачий корм
геник Показати IP 30 Червня 2015 11:40
Молодці, дівчатка
Тарасько Показати IP 30 Червня 2015 12:40
Сподобалось, самоси суперові і лимонад у них еко !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus